Seyyid Abdülhakim-i Arvasi Hz.

genc_kalem

Okumak,Yaþamaktýr
Seyyid Abdülhakim-i Arvasi Hz. lerinden bir Menkıbe

NİÇİN OKUTMUŞ?

Hâlid Turhan Bey anlat[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT]r:

Bir gün ziyâretlerine gitmi[FONT=Univers-Medium+1][FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT][/FONT]tim. Kütüphânelerinden bir kitap çekip, bir yerini aç[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT]p bana verdiler ve; "Buyurun, okuyun!" buyurdular. Arapça idi. Okumaya çal[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT][FONT=Univers-Medium+1][FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT][/FONT]t[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT]m. Yanl[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT][FONT=Univers-Medium+1][FONT=Univers-Medium+1]ş [/FONT][/FONT]okuyunca düzeltirlerdi. Bir daha okuttular ve gene yanl[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT][FONT=Univers-Medium+1][FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT][/FONT]lar[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT]m[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı [/FONT][/FONT]düzelttiler. Sonra;

"Türkçeye çevirin!" buyurdular. Tak[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT]ld[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT][FONT=Univers-Medium+1][FONT=Univers-Medium+1]ğ[/FONT][/FONT][FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT]m çok ibâreler oldu. Yard[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT]m ettiler, hattâ kendileri tercüme ettiler. Bir daha okutup, bir daha tercüme ettirdiler. [FONT=Univers-Medium+1][FONT=Univers-Medium+1]İ[/FONT][/FONT]yice anlam[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT][FONT=Univers-Medium+1][FONT=Univers-Medium+1]ş[/FONT][/FONT]t[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT]m.

Vefâtlar[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT]ndan yirmi sene kadar sonra, kütüphâne müdürlü[FONT=Univers-Medium+1][FONT=Univers-Medium+1]ğ[/FONT][/FONT]ü için, Ankara'da imtihana girdim. [FONT=Univers-Medium+1][FONT=Univers-Medium+1]İ[/FONT][/FONT]mtihanda elime bir Arapça kitap verdiler ve bir yerini aç[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT]p, okuyun dediler. Bir de ne göreyim, Abdülhakîm Efendinin verdi[FONT=Univers-Medium+1][FONT=Univers-Medium+1]ğ[/FONT][/FONT]i kitap ve açt[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT]klar[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı [/FONT][/FONT]sayfa de[FONT=Univers-Medium+1][FONT=Univers-Medium+1]ğ[/FONT][/FONT]il mi? Okudum, tercüme ettim. [FONT=Univers-Medium+1][FONT=Univers-Medium+1]İ[/FONT][/FONT]mtihan[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı [/FONT][/FONT]kazand[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT]m. Kütüphâne müdürü oldum. Ama imtihandan ç[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT]k[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT]nca, Efendinin bu büyük ve aç[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT]k kerâmetini görünce hüngür hüngür a[FONT=Univers-Medium+1][FONT=Univers-Medium+1]ğ[/FONT][/FONT]lad[FONT=Univers-Medium+2][FONT=Univers-Medium+2]ı[/FONT][/FONT]m.

Evliyalar Ansiklopedisi

ebrar172

Well-known member
Allah razı olsun dervişane...

yıllar evvel çok sevdiğimiz bir abimizin üstadın "çöle inen nur" ve "Abdulhakim Arvasi" kitaplarını hediye etmesiyle tanımıştım Hazreti...
o kitapta üstadın şeyhine olan sevgisi ve aralarında ki güzel hatıralar ve muhabbet vardır çok güzeldir her ikiside..
ve üstad zaten "çöle inen nur'u" da şeyhine ithaf etmiştir...

“Eserimi…
Her yıldızla her yıldız arası yollar ve yönler kadar çok ve dolaşık…
Dünya yolları ve yönlerinden…
Biricik ulaştırıcı yolu ve eriştirici yönü bana gösteren…
Otuz yaşımdan sonraki hayatıma temel atan…
“Altun Halka’nın asrındaki en büyük kutbu…
Efendim, irşad edicim, can kurtarıcım…
Esseyyid Abdülhakîm Arvâsî Hazretleri’nin
yüce ruhaniyetine ithaf ediyorum…”

26 Mayıs 1972 / N.F.K.