• Bu konu 0 yanıt içerir, 2 izleyen vardır ve en son Anonim tarafından güncellenmiştir.
2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
  • #659076
    Anonim

      SGK, Türk Eczacılar Birliği ile olan protokolü iptal etti.

      SGK iptal kararının ardından yaptığı açıklamada eczaneler ile tek tek masaya oturulacağını belirtti.
      SGK iptal kararına rağmen vatandaşların mağdur edilmeyeceğini 1 ay süresince ilaç alabileceğini ifade etti.
      Türkiye Eczacılar Birliği de, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 19 Ocak 2009 tarihinde imzaladığı İlaç Alım Protokolü’nü bugün itibariyle tek taraflı feshedeceğini bildirmesi üzerine açıklama yaptı. Yapılan açıklamada İlaç Alım Protokolü’nün bugün itibariyle fesh edilmediğini fesih tarihinin 16 Ocak 2010 olduğunu ve bu süre içinde hastaların eczanelerden ilaç alabilecekleri bildirildi. Bu tarihten sonra ise vatandaşın ilaca ulaşamamasının sorumlusu olmadıkları açıklandı
      VATANDAŞIN İLACA ULAŞAMAMASININ SORUMLUSU BİZ OLMAYACAĞIZ
      Açıklama; “Sosyal Güvenlik Kurumu, bugün itibariyle Türk Eczacıları Birliği ile 19 Ocak 2009 tarihinde imzaladığı İlaç Alım Protokolü’nü tek taraflı feshedeceğini bildirmiştir. Sözleşme bugün itibariyle fesh edilmemiş, fesh edileceği ihtaren bildirilmiştir. Fesih tarihi 16 Ocak 2010 olacaktır. Bu süre içinde hastalarımız eczanelerimizden ilaç almaya devam edebilecektir. İkinci olarak SGK bazı basın yayın organlarında ifade edildiği gibi, bazı eczacıların değil, tüm eczacıların sözleşmesini feshedecektir. Çünkü eczacı adına sözleşme yapma yasal yetkisine sahip olan Türk Eczacıları Birliği ile yaptığı İlaç Alım Protokolü’nü feshetmiştir. 16 Ocak 2010 tarihinden sonra sözleşmesizlik dönemine geçildiğinde, çok açıktır ki, vatandaşın ilaca ulaşamamasının sorumlusu biz olmayacağız. 10-13 Aralık 2009 tarihleri arasında yaptığı Olağan Büyük Kongre’nin sonrasında bugün itibariyle mazbatasını almış ve görev dağılımını yapmış olan Merkez Heyet’imiz, öncelikli gündem olarak bu konuyu değerlendirmek üzere toplantı halindedir. Konu ile ilgili ilk açıklama, yarın saat 1O.00’da siz değerli basın mensuplarına yapılacak.” denildi.

      #762079
      Anonim

        (Hakiki) Tabib Allah Tealadır. Her ne kadar sen, başkalarının bulduğu bazı ilaçlarla tedavi etsen de. (Bir doktorun gelip tutunduğundan bahsetmesi üzerine bu hadisi şerif irad buyurulmuştur.)
        Ravi: Hz. Mücahid (r.a.)

        Rabbim bir çıkış yolu nasip eder inşAllah…

      2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
      • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.