• Bu konu 1 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son Anonim tarafından güncellenmiştir.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #671604
    Anonim

      Hafta sonu hava nasıl olacak?
      20 Mayıs 2011 / 10:10
      Meteoroloji hafta sonu hissedilecek hava sıcaklık tahminlerini yaptı

      Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun büyük bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
      HAVA SICAKLIĞI: Batı ve Orta Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu ile Akdeniz’in iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
      RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.
      METEORLOJİ’DEN UYARILAR
      KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, lokal dolu yağışı vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.
      BÖLGELERİMİZDE HAVA
      MARMARA: Parçalı çok bulutlu, sabah bölgenin doğusu, öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
      EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
      AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile öğle saatlerinde Isparta, Burdur ve Antalya’nın Korkuteli, Elmalı, İbradı, Akseki ve Gazipaşa ilçeleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
      İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinden sonra Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
      BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin iç kesimleri ile Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
      ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Samsun, Tokat, Amasya ve Çorum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
      DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile gece saatlerinden itibaren Bitlis çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
      GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, batısı ile akşam saatlerden itibaren doğusu sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
      internethaber

    1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
    • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.