• Bu konu 1 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son Anonim tarafından güncellenmiştir.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #682052
    Anonim

      Hz. Peygamber’in Cennet Arkadaşı

      Cenâb-ı Hak buyuruyor:
      “Kim Allah’a ve Rasûl’e itaat ederse işte onlar, Allah’ın kendilerine lütuflarda bulunduğu peygamberler, sıddîkler, şehidler ve salih kişilerle beraberdir. Bunlar ne güzel arkadaştır!” (Nisâ, 69)

      Rasûlullah (sav) buyuruyor:
      “Her peygamberin cennette bir arkadaşı vardır. Benim cennetteki arkadaşım ise Osman b. Affân’dır.” (Tirmizî, Menâkıb, 18/3698; İbn Mâce, Mukaddime, 11/109)

      Bir defasında Rasûlullah (sav), kızı Rukıye’nin yanına varmıştı. Rukıye (ranhâ), kocası Hz. Osman (ra)’ın başını yıkıyordu. Allah Rasûlü (sav):

      “-Kızcağızım! Osman’a iyi davran, güzel muâmele et! Çünkü o sahabîlerim arasında ahlâken bana en çok benzeyendir” buyurdu. (Heysemî, IX, 81)

      Allah Rasûlü (sav) diğer kızı Ümmü Gülsüm’ü Hz. Osman (ra)’la evlendirdiğinde ise kızına şöyle buyurmuştu:
      “-Kızım; kocan, atan İbrâhim’e ve baban Muhammed’e en çok benzeyen insandır.” (Suyûtî, Târîhu’l-hulefâ, s. 151) (Dr. Murat Kaya, Hz. Osman’dan 111 Hâtıra, Erkam Yay.)

      Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
      el-Kâbız: İmtihan için sıkan, rızkı belli bir ölçüde tutan ve o ölçüyle veren, ölüm anında kullarının can emanetini geri alan demektir.

      Kısa Günün Kârı
      Cenâb-ı Hak bu hikmet dolu nasîhatlerin muktezâsıyla amel edebilmeyi ve o güzîde sahâbînin şefaatine erebilmeyi nasîb eylesin. Onun sevgisini gönüllerimize nakşederek âhirette dostluk ve komşuluğuna mazhar eylesin. Âmîn!..

    1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
    • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.