- Bu konu 4 yanıt içerir, 6 izleyen vardır ve en son
Anonim tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
21 Ocak 2009: 17:44 #648920
Anonim
Bediüzzaman’dan Amerika’nın ilk siyahi Başkanı Barack Obama’ya dünya barışı için gerekli olan çok önemli mesajlar
Amerika’nın ilk siyahi Başkanı Barack Obama, dün resmen Amerika’nın 44. Başkanı unvanını aldı. Dünyada olduğu gibi İslam alemi de Obama’nın icraatlarını merakla bekliyor.
Bediüzzaman Said Nursi’nin Amerika’ya yönelik Risale-i Nur külliyatında yer verdiği bazı bölümleri dikkatlerinize sunuyoruz…
Amerika’nın menfaatleri ve siyasetleri de ittihad-ı İslam’a muhtaç
“Şimdi milletin arzusuyla şeâir-i İslâmiyenin serbestiyetine vesile olan Demokratlar, hem mevkilerini muhafaza, hem vatan ve milletini memnun etmek çâre-i yegânesi, ittihad-ı İslâm cereyanını kendine nokta-i istinad yapmaktır. Eski zamanda İngiliz, Fransız, Amerika siyasetleri ve menfaatleri buna muarız olmakla mâni olurdular. Şimdi menfaatleri ve siyasetleri buna muarız değil, belki muhtaçtırlar.” (Emirdağ Lahikası -II 271)
…
“Eskiden Hıristiyan devletleri bu ittihad-ı İslâma taraftar değildiler. Fakat şimdi komünistlik ve anarşistlik çıktığı için, hem Amerika, hem Avrupa devletleri Kur’ân’a ve ittihad-ı İslâma taraftar olmaya mecburdurlar.” (Emirdağ Lahikası –II s. 297)
…
“İşte Amerika ve Avrupa tarlaları böyle dâhi muhakkikleri (Mister Carlyle ve Bismarck gibi) mahsûlât vermesine istinaden, ben de bütün kanaatimle derim: Avrupa ve Amerika İslâmiyetle hâmiledir. Günün birinde bir İslâmî devlet doğuracak.” (Emirdağ Lahikası-II 369)
21 Ocak 2009: 17:48 #727501Anonim
Avrupa ve Amerika İslâmiyetle hâmiledir. Günün birinde bir İslâmî devlet doğuracak.”
onlarda doğarken bizde ölmez inşAllah 🙁
21 Ocak 2009: 18:27 #727504Anonim
üstad ne güzel ifade buyurmuş ne güzel bir tesbit ve ne büyük bir müjde rabbim ogünlere erdirsin inşaallah.
Allah ebeden razı olsun feza kardeşim….21 Ocak 2009: 20:21 #727531Anonim
inşallah inşallah bi gün amerikayı akın akın islama girerken görürüz 🙂
22 Ocak 2009: 06:36 #727625Anonim
Kardeş Allah razı olsun.çok güzel tespit etmişsin.risale-i nurun asrımıza hitap ettiğini bi defa daha anladım.ama korkuyorum çünkü avrupa islamiyete,islam devletleride avrupaya hmile diyor tarihçe-i hayatında.hakkımızda hayırlısı olsun
15 Temmuz 2010: 22:07 #772955Anonim
Nasraniyet ya intıfâ veya ıstıfâ edip İslâmiyete karşı terk-i silâh edecektir. Nasraniyet birkaç defa yırtıldı, Protestanlığa geldi. Protestanlık da yırtıldı, tevhide yaklaştı. Tekrar yırtılmaya hazırlanıyor. Ya intıfâ bulup sönecek veya hakikî Nasraniyetin esasını câmi olan hakaik-i İslâmiyeyi karşısında görecek, teslim olacaktır. İşte bu sırr-ı azîme Hazret-i Peygamber Aleyhissalâtü Vesselâm işaret etmiştir ki, “Hazret-i İsâ nâzil olup gelecek, ümmetimden olacak, şeriatımla amel edecektir.” (Hakikat Çekirdekleri)
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.