telaşa gerek yok :)

Sancaktar

Member
ne bu telaş..

Bir kadın oğlunu askere göndermek üzereydi.iki gözü iki çeşme ağlıyordu.Komşusu geldi ve başladı teselliye:"canım,bu ne telaş?Daha ortada fol yok yumurta yok,noluyorsun?

Askere gidince bakalım oğlunu geri hizmetemi verecekler,yoksa muharib sınıfınamı ayıracaklar?geri hizmete verirlerse mesele yok.

Ama muharib sınıfına ayırırlarsa iki şık var:savaş,ya çıkar ya çıkmaz.çıkmasa mesele yok.

Ama çıkarsa iki şık var:ya cebheye gönderirler,ya geri hatlarda kalır.geri hatlarda kalırsa mesele yok.

Ama çebheye gönderirlerse iki şık var:ya yaralanır,ya yaralanmaz.
Yaralanmazsa mesele yok.

Ama yaralanırsa iki şık var:yarası ya ağır,ya hafif olur.Hafif olursa mesele yok.Geri gönderirler.Hiç askere gitmemiş olur.

Ama ağırsa iki şık var:ya iyileşir,ya iyileşmez.İyiyleşirse mesele yok.Yaralanmamış bile sayılır.Üstelik bir daha da cebheye göndermezler.

Ama iyileşmezse iki şık var:ya ölür ya kalır.Ölmezse kendisine kavuşursun.

Ama ölürse iki şık var:ya cennete gider,ya cehenneme.Cennete giderse hiç üzülüp göz yaşı dökmene lüzum yok.

Cehenneme giderse de cehennemlik bir evlat için ağlamaya değmez..

Tarihci

Marmara Tarih
işte mesele bu :) Hz. Ali nin harpte karşısındaki kafire dediği gibi,, Seni kılıcımla cehenneme göndermedikçe veya kılıcınla cennete gitmedikçe sana vurmaktan vazgecmeyeceğim.. bunu tersinden okursak, vurup karşısındakini Allah için öldürse İslama hizmet etmiş olup cennete gidecek, savaşta ölse şehid olup yine cennete gidecek.. Müslümanlar için her yol Cennet :) ama "Müslümanlar" için....

nurhadimi

üye Sorumlusu
işte mesele bu :) Hz. Ali nin harpte karşısındaki kafire dediği gibi,, Seni kılıcımla cehenneme göndermedikçe veya kılıcınla cennete gitmedikçe sana vurmaktan vazgecmeyeceğim.. bunu tersinden okursak, vurup karşısındakini Allah için öldürse İslama hizmet etmiş olup cennete gidecek, savaşta ölse şehid olup yine cennete gidecek.. Müslümanlar için her yol Cennet :) ama "Müslümanlar" için....

belki asıl olan bu ancak yine de üzücü :(:(:(

ALLAH yardımcıları olsun

Tarihci

Marmara Tarih
belki asıl olan bu ancak yine de üzücü :(:(:(

ALLAH yardımcıları olsun

herkesin gideceği bir menzil var, dünyadaki dostlarımız sevdiklerimiz oraya gitmişler gidiyorlar ve gidecekler.. bir dostumuz veya evladımız oraya bizden önce gitmişse feryad etmeye ne gerek var?? zaten herkes oraya gidecek, biz de gideceğiz..

nurhadimi

üye Sorumlusu
herkesin gideceği bir menzil var, dünyadaki dostlarımız sevdiklerimiz oraya gitmişler gidiyorlar ve gidecekler.. bir dostumuz veya evladımız oraya bizden önce gitmişse feryad etmeye ne gerek var?? zaten herkes oraya gidecek, biz de gideceğiz..

abi sağolun ya içimi pek bi rahatlattınız :(

neyse ben tekrar söyleyeyim ALLAH yardımcıları olsun

nurhadimi

üye Sorumlusu
bu kaçınılmaz bir gerçek, bunun için bu günden sıkılmaya daralmaya luzum yok, Şüphesiz ki hepimiz O na döndürüleceğiz..

AMENNA VE SADDAKNA

ve de

İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN

abi benim buna bi lafım yok asla olamaz da estağfirullah el azim

ancak güzel düşünme diye bi şey var niye öyle düşünmeye sevkedelim ki kendimizi

Tarihci

Marmara Tarih
mübarek, güzel düşünmek için ölümü akla getirmemek mi gerekir..

Hoşumuza giden şeylerde güzel düşünmek bir haslet değilki zaten onlar hoşumuza gidiyor asıl maharet asıl güzel düşünebilme, hoşumuza gitmeyen ama hak olan konularda da güzel düşünüp iyi tarafından bakabilmektir.

ölüm, eğer güzel düşünmezsek, bir yok oluş... toprakta çürüme..

güzel düşünürsek, dünyadan yanımızdan göçmüş gitmiş 99 ahbabımızın yanına gitmek, yaşlılığın ihtiyarlığın meşakkatinden kurtulmak(yaşlılar için), zindanı dünyadan cenneti bakiye bir geçiş kapısı,, Efendimizle ve ashabıyla buluşma vizesi,, Allah u tealanın cemaliyle şereflenme bileti..

nurhadimi

üye Sorumlusu
abi haksız değilsiniz ancak 15 gün sonra abimi askere gönderiyoruz
bundan dolayıdır ki bu konu beni ziyadesiyle etkiledi onun için bu şekilde bir yorum düşünüp ya da tahayyül etmek istemiyorum RABBİM SAĞ SALİM GİDİP DÖNMELERİNİ NASİP ETSİN

Tarihci

Marmara Tarih
abi haksız değilsiniz ancak 15 gün sonra abimi askere gönderiyoruz
bundan dolayıdır ki bu konu beni ziyadesiyle etkiledi onun için bu şekilde bir yorum düşünüp ya da tahayyül etmek istemiyorum RABBİM SAĞ SALİM GİDİP DÖNMELERİNİ NASİP ETSİN

korkma yahu, askere giden herkes ölmüyor :) hatta gidenlerin çoook küçük bir azınlığı ölüyor.. İnşallah selametle gider gelir..

Sancaktar

Member
allah hem abinizin hemde diger tüm kardeşlerimizin saadetle gidip selametle dönmelerini nasip etsin inş...
ne mutlu size ve ana-babanızaki askere gönderecek bir evlat yetiştirmişler.
maşallah...

efe43

Well-known member
önce paylaşım çok güzel olmuş.vatani görevini yapan tüm kardeşlerimize ve yapacaklara ALLAH hayırlı teskere nasip etsin olmamış hadiseleri olacakmış gibi düşünüp canınızı sıkmayın inş.vede RABBİMDEN hayırlısını isteyin .unutmayalım ameller niyetlerle değer kazanır dolayısıyla aslolan bu görevi bir zulüm gibi değilde bir ibadet neşvesiyle yapmak yapmaya gitmek ve sonucu rabbimden geleceğini unutmamak lazım diye düşünüyorum acizane.selam ve saygıyla.