- Bu konu 5 yanıt içerir, 6 izleyen vardır ve en son
Anonim tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
12 Ekim 2010: 05:35 #665421
Anonim
Facebook araştırmasının inanılmaz sonuçları…

Tüm dünyada 500 milyonu aşkın kişi gününün önemli bir kısmını Facebook’ta geçirmeye başlayınca, bu sosyal paylaşım platformu sosyolog ve psikologların da araştırmalarının ilgi odağı oldu.Sağlık problemlerine yol açmasından, gelecekteki iş fırsatlarının kaçmasına neden olmasına, kullanıcılarının kıskançlık duygusunu derinleştirip ‘canavar’a dönüştürmesinden, narsistleştirmesine kadar birçok bilimsel iddianın hedefindeki Facebook kullanımı hakkında son aylarda yapılmış bilimsel araştırmalar, ilginç sonuçlara ulaştı.
AĞIR FACEBOOK KULLANICISI MISINIZ? YA NARSİST YA DA ÖZGÜVEN YOKSUNUSUNUZ
Kanada York Üniversitesi’nden uzmanların yaptığı araştırmalara göre, Facebook’taki sayfalarını sık sık güncelleyenlerin çoğu ya narsist eğilime sahip ya da özgüven sorunu yaşayan kişiler.
Georgia Üniversitesi psikologlarının 2008 yılına ait araştırması da, Facebook’a çok fazla güncelleme yapanların narsist eğilimde olduğu sonucuna varmıştı.
Narsizmin sadece ilgi çekme ve sevilme isteği olmadığına dikkat çeken psikologlar, bu eğilimin, uzun süreli sağlıklı ilişki yeteneksizliğini beslediğine dikkat çekiyor.
York Üniversitesi araştırması, kızların çekici fotoğraf koymaya yoğunlaşmalarına karşın erkeklerin ise, “About me” kısmında kendilerini methetmeye yoğunlaştıklarına dikkat çekiyor.
Özellikle arkadaş sayısı fazla olanlar için Facebook’ta güncelleme yapmak, ya popülariteyi daha da artırmaya ya da birçok güncelleme içinde sizinkinin kaybolup gitmesine neden oluyor.
Sosyal medya pazarlama şirketi Virtrue uzmanları, güncellemelerinizin en iyi dikkati çekeceği zamanın Cuma sabahı öğle vaktine kadar olan zaman olduğunu şöyle açıklıyor:
“Facebook’ta fotoğraflar videolardan yüzde 22, sadece yazıdan oluşan girdilerden yüzde 54 daha fazla tıklanıyor. Öğleden önce yapılan güncellemelerin tamamı, öğleden sonrakilerden yüzde 65 daha fazla tıklanıyor. İstatistiklere göre dikkat çekmek için en iyi gün Cuma. Haftasonları ise en kötü zaman.”
Kaynak: İslami Haber
12 Ekim 2010: 05:47 #779293Anonim
evet çok haklısınız ben en son bir yazı okudum ondan sonra da binde bir giriyorm aklıma gelirse oda. dinle alakası yok namazla dalga geçilmiş çok üzüldüm
12 Ekim 2010: 07:15 #779302Anonim
Ben de pek taraftar değilim. Bağımlısı olanlar var. Adam evli olmasına rağmen FACEBOOK da arkadaş arıyor mesela… Bayanlar ilgi çekmek adına hepsi değil ama kendi fotoğraflarını koyuyorlar. Tabi aile fertlerinden muhakkak kıskanan oluyordur. Özellikle FACEBOOK a girdiğimde kendim bizzat yaşıyorum. Ha niyet illaki arkadaş bulmak değil. Ama site arkadaşlık sitesi olunca kıskançlıklar yanlış olmaması gereken ilişki ve arkadaşlıklar yakınlaşmalar sapkın gruplara katılarak kaybedilen değerler. Yalan ve eksik edinilen bilgiler vs vs uzar gider…Özellikle evli bayanlar ve çacukları hele yeni gençleri sakındırmak lazım.
