• Bu konu 1 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son Anonim tarafından güncellenmiştir.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #645666
    Anonim
      Kul’u Allah’a götüren pek çok yol vardır. Aynı bir ağacın dalları gibi sonunda hepsi aynı gövdeden semaya uzanır. Yolların en güzeli müminin sürekli vecd halinde olmasıdır ki bunu sağlayanlardan biri de namazdır. Hadislerde namaz için “ Mümin’in miracı” buyurulmuştur. Lakin bu yükselme açık gökyüzünde değil maneviyat ve kulluk boyutunda uçmak ve Allah’ı Teala’ ın rızasını kazanmaktır. Bu yükselme; Allah’ın huzurunda olduğunu idrakle gönlünü düşüncelerini bütün uzuvlarını O’na yöneltmendir.

      Mirac; seccadede başlar “Allah-u Ekber” denildiği anda tüm istekler arzular her türlü dünyasal duygular geriye atılmış vücut tüm unsurları ile O’na doğrulmuştur.

      Kişi artık Allah’ın huzurundadır mecazi ifadeyle O’nun kapısını çalmaktadırnokta.gif ve kapı açılmış “Buyur ya Kulum” denilmiştir. Ve kul o durumda yaşadığı hiçbir dönemde hiç kimsenin karşısında durmadığı bir ifadeyle boyun eğer rüku’a varır.

      Tüm zerreleri titrer duyduğu huzur onun aldığı cevaptırnokta.gifSecdeye varırnokta.gifbu şükrandır bu razı olmaktır bu kulluğunu en son şekilde ifade etmektir.

      Bilir ki gücü veren O’durnokta.gifbilir ki aranılan her ne ise O’nda aranır O ihsan ederse her şey O’nda bulunur.
      “Sen kendini küçük bir varlık mı sanırsın? Oysa sende büyük bir âlem gizlidir.”der Alemlerin Rabbinokta.gif
      Başını kaldırırnokta.giföylece otururnokta.gifkendisine söyleneni alır ve ;
      Rabbiyle miracında kendisine verilenlere şükredernokta.gifMiracına şahit olanlara selam verirnokta.gifve hayata yine sonraki miracına kadar O’na layik kul olma savaşına devam eder.
      Artık öğrenmiştir; her seccadeye gidiş O’nun huzuruna çıkıştır. Her seccade bir rampadır. Kul’u Allah’a ulaştıran rampalar onu kullanacak olana Allah’ın kapısını çaldıran rampalarnokta.gif

      Her secdeye varış da; kulluğunu ikrardır ve sonu vuslattır O güzeller güzeli Sevgili ilenokta.gif
      Ne demiş uğruna alemler yaratılan Cihan Serveri ;

      “Namaz kişinin kalbinde bir nurdur; artık sizden içini aydınlatmak dileyen kalbindeki nurunu artırmaya çalışsın”
      Rabbim; yüreklerinde O’nun aşkını taşıyan herkesi onları Allah’a ulaştıran bu rampalardan uzak eylemesin…

      alıntınokta.gif.

    1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
    • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.