Normal
burdaki hayattar macunlar zihayatın eczanedeki ilaçlar gibi tiryaklar gibi olması misalini tam uygun bulamadım..ilaç başka zihayat olan varlıklar başka gibi geliyor..örnekte geçen ecaneedeki ilaçların deva olması nazara verildiğinden zihayatların bu ilaça örneklenrdirilmesi konusundaki izahınızıda okuduğum halde ikna olamadım.. yani benim anladığım şey şu:ilaç hap gibi şurup gibi iğne gibi penisilin gibi şeylerdir değilmi..peki maydanoz elma çam ağacı sinek kaplumbağa vazifeli birer zihayattır..vazifesini yapıyorlar..ve insana hizmet ediyorlar..yani yaşadığımız dünyadaki vazifeleri ile bize lazım olan şeyleri düzenliyorlar..sebep oluyorlar..aynen ilaç değil yani..biraz daha iazah edebilirmisiniz..
burdaki hayattar macunlar zihayatın eczanedeki ilaçlar gibi tiryaklar gibi olması misalini tam uygun bulamadım..
ilaç başka zihayat olan varlıklar başka gibi geliyor..örnekte geçen ecaneedeki ilaçların deva olması nazara verildiğinden zihayatların bu ilaça örneklenrdirilmesi konusundaki izahınızıda okuduğum halde ikna olamadım..
yani benim anladığım şey şu:ilaç hap gibi şurup gibi iğne gibi penisilin gibi şeylerdir değilmi..peki maydanoz elma çam ağacı sinek kaplumbağa vazifeli birer zihayattır..vazifesini yapıyorlar..ve insana hizmet ediyorlar..yani yaşadığımız dünyadaki vazifeleri ile bize lazım olan şeyleri düzenliyorlar..sebep oluyorlar..
aynen ilaç değil yani..
biraz daha iazah edebilirmisiniz..