Tambur'dan gözlemler...

Tambur

Well-known member
Geçen gün trendeyim,yanıma doğru kapalı bir bayanın yaklaştığını gördüm.Neyse,kafamı cama doğru çevirdim,sonra kaşlarımı kaldırdım,herhalde dedim dikkatimi çeken bir şeyler var, sen en iyisi kafanı yeniden yaklaşan şeye doğru uzat.Şeyyyyyyy:022:

Güzel bir başörtüsü.Ama eksik olan ya da fazlası ne onu çözmeye çalışıyorum...:030:
En iyisi dedim,şöyle bir kafamı sallarsam,şuurumun yerinde olup olmadığını kontrol etmiş olacağım.Neyse...salladım,salladım,salladım...Sonra kafamı bir daha kaldırdım,baktım yine güzel bir başörtüsü...
:blink:
Sonuç:
Evet,başörtüsünün üzerinde ufak ufak gitar desenleri: )
Şimdi benim merak ettiğim bir şey var?Başörtüsüyle gitar yanyana gelir mi?
Geçen gün bir şiire yorum yazmıştım,başörtüsünde mickey mouse desenli sevgilim diye...Onu buradan etkilenerek yazmıştım: )

Evet,başörtüsünde gitar olur mu?Başörtüsüyle gitar yanyana gelir mi?Bu şekilde namaz kılınır mı?

?????

Ah Tambur ah! Bu çocuk hiç uslanmayacak:008:

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
Evet,başörtüsünde gitar olur mu?Başörtüsüyle gitar yanyana gelir mi?Bu şekilde namaz kılınır mı?

Allah razi olsun tambur kardesim guzel bir konuya deginmisin:045:
Basortusundeki niyet dikkat çekmemek oldugu icin bu tür basortuler dikkatleri üzerine fazlaca cekiyor malesef ki
.
Namaz icinde bildigim kadariyla, resim veya yazı,hayvan resmi suret resmi açıkta ise namaz mekruh olur. Örtülü ise mekruh olmaz

Ahzab suresi 33. ayetinde mealen; "Vakarla evinizde oturun. Önceki Cahiliye kadınlarının kırıla döküle, süslerini göstererek (teberrüc) yürüyüşleri gibi yürümeyin." buyruluyor.

Ayette geçen teberrüc kelimesi; Zemahşeri'ye göre; "Genelde; gizlenmesi gereken şeyleri açmada çaba sarf etme, özelde ise; kadınların ziynetlerini ve güzelliklerini açıp yabancı erkeklere göstermesidir"

İmam Suyuti; "Kadının endamlı endamlı yürümesi, başörtüsünü bağlamadan başına atıp kadınların tabii ve yapay güzelliklerini ve çekiciliklerini uygun olmayan yerlerde sergilemeleri, süs ve eylemleriyle kendilerinden yararlanma hakkı olmayanların dikkatini ve ilgilerini çekmeleridir" der.

Alusi ise; "Bana göre zamanımızda müreffeh kadınların evlerinden çıkarken üstlük olarak örtündükleri örtülerde yabancıya gösterilmemesi gereken ziynet kabilindendir. Çünkü bunlar rengarenk çekici giysilerdir.

Buna göre kadınların örtüye dikkat ettikleri gibi, onun bir süs eşyası gibi olmamasına da dikkat etmeleri gerekir.

Ebu Davud Libas 125, Cennet 52
Ümmetimin son dönemlerinde giyimli, fakat çıplak birtakım kadınlar olacaktır. Bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Ancak onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar

Tirmizi, Edeb, 35; Nesâî, Zîne, 35 Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına uğrarsa, zinaya bir adım atmış olur.

Buhârî, Libas, 61 Kadınlardan erkeklere benzeyenlerle; erkeklerden kadınlara benzeyenler bizden değildir.

Aks_i_NuR

Well-known member
Gitar cansız bişey görüntüsü yada resminin namazı bozacağını sanmıyorum.
Ayrıca başörtüsünde gitar resmi olabilir neden olmasın.
Bi konuda doğru sonuçta başörtüsünü saçımızın yüzümüzün vs. dikkat çekmemesi için takıyoruz.Eğer bi takı takar gibi örtünüyorsak,yazık.
Bu konuya takılı kalırsak testinin şekli ve rengiyle boşuboşuna konuşup durmuş olacağız.
Akıl vermek gibi addetmeyin ama bi din kardeşime diğer bi din kardeşim hakkında konuşmak yakışmıyor vesselam.

Tambur

Well-known member
Hüseyinime:
mesela,nasıl bir dua edeyim?: )

Buradaki sorun benim için başörtüsünün şekli değil,ben insanların şuurunun açık olup olmadığını merak ediyorum...Eğer görüntülere takılmış olsaydım,gitar desenli başörtüsüne değil,eskiden köy evlerinde uzun yastıklar olurdu.Ortası beyaz ,sol ve sağ kısmı yeşil,kırmızı, naylonumsu yastık kılıfları...Evet,artık onlar yastık kılıfı olarak değilde,şimdilerde başörtüsü olarak gözlerimize çarpıyor...Ne diyim ki? Bizim artık yastık yüzüne benzeyen başörtülerimiz var.:011: