TIKLA, zeka türünü öğren !

GuLSerbeti

Well-known member
Eskiden tek zeka kavramından bahsedilirken bugün 8 farklı zeka türü olduğu kabul ediliyor.

Peki siz hangi zeka türüne sahipsiniz?

İşte 8 farklı zeka türü...
1
zeka_galeri_1.jpg
2
zeka_galeri_2.jpg

3
zeka_galeri_3.jpg

4
zeka_galeri_4.jpg

5
zeka_galeri_5.jpg

6
zeka_galeri_6.jpg

7
zeka_galeri_7.jpg

8
zeka_galeri_8.jpg

kaynak; samanyoluhaber

huve

Well-known member
Yahu tam çözemedim zekamı, nasıl iş bu Gülşerbeti, ben ayrı grup mu oluyorum acaba,
yoksa acı bir gerçek mi var benim gibiler için, söyle :)
İçsel ve görsel zeka arası bir şey benimki sanırım

GuLSerbeti

Well-known member
Yahu tam çözemedim zekamı, nasıl iş bu Gülşerbeti, ben ayrı grup mu oluyorum acaba,
yoksa acı bir gerçek mi var benim gibiler için, söyle :)
İçsel ve görsel zeka arası bir şey benimki sanırım

Bir kategoriyle insanin sinirlanmasi, insanin dogasina aykiri gibi geldi bana...
butun bu zeka turlerinin 1 insanda dereceli olarak toplanmasi mumkundur diye dusunuyorum..

Ama agir basan 1 tane olacak da diyemeyiz... mesela bende an agir basanlar; gorsel,sozel,bedensel,sayisal, icsel....:cool: cesit cok diye fazla zeki sayilmayiz sanirim...:p:)

huve

Well-known member
Bir kategoriyle insanin sinirlanmasi, insanin dogasina aykiri gibi geldi bana...
butun bu zeka turlerinin 1 insanda dereceli olarak toplanmasi mumkundur diye dusunuyorum..

Ama agir basan 1 tane olacak da diyemeyiz... mesela bende an agir basanlar; gorsel,sozel,bedensel,sayisal, icsel....:cool: cesit cok diye fazla zeki sayilmayiz sanirim...:p:)

Bir nebze de olsa rahatladım sağol :)
Burç gibi bir şey diyorsun yani; sadece %25 etkiliymiş insan hayatında..
Ya da ne bileyim çevrende gördüğün birçok insana benzersin ama aynı burçtan değilsindir.. :)
Tekrar zeki olduğumu düşünmeye başlayabilirim şu halde :)

GuLSerbeti

Well-known member
Evet bu yerinde bir tespit oldu Gülşerbeti
Yoksa kimlik bunalımından çıkamayacağız.. :)

estf. kimlik bunalimi degilde, kendini, sahsi ve kisisel ozelliklerini yeterince tanimama diyebiliriz... :rolleyes: her insan ayri bir dunya, kendine has ozel bi kokteyl.. :)

kisilik ozelliklerini kategorilestirme.. insana kesin bir yanit sunmaz ama insanin kendini ve ozelliklerinin tanima yolunda bir yol gosterici olabilir...

kimlik baska bisey olsa gerek...:cool:

.

huve

Well-known member
estf. kimlik bunalimi degilde, kendini, sahsi ve kisisel ozelliklerini yeterince tanimama diyebiliriz... :rolleyes: her insan ayri bir dunya, kendine has ozel bi kokteyl.. :)

kisilik ozelliklerini kategorilestirme.. insana kesin bir yanit sunmaz ama insanin kendini ve ozelliklerinin tanima yolunda bir yol gosterici olabilir...

kimlik baska bisey olsa gerek...:cool:

.

Bu kokteyl tabirini sevdim Gülşerbeti ;)
Sağolasın tesbitlerin için, bu başlığa çok kulak asmyoruz o halde.. :)
Şöyle bir anket olabilir; "tıkla, kendi zeka türünü kendin yarat" :)