Suyu yukarı nasıl çıkarırsınız?

Tarihci

Marmara Tarih
muhtemelen bazılarınız biliyordur cevabı, bilenler lütfen sadece ben biliyorum desinler ama açıklamasınlar. Bilmeyenler biraz kafa yorsunlar :)

6 katlı bir binadasınız, binanın giriş katında ve en üst katında birer su havuzu var. giriş katındaki havuz su dolu. bu suyu en üst kattaki boş havuza çıkarmalısınız.. elinizde de bir dibi delik kova bir kazma ve bir de kürek var.. haydi kolay gelsin :)

FaKiR

Meþveret Bþk.
........6 katlı bir binadasınız, binanın giriş katında ve en üst katında birer su havuzu var. giriş katındaki havuz su dolu. bu suyu en üst kattaki boş havuza çıkarmalısınız.. elinizde de bir dibi delik kova bir kazma ve bir de kürek var.. haydi kolay gelsin :)
delik kovami ???:Daltina sakiz yapistirirz,suyu yukari cerekiz:D

yok yok bu olamaz,

simdi efendim, bu asagidaki havuzun icinde su var ya,buharlasma olayi sayesinde , gunes isiginin etkisi ile buharlasip atmosfere dogru yukselir,
ondan sonra bi guzel sogumaya baslar.soguk hava katmanina rastlayan buhar tanecikleri( bizim asagi havuzun suyu) havada toz parcalarina tutunarak su damlalari haline gelirmiiiii, gelirrrrr :)
efem sonra bunlar bi guzel birlesir sonra bulutlar olusur, ondan sonra yer cekimimin etkisiyle bizim bulutlardaki su taneleri yere dusmeye baslar, ve ve veeeeeeeeeeeee bizim yukardaki havuzda bi guzel dolarmiiii,?????? dolarrrrrr:)bu kaarrr

ama bildigim kadariyla bu islem en az bir hafta suruyormus,:D
benim cevap yanlis oldu galiba,
en iyisi bizim delik kovayi kullanmak diyecem ama nasil:confused::)

Tarihci

Marmara Tarih
evet malesef öle olmuyor fezapilotu :) size verilen kazma kürek ve dibi delik kovayı kullanarak çıkaracaksınız.. ama nasıl hadi bakalım ?

Lebbeyk

Well-known member
...bende biliyorum Tarihcim :cool: hadi az daha sesli düşünün yaw çıkıcaksınız işin içinden de..tabi mewsim dönecek bu gidişle hehe :D ((kopiş werdim size hadi yahu)) :rolleyes:

FaKiR

Meþveret Bþk.
suyun buz tutmasini beklemeyecegiz insallah,:confused:
ahada buldum:D su buz tutacak, kurekle yerinden kaldiracaz, sonrda dibi delik kovayla yukari cikarticaz,:)
dimi:confused:

Tarihci

Marmara Tarih
tebriklerrrrrrrrrrrrrr Fezapilotu :) işte bu kadar,, ama lebbeyk in pas ını göz ardı etmemek lazım ;) eğer yakınlarda olsaydın sana bi kitab gönderirdim hediye mahiyetinde

FaKiR

Meþveret Bþk.
tebriklerrrrrrrrrrrrrr Fezapilotu :) işte bu kadar,, ama lebbeyk in pas ını göz ardı etmemek lazım ;) eğer yakınlarda olsaydın sana bi kitab gönderirdim hediye mahiyetinde
ovunmek gibi olmasin cok zekiyim:D diyicem ama bu aralar sussam iyi olur.:(
neyse , gelelim bizim kitap konusuna,:)uzak yakin farketmez hocam, posta getirecek nede olsa,gonderiver sen:)

Lebbeyk

Well-known member
Tarihcim bence şöle yap sen :D madem paylaşamıyolar... ikiside talep ediyor...ozaman kitabın üst kapağıyla yarısını hanne ye
arka kapağıyla geri kalan yarısınıda fezapilotu na yolla :D :D :D
...okuma faslı bitince takas etsinler :D işte kardeş payı :D

FaKiR

Meþveret Bþk.
Tarihcim bence şöle yap sen :D madem paylaşamıyolar... ikiside talep ediyor...ozaman kitabın üst kapağıyla yarısını hanne ye
arka kapağıyla geri kalan yarısınıda fezapilotu na yolla :D :D :D
...okuma faslı bitince takas etsinler :D işte kardeş payı :D
:):)bana uyar ,posta parasinida siz artik kendi aranizda kardes payi yaparsiniz:D