İmza töreni 5 ülkenin Başbakanları ve AB komisyonu başkanı Barroso’nun katılımıyla gerçekleştirildi…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sadece enerji noktasında bakıldığında bile Türkiye’nin AB üyesi olmasının gerektiğinin net bir şekilde ortaya çıkacağını söyledi.
Başbakan Erdoğan, Rixos Otel’de düzenlenen NABUCCO Zirvesi’nin başlangıcında, konuklara hitaben yaptığı açılış konuşmasında, bugün tarihi bir anı hep birlike yaşadıklarını dile getirdi.
Erdoğan, NABUCCO Projesi’nin 7 yıl önce Avusturya’nın şirketi ve BOTAŞ’ın işbirliğiyle başlatıldığını anımsatarak, Macaristan’ın, Romanya’nın, Bulgaristan’ın ilgili şirketlerinin katılımıyla projenin yeni bir ivme ve heyecan kazandığını söyledi.
Son olarak, 2007 yılında Alman şirketinin projeye iştirak ettiğini belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
”Bugün geldiğimiz noktada işte bu tarihi anı simgeleyen törenle projede çok ciddi bir aşama kaydediliyor. Hep birlikte imzalarını atacağımız anlaşmayla birlikte NABUCCO Projesi’ni fiiliyata geçiriyor ve projenin hukuki alt yapısını oluşturuyoruz. Ülkelerimiz için, dostluk ve barış için, gelecek nesillerin refahı için bugün burada çok önemli bir adım atıyoruz.
Proje tamamlanıp gaz sevkıyatı başladığında inanıyorum ki tüm bu coğrafya her açıdan farklı bir konuma yükselmiş olacaktır. Bu tarihi ana sizlerle birlikte şahit olmaktan, bu tarihi imza törenine ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük gurur ve bahtiyarlık duyduğumuzu özellikle ifade edyor, anlaşmanın ülkelerimiz, halklarımız için hayırlı olmasını diliyorum.”
Habertürk…
Ee efendim aslında epeyce bir zaman oluyor ama ancak yayınlayabiliyoruz..
Malum söz konusu kalkınma adına atılan adımlar olunca gündem değiştirme de üstümüze yok…