• Bu konu 2 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son Anonim tarafından güncellenmiştir.
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #648522
    Anonim

      Ehl-i Sünnet ve Cemaatin bir kısım zâhirî uleması ve Ehl-i Sünnet ve Cemaate mensup bir kısım ehl-i siyaset gafil insanlar,

      ehl-i tarikatin içinde gördükleri bazı sû-i istimâlâtı ve bir kısım hatîâtı bahane ederek, o hazine-i uzmâyı kapatmak, belki tahrip etmek ve bir nevi âb-ı hayatı dağıtan o kevser membaını kurutmak için çalışıyorlar.

      Halbuki eşyada kusursuz ve her ciheti hayırlı şeyler, meşrepler, meslekler az bulunur. Alâküllihâl bazı kusurlar ve sû-i istimâlât olacak. Çünkü ehil olmayanlar bir işe girseler, elbette sûiistimal ederler.

      Fakat Cenâb-ı Hak, âhirette muhasebe-i a’mâl düsturuyla, adalet-i Rabbâniyesini, hasenat ve seyyiâtın muvazenesiyle gösteriyor. Yani, hasenat râcih ve ağır gelse mükâfatlandırır, kabul eder; seyyiat râcih gelse cezalandırır, reddeder.

      Hasenat ve seyyiâtın muvazenesi kemiyete bakmaz, keyfiyete bakar. Bazı olur, birtek hasene bin seyyiâta tereccuh eder, affettirir.

      #725193
      Anonim

        Halbuki eşyada kusursuz ve her ciheti hayırlı şeyler, meşrepler, meslekler az bulunur. Alâküllihâl bazı kusurlar ve sû-i istimâlât olacak. Çünkü ehil olmayanlar bir işe girseler, elbette sûiistimal ederler.

        Rabbim makamını yüceltsin Üstadımızın.Her konuda yol göstermiş Kuran ve Sünnet pusulasıyla.Şuan uhuvvetin sarsıldı taasubbun ziyadeleşti günümüzde,az ve öz bir recete.
        Allah razı olsun kardeşim.

        #725243
        Anonim

          Müslümanların arasında ne yazık ki cemaat gıybeti de çok oluyor.Halbuki buradaki düsturla baksak bunlar olmaz.Farklı farklı cemaatlerin,meşreplerin öyle haseneleri var ki bize göre kusur görünen,sayılan işlerini affettirebilmeli.

          Başkalarının kusuru ilmen gayet zahir bir kusur olabilir,islami duyarlılıgımızla bu husus içimizi de kemirebilir.Bu noktada neye niçin husumet ettigimizi tam tahlil etmeli,bugz ettigimiz meselede Allah için midir,nefsin hissesi mi vardır diye emin olmalıyız.

          Allah aramızda yapmacıksız sevgiler ihsan eylesin inşaallah..Amin

          #756729
          Anonim

            bu söze tesekkürü borc bilirim

          4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
          • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.