• Bu konu 13 yanıt içerir, 8 izleyen vardır ve en son Anonim tarafından güncellenmiştir.
15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 15)
  • Yazar
    Yazılar
  • #679637
    Anonim

      Mektubatta Üstad Hz.leri ” sizin vazifeniz yazılan sözleri şerh ve izah ve tanzimdir” dediği halde neden 50 sene geçtiği halde şerh ve izah yapılmamış? Son yıllarda bir şerh ortaya çıkmış. Neden başka şerhler ve izahlar yok? Halbuki Risalelerin anlaşılmaması gibi bir sıkıntı da mevcut. hatta bu şikâyet nihayetinde sadeleştirmeyi netice verdi. Halbuki risalelerde bu konuda izin yok.

      #813514
      Anonim

        Kıymetli kardeşim;

        Son yıllarda çıkan sadeleştirilmiş risale adı altında yapılan iş gerek Ustad Bediüzzamanın gerek ise vasiyetini bıraktığı talebelerinin şiddetli karşı çıktığı ve olmasının Risale-i Nur hizmetine yararı olmayacağı çok yerlerde ifade ve beyan edilmiş ve bu iş şerh, izah ve tanzim değildir.

        Şerh, izah ve tanzimi Ustadımız Bediüzzaman nasıl yapılacağını gerek hayatında gerek ise Risale-i Nur eserlerinde nasıl olacağını ifade etmiştir. Risale-i Nur eserlerinin telif edildiği andan bugüne kadar Risale-i Nur hakikatleri şerh, izah ve tanzim edilmektedir. Ancak bu kısımlar hususiyetlere ayrılmıştır. Ustad Bediüzzaman hayatında Risale-i Nur eserlerini tanzim etmiş bundan sonraki dönemde ise şerh ve izah kalmıştır, bu meselede hergün binlerce yerde Risale-i Nur derslerinin olması ile olmaktadır. Bunun dışındaki Risale-i Nur eserleri üzerinde kalem oynatma hakkını kendinde görenlerin ihanet ve sadakatsizlik içinde olduklarını ayrıca ifade etmek isterim..

        #813521
        Anonim

          şerh ve izah kapısı açık olduğuna göre ve her derste bunlar yapıldığına göre bunun asıl metin aynı kalmak şartı ile yazıya dökülmesinin bir mahzuru olmasa gerek..nihayet bugün bir şerh çıkmış aldım okuyorum..mükemmel bir şerh ve izah olmuş..10.sözün şerhi..eğer bu konuda ilmi bir şey söylemek isteyen olursa duymak istiyorum..

          #813523
          Anonim

            @yatağanlı 409937 wrote:

            şerh ve izah kapısı açık olduğuna göre ve her derste bunlar yapıldığına göre bunun asıl metin aynı kalmak şartı ile yazıya dökülmesinin bir mahzuru olmasa gerek..nihayet bugün bir şerh çıkmış aldım okuyorum..mükemmel bir şerh ve izah olmuş..10.sözün şerhi..eğer bu konuda ilmi bir şey söylemek isteyen olursa duymak istiyorum..

            Kıymetli kardeşim;

            Şerh ve izah farklıdır metinde oynamak farklıdır.

            Asıl metin muhafaza edilmek şartı ile beyan edilerek akabinde açıklama, örnekleme artık adına ne denirse yapılırsa bu olması gerekendir. Ancak asıl metin üzerinde kendi düşüncesini eklemek şerh ve izah değil bilakis bozmak, tahrif etmekdir.

            Mesela Alfabetik düzende giden bir metinde biri çıkıp gelse : A harfi ile başlayan kelimeleri C harfinden sonra F harfi ile başlayan kelimeleri B harfinden önce yazsa ve bunun adınada Alfabetik Sıralı Sözlük dese, çok açık ve net olarak bu yaptığının kendisine göre alfabetik olacağı ancak ritalüteye göre böyle olmadığı açıktır. Yaptığı bu işe tahrifat ve bozmak denecektir.

            Ve şimdi birileri çıkıp bu yeni alfabetik düzenlemenin doğruluğunu ve gerekliliğini anlatmaya çalışması ne kadar gereksiz olduğunu.. Neyse daha fazla yazmıyayım arife tarif gerekmez.