12 Ekim 2010: 07:52 #779305Anonim
kullanıma göre değişir:) lakin doğru düzgün kullanan da ne kadar var orası tartışılır.
12 Ekim 2010: 07:54 #779306Anonim
abi face nası bısı orda çikolata seker verıyolarmı 🙂
akıl daıtıyolarmı 🙂
basortusu yasagı kalkacakmı oraya gırersem:)
ıstedıım unversteye gıdecekmıyım ILGI MERAK CELBEDEN bı hesap acarsaM:)
ALLLAH BENI SEVECEKMI SAATLERCE ORDA ZAMN HARCARSAM ?
TAHKIKI IMANIN GEREKLERINDEN BIRIMIDR YOKSA ?
vallah ACIK DIYIM ben çok olmadI EVET HESAP ACTIM
onuda ozelıkle hafız kardeslerdn
ve I.H.L BIDE BUR TALEBELERINDEN DUA ISTEMEK içindi acildi
hstamızın aılesıne soz vermsıtım herkesden dua alacam dıye
bu yadırganırmı bılmem ama ALLAH BILIYO YA NEYSE YANİ BUNUN DISINDA GERKSIZ
ama bunun yanı sıra foto ılgı vb LUZUMSUZ durumlar kesınlıkle
akıl karı deil ETIK DEIL VE ERHASIL ZOR ZAMNDA DUA ISTEYECEK BI VASITA OLMASI
DISINDA HIC BISEY IFADE ETMIYOR BANA
ıster evlı ıster bekar olun bu hıc bısey deıstrmez bence
her halukarda konu…
hayatİİ bı durum olmadıgı mısal (hastamz gıbı)SURECE
bastan sona kadar gereksız ve aptalca buluyrum afedersınz
lafım meclısten dısarı ama burdan kucuklere ozelıkle sesnyorum
abla sozu dınleyın derslernızı calısın zamnnınzı oldurmeyın orda HA YOKSA KULAKLRNIZI CEKER
AGZINIZA BIBER SURERIZ :)HERGUN 1OO SAYFA RISALE OKUTMAKTA CABASI
e evlılere ve sozlu nısanlılara seslenme gerı duymuyrm haddımdeıl zaten
cunku umuyrum ki
hepsı aynı fıkırde HADDIMI ASTYSAM OZUR DILERIM YALNIZ LAFIMI ESRGEM KONUSUNDA SIKINTIM VAR
BU DURUMU ASMAM LAZIM AMA KIRK FIRIN EKMEK YEME GIBI BISEY BELKIDE 🙁
ALLAH RAZI OLSUN12 Ekim 2010: 22:52 #779427Anonim
🙂 maşşallah şeker yok aziz kardeş çikolata hiç yok islami düşmanlık var kin nefret var
bunlarda sana gelmez.
islami paylaşım platformları bazen yetim kalıyor sanki okadar paylaşım platformu varken kalkıpta facebook u seçiyolar.
Örnek risale forum mukayese edelim facebook ile facede ne var video paylaşımı burdada aynısıvar ne var arkadaş listesi burdada arkadaş listesi var sadece chat yok gizli kapaklı bide sahipleri müslüman
facebookta chat var sahipleri gavur.
sen kalkıpta müslüman bir siteye gavur bi siteyi tercihe diyorsan diyecek bişey yok sana bi çay ısmarlarım.
ama kalkıpta islami paylaşım platforumlarını tercihe diyorsan çay söylemem dua ederim.
ALLAH CC İSLAMİ PAYLAŞIM SİTELERİNİ YALNIZ BIRAKMIYAN SEVGİLİ PAYLAŞIMDI KARDEŞLERMİZDEN RAZI OLSUN.
MEKANI’DA İNŞALLAH CENNET OLSUN.Bu facebook kullananlarada afiyet olsun ne yapalım.
13 Ekim 2010: 10:04 #779456Anonim
Allah razı olsun işin aslııı bu bencede
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.