• Bu konu 1 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son Anonim tarafından güncellenmiştir.
3 yazı görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • Yazar
    Yazılar
  • #640763
    Anonim

      İLİM

      Hz. Aişe (r.ah.) şöyle anlatır:
      Allah Resulü (a.s.) şu ayeti okudu: Sana kitabı indiren O’dur. Onun bir kısım ayetleri muhkemdir ki bunlar kitabın esasıdır. Diğer bir kısmı da müteşabihlerdir. İşte kalblerinde eğrilik bulunanlar, sırf fitne çıkarmak ve onu tevil etmek için ondaki müteşabihlerin peşine düşerler. Halbuki onun tevilini Allah’tan başkası bilmez. İlimde yüksek payeye erenler ise: Biz ona inandık. Hepsi Rabbimiz katındandır derler. (Bunları) aklı selim sahiplerinden başkası iyice düşünmez.Aişe devamla: Bundan sonra Allah Resulü: “Kur’an’ın müteşabih ayetlerine uyan kimseleri gördüğünüzde (ki Allah onları Kur’an’da zikretmiştir) onlardan sakınınız!” buyurdu, demiştir.
      Sahih-i Müslim’deki hadis numarası: 4817

      Cündeb b. Abdullah Beceli (r.a.)
      Allah Resulü (a.s.): “Üzerinde gönülleriniz birleştikçe, Kur’an okuyunuz. Kur’an hakkında ihtilaf ettiğinizde de artık kalkıp dağılınız” buyurdu, demiştir.
      Sahih-i Müslim’deki hadis numarası: 4819

      Hz. Aişe’nin (r.ah.) anlattığına göre:
      Allah Resulü (a.s.): “Erkeklerden, Allah’a en sevimsiz olan şiddetle düşmanlık yapandır” buyurmuştur.
      Sahih-i Müslim’deki hadis numarası: 4821

      Ebu Saîd Hudrî (r.a.)
      Allah Resulü’nün (a.s.) şöyle buyurduğunu bildirmiştir: “Şüphesiz ki sizler, kendinizden önce gelen milletlerin yoluna karışı karışına, arşını arşınına muhakkak uyacaksınız. O kadar ki şayet onlar bir kelerin deliğine girseler, siz de muhakkak onların arkasından gideceksiniz.” Biz: Ey Allah’ın Resulü! bunlar Yahudilerle Hristiyanlar mıdır? diye sorduk. Allah Resulü: “Başka kim olacak” buyurdu.
      Sahih-i Müslim’deki hadis numarası: 4822

      Enes b. Malik’in (r.a.) rivayet ettiğine göre:
      Allah Resulü (a.s.): “İlmin kaldırılması, cehlin kökleşmesi, içkinin içilmesi, zinanın açıktan yapılması Kıyamet alâmetlerindendir” buyurmuştur.
      Sahih-i Müslim’deki hadis numarası: 4824

      Ebu Musa (r.a.)
      Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurdu, demiştir: “Şüphesiz Kıyametin kopmasından önce öyle günler vardır ki ilim kaldırılır ve cehalet iner. O günlerde herc çoğalır; herc adam öldürmedir.”
      Sahih-i Müslim’deki hadis numarası: 4826

      Ebu Hureyre’nin (r.a.) naklettiğine göre:
      Allah Resulü (a.s.): “Zaman yaklaşacak, ilim alınacak, fitneler zuhur edecek. Aşırı cimrilik yerleşecek ve herc çoğalacaktır” buyurdu. Sahabeler: Herc nedir? dediler. Allah Resulü: “Öldürmektir” buyurdu.
      Sahih-i Müslim’deki hadis numarası: 4827

      Abdullah b. Amr b. As (r.a.)
      Allah Resulü’nün (a.s.) şöyle buyurduğunu işittiğini söylemiştir: “Şüphesiz Allah, ilmi insanlardan çekip almakla değil, alimlerin ruhlarını kabzetmek suretiyle kaldıracaktır. Nihayet hiç bir alim bırakmayınca insanlar kendilerine cahil bir takım kimseleri başkanlar edinirler. Bunlara sorulur, onlar da bilgisizce fetva verirler de hem kendileri saparlar, hem halkı saptırırlar.”
      Sahih-i Müslim’deki hadis numarası: 4828

      #698635
      Anonim

        “Edep öğrenilmeden ilim öğrenilmez.”

        Süfyan-ı Servi (k.s)

        #698747
        Anonim

          İlim ilim bilmektir
          İlim kendin bilmektir
          Sen kendini bilmezsin
          Ya nice okumaktır

          Yunus EMRE

        3 yazı görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
        • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.