Gelecek nesillere son olarak hangi sözünüzü miras birakmak istersiniz? Iste size bazi seçenekler. Sözleri kaydedilen kisilerin hep ünlü olduklaryna dikkat edin. Siradan insanlarin tarihi daha yazilmadi.
*Chris Hubbock televizyon spikeriydi ve bir canli yayinda sunlari söylemisti:
"Simdi de Kanal 40’in daima en taze ve kanli haberleri verme politikasina uygun olarak, bir intihar girisimini canli sunuyoruz."
Sonra silahini çikarip kendisini vurdu.
*Katil James Rodges kursuna dizilmeden önce son bir isteginin olup olmadigi soruldugunda söyledemisti:
"Eee, evet, kursun geçirmez bir yelek istiyorum."
*Socrates’in son sözleri epey ünlüdür:
"Crito, Asclepius’a bir horoz borcum var; ödemeyi unutmazsin, degil mi?"
*Zaman Makinesi ve Görünmez Adam gibi kurgubilim klasiklerinin yazary H. G. Wells:"Gidin ... Ben iyiyim."
*Emily Dickinson’a göre:"... sis kalkıyor."
*Henry Ward Beecher kölelik karsiti bir din adamiydi. Zamaninin en ünlü hatiplerinden biriydi. Bu fani dünyadan ayrilmadan önce su sözleri söyleyecek vakit buldu:"Simdi sir basliyor."
*Ludwig von Beethoven:"Dostlar, alkislayin! Komedi sona erdi."
*Pablo Picasso:"Bana için"
*Dominique Bouhours Fransiz gramerciydi, ölürken bile gramer dersi vermisti:
"Ölüyorum, ya da ölmekteyim. Ikisi de kullanilabilir."
*John Adams ABD’nin 2. Cumhurbaskaniydi. Son sözleri tamamlanmamis bir cümleydi:"Thomas Jefferson-Hala yas ... "
*Thomas Jefferson ABD’nin 3. Cumhurbaşkanıydı ve Bagimsizlik Deklarasyonunu kaleme alan kisiydi. Son sözü bir soruydu:"Bu dördüncü mü?"
* Goethe:"Biraz daha isik!"
Georges Danton Fransiz Devriminin radikal fakat pragmatik lideriydi. Onun uzlasma arzusu rakip fraksiyonlar tarafindan kabul görmemisti. Ihtilal mahkemesinde yargilanmis ve 5 Nisan 1794'te giyotine gönderilmisti. Celladina söyle demis:"Kellemi insanlara gösterin, o görülmeye deger."
*Amerikali yazar Gertrude Stein 1946 da öldü. Giderayak da su sözü söyledi:
"Cevap nedir? ... (Sessizlik) ... Peki, soru ne o halde?"
peki siz ne söymemek isterdinis?
*Chris Hubbock televizyon spikeriydi ve bir canli yayinda sunlari söylemisti:
"Simdi de Kanal 40’in daima en taze ve kanli haberleri verme politikasina uygun olarak, bir intihar girisimini canli sunuyoruz."
Sonra silahini çikarip kendisini vurdu.
*Katil James Rodges kursuna dizilmeden önce son bir isteginin olup olmadigi soruldugunda söyledemisti:
"Eee, evet, kursun geçirmez bir yelek istiyorum."
*Socrates’in son sözleri epey ünlüdür:
"Crito, Asclepius’a bir horoz borcum var; ödemeyi unutmazsin, degil mi?"
*Zaman Makinesi ve Görünmez Adam gibi kurgubilim klasiklerinin yazary H. G. Wells:"Gidin ... Ben iyiyim."
*Emily Dickinson’a göre:"... sis kalkıyor."
*Henry Ward Beecher kölelik karsiti bir din adamiydi. Zamaninin en ünlü hatiplerinden biriydi. Bu fani dünyadan ayrilmadan önce su sözleri söyleyecek vakit buldu:"Simdi sir basliyor."
*Ludwig von Beethoven:"Dostlar, alkislayin! Komedi sona erdi."
*Pablo Picasso:"Bana için"
*Dominique Bouhours Fransiz gramerciydi, ölürken bile gramer dersi vermisti:
"Ölüyorum, ya da ölmekteyim. Ikisi de kullanilabilir."
*John Adams ABD’nin 2. Cumhurbaskaniydi. Son sözleri tamamlanmamis bir cümleydi:"Thomas Jefferson-Hala yas ... "
*Thomas Jefferson ABD’nin 3. Cumhurbaşkanıydı ve Bagimsizlik Deklarasyonunu kaleme alan kisiydi. Son sözü bir soruydu:"Bu dördüncü mü?"
* Goethe:"Biraz daha isik!"
Georges Danton Fransiz Devriminin radikal fakat pragmatik lideriydi. Onun uzlasma arzusu rakip fraksiyonlar tarafindan kabul görmemisti. Ihtilal mahkemesinde yargilanmis ve 5 Nisan 1794'te giyotine gönderilmisti. Celladina söyle demis:"Kellemi insanlara gösterin, o görülmeye deger."
*Amerikali yazar Gertrude Stein 1946 da öldü. Giderayak da su sözü söyledi:
"Cevap nedir? ... (Sessizlik) ... Peki, soru ne o halde?"
peki siz ne söymemek isterdinis?