            #813526
            Anonim
              -Risale-i Nurları Okuyoruz Ama Anlayamıyoruz. Bu Konuda Tavsiyeleriniz Nelerdir?

              Zaman zaman bana bu soruyu soran kişilere latife olsun diye şöyle diyorum: “Madem ki okuyarak anlamıyorsunuz, öyle ise okumaya okumaya anlamaya çalışınız!”

              Bu asırda en yüksek bir hakikat-i Kur’anîye, en büyük bir ders-i imaniye olan Risale-i Nur’un akıl ve dimağlarda yerleşmesi; ciddi bir talim, büyük bir dikkat, gayret ve süreklilik ister. Bunun yolu sürekli olarak okumak, mütalaa ve müzakere etmekten geçer. Bu bakımdan bir nur talebesinin asıl gayesi bu eserleri anlayarak okumak, anladığını hayatına tatbik etmek, hayatı boyunca ihlas ve istikamet üzere yaşamak olmalıdır.

              Hizmeti yeni tanıyanlara ve hizmete iştiyakla katılanlara risaleleri anlama, yaşama ve hayata yansıtma noktalarından yardımcı olmak elzemdir. Risalelerin mütaalası için küçük çapta “mütalaa grupları” oluşturulmalı ve özellikle her bir meslek grubu kendi aralarında, her yaş grubu kendi emsalleri ile bir araya gelip mütalaa ve müzakere yapmalıdır.

              Risale-i Nurları anlayarak devamlı olarak okuyanlar, onun lezzetinden asla doyamazlar. Her okuyuşta onda nice engin, derin ve ince manaların olduğunu anlar, büyük bir manevî zevk alırlar.

              Evet, dünyanın lezzetleri helal dahi olsa, ani ve fanidir. İnsanın yediği bir meyve veya yemekten aldığı lezzet az sonra zail olur, ondan hiçbir şey kalmaz. Fakat, kalp ve ruhuna ait olan bir lezzet, onunla beraber ebedi kalacaktır. Bu bakımdan marifet ve irfana dair olan lezzetler, ruhun ve kalbin gıdası olduğu için ebedidir, onlardan asla usanılmaz.

              Okuyan veya dinleyenler içerisinde, onu anlamayanlar da asla nasipsiz kalmazlar. İhlas, sadakat ve samimiyetleri nispetinde, o hakikat nurlarından derecesine göre istifade eder ve büyük bir feyiz alırlar. Hatta Üstadımız: “Gafletle yapılan zikirler dahi feyizden hâli değildir.” buyurmaktadır.

              Bu eserleri okuyan bir insanın defterine nice sevap yazılır. Bundan daha büyük bir kazanç olabilir mi? Daha sonra okundukça anlar, anladıkça okuma iştihası daha da gelişir.

              Hem insanda birçok latifeler var. Onun aklı bazı hakikatleri kavramazsa bile kalp ve ruhu hissesiz kalmaz. Okuyan kişinin idraki gelişir, kalbi inşirah eder ve ruhu birçok hakikatlere ayna olur. Bu bakımdan sabır göstermek elzemdir. Üstadımızın ifade ettiği gibi, “büyük bir bahçeye giren herkes, elinin ulaştığı kadar meyveleri toplar.”

              Üstad Bediüzzaman Hazretleri şöyle buyurur:

              “Risaleler yalnız aklî mesail-i ilmiye değil; aynı zamanda kalbî, ruhî ve halî mesail-i imaniyedir.

              “Aklınız herbir meseleyi tam anlamasa da, ruh, kalb ve vicdânınız hissesini alır. Ne kadar istifâde etseniz, büyük bir kazançtır.”

              “Bir hakikat bütün bütün anlaşılmazsa, onu bütün bütün terk etmek caiz değildir. Ondan alınan hisse -velev ki- yetersiz ve kemal manada noksan olsa bile, onunla olan alakadarlık sürdürülmeli, koparıp atılmamalıdır.”

