• Bu konu 0 yanıt içerir, 2 izleyen vardır ve en son Anonim tarafından güncellenmiştir.
2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
  • #643878
    Anonim

      Ben gaye ve maksadımı biiznillah tahakkuk ettire­ceğim, ettiriyorum.

      Rıza-i İlâhî dairesindeki ve Ri­sale-i Nur’­un meslek ve meşrebine, şan ve şerefine muvafık arzu ve ihtiyaçlarımı kuvveden fiile çıkarı­yorum ve çıkaracağım, gerçekleştiriyorum ve gerçek­leştireceğim.

      İşlerimde ve hizmetimde acelecilik ve telaş etme­yeceğim.

      Zaten fazla ve altından kalkamayacağım ve başaramayacağım, zor ve zorlu hiçbir işim yoktur.

      Hepsi takatim dahilindedir ve pek kolaydır. Her işim düzelir yahut herşeyimi kendim dü­zelteceğim.

      Bunu başaracak sıhhat ve afiyete mazha­rım, hasta veya has­talıklı değilim.


      “Pazartesi günü başlarım, yahut yarın sabah başlayaca­ğım” sözünü hiçbir zaman söylemeyiniz. Müsbet ve meşru, fay­dalı ve yapıcı bir düşünceyi hemen harekete getiriniz. Onu hemen ve derhal yapmak en iyi başlangıçtır.

      Başınızda daima şu düşünceyi tutunuz: “Hiçbir vakit acelem olmadığı gibi, fazla işim de yok. Gayemi biiznillah elde edeceğim. Hedefime ulaşacağım. Maksadımı tahakkuk et­tireceğim. Bu husustaki imanım tamdır ve etemdir.”

      Her sabah beş dakika içinde, bütün yapacağınız işlerin programını yapınız. Çok günler program münderecatını ye­rine getiremezseniz veya bir kısmını yapsanız dahi bu usulü terk etmeyiniz. Her gün devam ediniz.

      Yaptıklarınızı oku­dukça sizdeki hasıl olan zevk ve şevk, hamd ve şükür size sihirli bir gayret ve kuvvet verecek ve bu amelinizdeki sebat ve sabrınız, sizi, aşk ve iştiyakında ol­duğunuz meşru işlerin tamamını başarmaya kavuşturacak­tır.

      Unutmayınız ki içinizde ne taşıyorsanız dışınızda da onu bulursunuz. Eğer içinizde beslediğiniz Allah’a hamd ve şü­kür, neşe ve neşve, ferah ve sürur, şevk ve zevk ise şahsî ve umu­mî âleminizde de bunları görecek, bunları bulacak ve bun­larla karşılaşacaksınız.

      Bunun güzel semeresi ve mükafatı olarak da Allah’a iba­det, taat ve hidematta muvaffakiyetin şerait ve esbabı içinde yaşamak saadetiyle mesut olacaksınız.

      Eğer içinizde hüzün, sıkıntı, gam, keder, yeis, ümitsizlik, kızgınlık, kin, nefret, haset ve rekabet varsa muhitinizde bun­lardan başka bir şey göremeyeceksiniz. Müddehar olan maddî mânevî enerji ve kuvvetinizi gaye-i hilkat uğrunda is­timal edemeyeceksiniz. Kendi kendinizi yıpratıp harap et­mekten başka bir şey yapmış olmayacaksınız.

      Kendisi ile birlikte iman, gayret ve himmet, ihlas ve sa­mimiyet, Rabbine minnet ve şükrandan muhassal ferah ve sürur götürenler bunların her yerde ürediğini, tezayüt ve te­za­uf ettiğini, sümbüllendiğini ve çiçeklendiğini görür, ha­ya­tını semere ve meyvelerle dolu, bol güneşli bahçelerde gül­lük ve gülistanlıklarda geçirir.

      Zahmetin altında rahme­tin cilvelerini görerek meşakkat ve mesaide rahatlık ve makbuliyet müşahede eder.

      #710355
      Anonim

        evet program yapmadığımda gerçekten o günüm zayi olup hep şimdi ne yapayım diye düşünmekle geçiyor.aeo

      2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
      • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.