Konuya cevap cer

Aziz, Sıddık Kardeşlerim!

Eski zamanda memleketimde medrese talebeleri Arefe gününde 1000 İhlâs-ı Şerifi okuyup, bir hatme-i İhlâsiye ile hacıların sevablarına ve duâlarına hissedar olmağa çalışıyordular. Ben iki gündür okuyorum.

Said Nursî

..dünyanın gafletkârane gülmeleri, böyle ağlanacak acı hallerin perdesidir ve muvakkat ve zevale maruzdur; elbette bîçare insanların ebedperest kalbini ve aşk-ı bekaya meftun olan ruhunu güldürecek, sevindirecek, meşru dairesinde ve müteşekkirane, huzurkârane, gafletsiz, masumane eğlencelerdir ve sevab cihetiyle bâki kalan sevinçlerdir. Bunun içindir ki, bayramlarda gaflet istilâ edip, gayr-ı meşru daireye sapmamak için, rivayetlerde zikrullaha ve şükre çok azîm tergibat vardır. Tâ ki; bayramlarda o sevinç ve sürur nimetlerini şükre çevirip, o nimeti idame ve ziyadeleştirsin. Çünki şükür, nimeti ziyadeleştirir, gafleti kaçırır.

Said Nursî

Lem'alar ( 275 )

Evet bu vesile ile Üstadımın Kurban bayramı için dediği 1000 İhlas'ı Ramazan içinde okuyamayı zikrullaha tergibat için okumak teklif ediyorum.

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)