- Bu konu 7 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son
Anonim tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
2 Ekim 2007: 19:33 #645605
Anonim
Risaleleri yeni yeni okumaya başladım biliorsunuz arkadaşlar..hocam bi soru sordu araştıtrıp cevabını bul dedi bana yardımcı olun lütfen..Soru şu; Cenabı hak butun alemi yaratmıştır kabul peki onu kim yaratmıştır die bir soru gelse ateistler tarafından cevabın nolurdu dedi???????? Artı küçük cocukların sordugu bi soru daha var ALLAH erkek mi dişi mi (haşa) die buna nasıl cvp verilir???vahdet yolu ve yaratıcıyı ıspatlama nasıl olur??????????? dersım persembe gunu haa birde imanı şubeleri onuda nerden bulabılırım???????? sorular cok oldu ama idare edin artık napimm:……
3 Ekim 2007: 02:26 #712497Anonim
Sorularla islamiyet sitesine gir,bu şekilde kelime oyunu olan,maksatlı soruları cevaplamışlar.Mesela Allah c.c kendinden daha güçlü bir varlık yaratabilir mi,yaratmazsa haşa acizdir diye saçmalamışlar,Allah kategorisindeki sorulara bak.
http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=cat_open&cid=8
-Bütün varlıkları Allah yarattı. Öyleyse Allah’ı kim yarattı?
-Allah, kainatı yaratmadan önce ne yapıyordu?
-Bir olan Allah aynı anda her şeyi nasıl bilir ve yapar?
gibi sorular.Birde bunların cevabını daha iyi verebilmek için ilk okumalar yetmez.Çünkü birbirini tamamlar,bütünler şekilde iman esasları; onu da çok okuyarak kazanabiliriz.
Birde bu sorular akıldan ziyade vicdanda yeşerip,büyüyen iman nazarıyla hissedilir.Yani kalp daha etkinidir denebilir diye düşünüyorum.Çünkü üstad burada mümin dinleyici makamında,kafir muhatabımız degil gibi ayrımlara veya kader risalesinde oldugu gibi dinini yaşayan birinin hakkı varki kaderi sorsun yoksa lakayd,sorumsuzca davrananın bu mevzulardan bahse hakkı yoktur anlamındaki ayrımları bu manayı aklıma getiriyor.
Serseri,cerbezeli,kasıtlı her soruya cevabı olmak degildir iyi müslüman olmak.Bir yerde diyor ya küfür ve isbatı daha zordur.İmanda kolaylık vardır.Bir köyde iki güvenilir kimse deseki ayı,hilali gördük inkar eden her yere bakacak ki hilal görünmemiştir desin.
Aynen öyle bir konuda iki ehil,ehl-i ihtisasın sözü binler o işten uzak olanlara tercih edilir.Bunun için ta bu zamana kadar binler ehl-i ihtisas sayılan enbiyanın,evliyanın,sıddıkinin Allah c.c olan imanları ve sözleri binler münkirin sözlerine bedeldir.Deliller binlercedir kafirin işi zordur,tek tek hepsini çürütmelidir belki tüm kainatı dolaşmalıdır ki yok desin,yüce olanı haşa yere düşürsün.
Ama müminin nazarında kalbini ve aklını nurlandıran bir hüccet,bir işaret,bir remiz hakikati farzı muhal yerde olsa yüksege,arşa çıkarmaya kafi gelir..
3 Ekim 2007: 14:40 #712511Anonim
abi ALLAH razı olsun çok tesekkür ederim..
3 Ekim 2007: 14:43 #712512Anonim
illailayh wrote:abi ALLAH razı olsun çok tesekkür ederim..kopyacı illailayh .) hocan duymasın notu sana değil sergerdana veriri ha
3 Ekim 2007: 15:57 #712514Anonim
sergerdan abiye helal hoş olsun..tam istedıgım gibi cevaplar buldumm sayesınde..ben bu siteyi ve sitedeki abilerimi boşuna sevmiyorum:):) ama ne yalan sölim sergerdan abi bambaşka:)
7 Ekim 2007: 20:23 #712739Anonim
ilk soruna üstadın talebelerinden biri “sen halık değil mahluk arıyorsun,mahluk olansa halık olamaz” demiş ve çokta net bi cevap bence. yaratıcı olan yaratılmaktan münezzehtir yaratılsaydı yaratıcı olamazdı.
8 Ekim 2007: 13:29 #712757Anonim
hımm bak buda güzeldi..
9 Ekim 2007: 01:26 #712766Anonim
illailayh wrote:sergerdan abiye helal hoş olsun..tam istedıgım gibi cevaplar buldumm sayesınde..ben bu siteyi ve sitedeki abilerimi boşuna sevmiyorum:):) ama ne yalan sölim sergerdan abi bambaşka:)Ya diyorum bu arkadaşımıza külliyat mı göndersek ne 😀 Hüsn-ü zannınız dua hükmüne geçsin inş.
Aslında hiçde fena degilmiş,bir daha söyle bakim şöyle diger yöneticiler çatlasın 😀9 Ekim 2007: 04:36 #712767Anonim
enaniyett haa 😀 bak abi külliyat fikri hiçtee kötü degil aslındaa :police:
isterim fakat bir külliyat isterim;zerreyim fakat hepsini isterim .) uymadı demi 🙂 -
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.