- Bu konu 1 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son Anonim tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
24 Mart 2020: 23:53 #684907Anonim
Eûzubillâhimineşşeytânirracîym – Bismillâhirrahmânirrahîym
Rahman Rahim Allah ‘ ın adı ile başlarım. Alemlerin Rabbı Allah ‘ a hamd olsun. Salât ve selâm, PEYGAMBER EFENDİMİZ ‘ in ve BÜTÜN PEYGAMBERLERİN Onların pak âlinin ve ashabının tümüne.Evet biiznillah hasta bir kişiyi gören Elhamdulillah derse O hastalığa yakalanmaz!Alimlerimizin bize bildirdiklerine göre Hasta gördüğümüzde Elhamdulillah dememiz gerekiyor!Tv’lerde virüse yakalanmış kişileri gördüğümüzde veya google “korona virüslü hasta” diye arattığımızda karşımıza çıkan hastalara bakarak bunu yapar ve ALLAH-U TEALA’NIN bizi koruyacağına iman edersek korunuruz ALLAH’IN CELLE CELALÜH izni keremi ile.O hasta kardeşlerimizin şifayab olunmalarını için bir Elhamdulillahda onlar için söyleyelim.Yakınlarımıza,çoluk çocuğumuza öğretelim İnşaALLAH.ULAŞAMADIĞIMIZ KİMSELER VE HATTA BÜTÜN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ’İN niyeti ilede en az 1 Elhamdulillah dememiz bir çok şey kazandıracaktır İnşaALLAH.ALLAHU TEALANIN herşeye gücü yeter ve KERİMDİR(CÖMERTTİR).
Şifa ALLAH-U TEALA’DANDIR.ALLAHU TEALA hastalandığımız zaman ŞAFİ İSMİ ŞERİFİ ile şifa vermediği kimseye bütün hekimler,tabipler birleşseler çare bulamazlar!
Hamd(övme,teşekkür etme) ile ALLAHU TEALA’YI anmak diğer zikretme şekilleri gibi çok önemlidir.PEYGAMBER EFENDİMİZ MUHAMMED SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM en güzel dua Elhamdulillah’tır buyuruyor.O halde bizde RABBİMİZ TEALA’YI HAMD ile anıyor ve bu karanlıkdan aydınlıklara çıkarmasını ve bir daha karanlıklara düşürme-mesini diliyoruz Elhamdulillah,Elhamdulillah,Elhamdulillah amin.
Hamd Hazine niteliğindedir bilene.Bunlardan bazıları :
PEYGAMBER EFENDİMİZ MUHAMMED SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM şöyle buyurmuş:
1. Bir kul bir defa “Elhamdü lillah” dediği zaman yer ile gök arası sevab ile doldurmuş olur.
2. İkinci defa “Elhamdü lillah” dediği zaman, yerin yedi kat göklerin üstüne kadar olan bu arayı sevab ile doldurmuş olur.
3. Üçüncü defa “Elhamdü lillah” dediği zaman, Allah-ü Teâlâ, bu kuluna “Ey kulum, iste al” buyurur. Yani Yüce rabbimiz “Ey kulum, dilediğini dile, dileğin verilecektir, muradını iste, muradın yerine getirilecektir. Dilek ve muradın gerçekleşecektir. Sen hemen iste” buyurmuş demek olur. (İmam-ı gazâli, İhyâ).
Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:
(Bir nimet için, Elhamdülillah diyen, daha iyisine kavuşur.) [T.Gafilin]
(Yiyip içtikten sonra Elhamdülillah diyen Cennete girer.) [Hakim]
(Bir nimet için Elhamdülillah diyen, nimetin şükrünü eda etmiş olur.) [Beyheki]
(Cennetin bedeli La ilahe illallah, nimetin bedeli Elhamdülillah’tır.) [Deylemi]
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Bir kul, Allahü teâlânın verdiği nimet için Elhamdülillah derse, nimetin şükrünü eda etmiş olur. İki defa söylerse sevabı artar. Üç defa söylerse günahları mağfiret olur.) [Beyheki]
(Allahü teâlâ, yiyip içtiğinde Elhamdülillah diyeni, bu sözü için Cennete koyar.) [İbni Asakir]
İmam-ı Mücahid hazretleri Nahl suresinin, (Onlar, Allah’ın nimetini bilip itiraf ederler. Sonra da onu inkâr ederler) mealindeki 83. âyet-i kerimesini, (Onlar, nimetlerin Allah’tan olduğunu bilirler. Fakat, “Bu nimetleri biz kazandık veya bize miras kaldı” diyerek nankörlük eder) diye tefsir etmiştir.
İnsan, bir hasta veya sakat görünce, kendisinin böyle bir derde müptela olmadığı için şükretmelidir!
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Bir kimse, hasta, sakat birini görünce, “Allahü teâlâya hamdolsun ki beni böyle etmedi. Bundan ve daha başka dertlilerden üstün kıldı” derse, nimetin şükrü olur.) [Beyheki]
Nimete şükredince, hem eldeki nimet yok olmaktan kurtulur, hem de yeni nimetlerin ele geçmesine sebep olur.
Hadis-i şerifte, (Az veya çok bir nimete kavuşan, “Elhamdülillah” derse, Allahü teâlâ, o kimseye bu nimetten daha iyisini verir) buyuruldu.
Şükredenden Allahü teâlâ razı olur.
Hadis-i şerifte, (Yiyip içtikten sonra “Elhamdülillah” diyenden Allahü teâlâ razı olur) buyuruldu.
Allahü teâlânın başta iman nimeti olmak üzere verdiği sayısız nimetlere her zaman şükretmek, hamd etmek gerekir.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(İnsanların en efdali, çok hamd edenlerdir.) [Taberani]
yet-i kerimelerde de buyuruluyor ki:
(Bana şükredin, nankörlük etmeyin!) [Bakara 152]
[Nankörlük, şükretmemek, nimetleri Allahü teâlâdan bilmemek demektir.]
(Şükrederseniz elbette nimetimi artırırım. Eğer nankörlük ederseniz, hiç şüphesiz azabım çok şiddetlidir.)
[İbrahim 7]
Alıntı : (A’raf facebook)ALLAH’U ALEM (CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH en doğrusunu bilir.)ALLAH’U ZÜLCELALE sonsuz sınırsız istiğfarı tevbe,hamd ve şükür, PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’E,BÜTÜN PEYGAMBERLERİMİZ ALEYHÜMÜSSELAMLAR’A, EHLİBEYT ve ASHABINA sonsuz sınırsız salatu selam olsun.CENAB’I MEVLA bizi affetsin,bağışlasın mağfiret ve hidayete erdirip orada daim etsin azabından korusun,sonsuz rahmetine ve Cennetine dahil etsin.her türlü şerden daima korusun bizlere darda kalmışlara yardım etsin amin.hakkınızı helal edin selam ve dua ile
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.