- Bu konu 1 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son
Anonim tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
1 Ocak 2011: 12:37 #666931
Anonim
Görüntülü soru ve cevaplarımızın bu bölümünde Sözler kitabının Onuncu Söz isimli risalesinden sorular cevaplanmaya devam edilmektedir. Bu bölümde cevaplanan sorular:
1. Resul-ü kibriyanın (ASM.) ubudiyetinin, muvafakat sırrıyla, bütün enbiyanın sırr-ı ubudiyetini tazammun etmesi ne demektir?
2. “Bak hem öyle yüksek bir fîzâr-ı istimdadkârane ile istiyor ve öyle tatlı bir niyaz-ı istirhamkârane ile yalvarıyor ki… ”ifadesini biraz açar mısınız?
3. Beşinci hakikatin haşiyesinde; “Ubudiyet-i Ahmediyenin (asm) ruhu duadır.” deniliyor. Başka yerlerde de ibadetlerin ruhunun ihlas olduğu söyleniyor. Aralarında ne gibi bir fark var?
4. Peygamber Efendimizin (asm) risaleti şu dar-ı imtihanın açılmasına nasıl sebebiyet vermiştir? Ve sen olmasaydın ben eflaki yaratmazdım hakikatini biraz açar mısınız?
5. Mahlûkatın bir bayram ve bir şehrayin suretinde nişan ve formalarını takıp resm-i geçit yaptıkları bunun perde arkasındaki ilahi saltanatın bir nevi tezahürü olduğu nazara veriliyor, ancak bunların ölümlerini ızdırap ve çilelerini bayram manasıyla nasıl bağdaştırabiliriz?
Resul-ü kibriyanın (ASM.) ubudiyetinin, muvafakat sırrıyla, bütün enbiyanın sırr-ı ubudiyetini tazammun etmesi ne demektir?
[VIMEO]5286875[/VIMEO]İndirmek için tıklayın…
Soru ve cevabı okumak için tıklayın…“Bak hem öyle yüksek bir fîzâr-ı istimdadkârane ile istiyor ve öyle tatlı bir niyaz-ı istirhamkârane ile yalvarıyor ki… ”ifadesini biraz açar mısınız?
[VIMEO]5285912[/VIMEO]İndirmek için tıklayın…
Soru ve cevabı okumak için tıklayın…Beşinci hakikatin haşiyesinde; “Ubudiyet-i Ahmediyenin (asm) ruhu duadır.” deniliyor. Başka yerlerde de ibadetlerin ruhunun ihlas olduğu söyleniyor. Aralarında ne gibi bir fark var?
[VIMEO]5285973[/VIMEO]İndirmek için tıklayın…
Soru ve cevabı okumak için tıklayın…Peygamber Efendimizin (asm) risaleti şu dar-ı imtihanın açılmasına nasıl sebebiyet vermiştir? Ve sen olmasaydın ben eflaki yaratmazdım hakikatini biraz açar mısınız?
[VIMEO]5286067[/VIMEO]İndirmek için tıklayın…
Soru ve cevabı okumak için tıklayın…Mahlûkatın bir bayram ve bir şehrayin suretinde nişan ve formalarını takıp resm-i geçit yaptıkları bunun perde arkasındaki ilahi saltanatın bir nevi tezahürü olduğu nazara veriliyor, ancak bunların ölümlerini ızdırap ve çilelerini bayram manasıyla nasıl bağdaştırabiliriz?
[VIMEO]5286114[/VIMEO]Sohbetin Tamamı
[VIMEO]5286189[/VIMEO] -
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.