              Bu ifadelerden de anlaşıldığı gibi, bir kişi okuduğu veya dinlediği derin ve ince bir konuyu veya bir meseleyi anlamadığı takdirde, okumayı terk etmemeli, sabır ve teenni ile okumaya devam etmelidir. O büyük ders-i Kur’aniyenin nurundan istifade ve istifaze etmek için azami bir gayret gerekir. Aksi halde o büyük marifet ve hakikat derslerinden mahrum kalınır. Fen sahasında ilim tahsil etmeğe başlayan bir öğrenci, ben bu meseleyi anlamıyorum diye fakülteyi terk etmiyor, bilakis daha fazla ceht ve gayret gösteriyor.

              Bu felaket ve helaket asrında büyük bir nimet olan Risale-i Nur’lar, nice marifet, hakikat, feyiz ve esrarları havi eşsiz bir eserdir. O akılları tenvir eder; kalblere ve ruhlara inşirah verir ve iman zevkini tattırır. Risale-i Nur, latifeleri terbiye eder, fikirlere istikamet verir, tefekkürü derinleştirir; ahlak-i aliyeyi inkişaf ettirir. Hakiki ihlasa ve hakikat-ı uhuvvete mazhar kılar.

              Mehmet Kırkıncı Hocaefendi

              #813527
              Anonim

                “Ağabeyler Anlatıyor” kitaplarının yazarı Ömer Özcan, Mehmet Kırkıncı Hocaefendi ile Risale-i Nurların sadeleştirilmesi konusunu görüştü. Özcan, görüşme notlarını Risale Haber okuyucuları ile paylaştı.

                Hocam biliyorsunuz, Ufuk Yayınevi Risale-i Nur’dan Lem’alar kitabını sadeleştirme faaliyetinde bulundu; hemen bütün ağabeylerimiz bu hususta fikirlerini beyan ettiler. Siz nasıl bakıyorsunuz bu sadeleştirme işine?

                Hiç iyi olmadı tabi.

                KİMİN HADDİ VAR Kİ BU RİSALELERİ SADELEŞTİRMEYE CÜRET EDİYOR

                Kırkıncı hocam ne diyor diye cemaat çok merak ediyor?

                Eğer Nurlara bir el girerse bu iş ayrana döner yani o zaman. Üstad Hazretleri 28. Mektup’un 8. Meselesinde, “bu libaslar fıtrî olarak geliyor” diyor. Üstad kendisi diyor bunu. “Manaların lafızları, libasları fıtridir, benim bile bunları değiştirmeye salahiyetim yoktur” diyor Üstad. Bu da bitiriyor meseleyi yani.
                Üstad benim selahiyetim yok dedikten sonra, kimin haddi var ki bu Risaleleri sadeleştirmeye cür’et ediyorlar. Risaleler sadeleştirilmeye bir başlandı mı o zaman ayrana döner…

                Başka söze gerek yok diyorsunuz yani?

                Yok!.. Üstad kendisi diyor canım. Allah Allah! Kimin haddi var buna. Öyle şey mi olur?

                Bediüzzaman’ın eserlerinin içini değiştirip kendi kelimelerini, kendi ifadelerini koyup, sonra Üstad’ın adıyla satmak veya bedava dağıtmak sadakat düsturuna uyar mı?

                Ne demek canım, ihlas, sadakat meselesi bu tabi… Risale-i Nur’un bu haline sadık kalmak, muhafaza etmek her nur talebesinin hakkı ve vazifesidir. Risale-i Nur’un kisveleri bir vücudun elbisesi gibi değil ki, derisi gibidir. Bizim giydiğimiz elbise gibi değildir yani. Ya nedir? İnsanın derisi, cildi gibidir. Bu söylediğimi bilhassa kaydet.

                Kur’an’ın hâsiyetlerine mazhar olmuş…

                Evet, aynı öyle…

                RİSALEDEKİ LAFIZLAR İNSANIN CİLDİ GİBİDİR

                Hocam şu da çok soruluyor. Şerh ve izaha izin vermiş mi Üstad Hazretleri deniyor?

