Su ne tarafa akıyor?

Tarihci

Marmara Tarih

Yalnızca bir buçuk metrelik bir kısmını görebildiğiniz demir borunun içinden su geçiyor.. borunun içinden akan suyun sağa mı sola mı aktığını nasıl anlarsınız.??

huve

Well-known member
bir Tarihçi sorusuyla daha başbaşayız :)
bu kez soruyu anlamadım ama,
anlasam direkt cevap verirdim de... :)

Tarihci

Marmara Tarih
yok yahu bunu anaokulunda sormamışlar :) bunu ben soruyorum size..

yahu iki duvar düşünün işte aradaki mesafe bir buçuk metre ve demir boru bir duvardan diğer duvara gidiyor.. duvarların arkasını filan göremiyorsunuz.. önunuzde bir boru hayal edin işte içinden su akıyor ama ne tarafa?

Tarihci

Marmara Tarih
evet mantık yürütün bulursunuz bişeyler yahu akmıyorsa da akmadığını da bulabilirsiniz, akıyorsa ne tarafa aktığını da bulabilriisniz

medresei_nur

Active member
yok yahu bunu anaokulunda sormamışlar :) bunu ben soruyorum size..

yahu iki duvar düşünün işte aradaki mesafe bir buçuk metre ve demir boru bir duvardan diğer duvara gidiyor.. duvarların arkasını filan göremiyorsunuz.. önunuzde bir boru hayal edin işte içinden su akıyor ama ne tarafa?
Yav şimdi borunun iki ucunu da goremiyoruz mu?

huve

Well-known member
şimdi bir kaynağın doğduğu yerle, sonraki kısımların arasında sıcaklık farkı olıyor, suyun kaynağındaki su buz gibi olur, çok lezzetlidir :)
bu mantıkla gidersek borunun sıcak kısmı suyun gittiği yön olur (mu?) acaba

Tarihci

Marmara Tarih
yahu boru demir ve içini göremiyorsunuz ..

kaynakla ilgili bişey değil yahu, diyelim istanbulun ortasında bir gökdelenin tepesindesin, kaynak taaaaaaaaa nerelerde, kaynakta souk olsa bile senin ölçeceğin yere gelene kadar ısınıyor ısınacağı kadar..

sadece bir buçuk metrelik bir demir boru var karşısınızda hepsi o.. içindeki su ne tarafa akıyor..

huve

Well-known member
tamam ya benimki sadece tahmindi,
örnekten yola çıkayım dedim olmamış demek,
benden ancak böyle bir yorum çıkar,
gerisi size kalmış, kolay gelsin :)

huve

Well-known member
"şimdi bir kaynağın doğduğu yerle, sonraki kısımların arasında sıcaklık farkı olıyor, suyun kaynağındaki su buz gibi olur, çok lezzetlidir :)
bu mantıkla gidersek borunun sıcak kısmı suyun gittiği yön olur (mu?) acaba"

bu da değilse benden başka bir şey çıkmaz maalesef,
hiçbir şart olgun değil, saatin geç olmuş olması en büyük sebep:)

cümleten hayırlı geceler forum sakinleri,
Allah'a emanetsiniz...