Üstad Hazretlerinin risaleleri okuma ve mütalaa etme tarzı hakkında?

mihrimah

Well-known member
Üstad Hazretlerinin risaleleri okuma ve mütalaa etme tarzı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bu sorunuzu doğrudan, Üstadın yanında uzun süre kalmış olan Hüsnü Bayram Ağabeye sorduk ve şu cevabı aldık: "Üstadımız kitap okurken yavaş okurdu. Bazen sesli ama çoğu zaman sessiz okurdu. Müsait olduğu zamanlarda ikiyüz sayfa kadar okuduğu olurdu. Ancak yoğun olduğu zamanlarda beş on sayfa okurdu. Benim tahminime göre üstadımız günde ortalama elli altmış sayfa risale okurdu. Mütalaası da okuduğu kitap üzerinde derin derin düşünerek anlamaya çalışmak şeklindeydi. Bir kitapı okurken, o esnada risalede izahı olur diye, bir kitabı alıp bakmazdı. Tabi bu hal, kendi kendine kitap okuduğu zaman geçeli olan durumlardı. Cemaate okurken başka risaleleri de alır okur veya okuturdu."
kaynak:sorularla risale
 

OrhanCAN

Active member
merhum BAYRAM YÜKSEL (RA) Son Şahitler 3.Cild

"Sadece Risale-i Nurla meşgul olurdu"

"Üstadımız Risale-i Nurun hizmetini herşeye tercih ederdi. Hiçbir zaman başka kitablarla meşgul olduğunu görmedik.

Daima Risale-i Nurların neşri, telifi, tashihi, okuması, yazması ve lahika mektupları gibi hizmetlerle meşgul olurdu. Bize de şu dersi verirdi:

"Bakın, ben başka kitaplarla meşgul olmuyorum. Siz de Risale-i Nurdan başka kitaplarla meşgul olmayın. Risale-i Nur size kâfidir.
"Risale-i Nurun gıda ve taam hükmündeki hakikatlarından hem akıl, hem kalb, hem ruh, hem nefis, hem his hisselerini alabilir.

Yoksa yalnız akıl cüz'i bir hisse alır, ötekiler gıdasız kalabilirler. Risale-i Nur sair ilimler gibi okunmamalı. Çünkü ondaki iman-ı tahkikî ilimleri başka ilimlere ve maariflere benzemez. Akıldan başka çok letâif-i insaniyenin kût ve nurudur.'
 
Üst