                O mesele başka. O olur… İzah başka şey, O mesele başka. Sadeleştirme tehlikeli…

                Mektubat’tan ilgili yerde söyle diyor Üstad Hazretleri, “Kur’anın bir nevi tefsiri olan Sözler’deki hüner ve zarafet ve meziyet kimsenin değil; belki muntazam, güzel hakaik-i Kur’aniyenin mübarek kametlerine yakışacak mevzun, muntazam üslûb libasları, kimsenin ihtiyar ve şuuruyla biçilmez ve kesilmez; belki onların vücududur ki, öyle ister ve bir dest-i gaybîdir ki, o kamete göre keser, biçer, giydirir. Biz ise içinde bir tercüman, bir hizmetkârız.”

                Evet, Risalelerdeki lafızlar insanın cildi gibidir. İnsanın derisini soyarsan onda hayat kalmaz.

                Şerh ve izah yapanlar kendi adlarıyla bunları yayınlayabilirler değil mi?

                Elbette, şerh ve izah başka şey.

                #813549
                Anonim

                  Evet bu sadeleştirme ve kelimeleri değiştirmeye kimse cesaret edememesi gerekir amma cahil cesur olur demişler.. Amma asıl metne dokunmamak şartı ile nasıl derslerde izahlar yapılıyor aynen onun gibi bu izahlar daha güzel bir şekilde yazıya da dökülebilir ve şerh olarak istifadeye sunulabilir.

                  #813550
                  Anonim

                    Evet..bu yapılabilir demek kolay fakat neden şimdiye kadar yapılmamış sorusu bence ciddi bir sorudur. Ya..buna şimdiye kadar birileri engel oldu yada yapacak bir babayiğit çıkmadı..evet başka bir yol yok..

                    #813554
                    Anonim

                      @yatağanlı 410139 wrote:

                      Amma asıl metne dokunmamak şartı ile nasıl derslerde izahlar yapılıyor aynen onun gibi bu izahlar daha güzel bir şekilde yazıya da dökülebilir ve şerh olarak istifadeye sunulabilir.

                      Sitemizde bahsettiğiniz tarzda dersler mevcuttur. Sorularla Risale sitesi baştan aşağı bahsettiğiniz tarzdadır. Aslı muhafaza edilerek, şerh ve izahlar getirilmiştir. Sorularla Risale gibi belki onlarca site vardır.Yine Risale-i Nurlardan kısım kısım alıp hikayesinde ve benzeri kitaplarında anlatan birçok yazar gördüm. Görmediğim ne kadar vardır Allah cc. bilir.. Yani bahsettiğiniz şekilde bir engelleme ben görmedim..

                      #813558
                      Anonim

                        Risalelerin “anlaşılmaması” diye bir sıkıntı yoktur. Şunu aklınıza iyi kazıyın “Risaleler anlaşılmıyor” diyenler ve bunu dillendirenler Masonların ta kendisidir. Bu kadar okuyucusu olan bir eser nasıl anlaşılmaz? Üstadın tabiriyle “herkes onun dilini anlıyor” diyor. Demek ki anlamayanlar “herkes”in dışında olanlardır.

                        “asıl metin aynı kalmak şartıyla yazıya dökülmesininbir mahzuru olmasa gerek” denilmiş. Bu cümleden burnuma yanık kokusu geliyor. Hadi hayırlısı….. Sanki buna benzer bir cümleyi üstadın talebelerinin ikazlarına kulaklarını tıkayan zavallıların sitesinde de görmüştüm. Sadeleştirmeyi çok arzu edenler sözüm onlara ya çok okuyup çok anladıklarından başkalarına da okutmak sevdasına düşmüşler. Çok acayip bir durum yani…

                        Sadeleştirmeyi savunanlar “Efendim abilerin derste yaptıkları izahları biz de yazıya döktük” diye saçmalamışlar. Dersteki izah ile sadeleştirmeye meşruluk kazandırmak olsa olsa su-i niyetin mahsulü ve enaniyetleri okşanmış nefisperestlerin ve Mason oyununa gelen zavallıların imtiyaz kazanmak ile kendilerini satmalarının bir yoludur.

                        #817597
                        Anonim

                          @yatağanlı 409825 wrote:

                          Mektubatta Üstad Hz.leri ” sizin vazifeniz yazılan sözleri şerh ve izah ve tanzimdir” dediği halde neden 50 sene geçtiği halde şerh ve izah yapılmamış? Son yıllarda bir şerh ortaya çıkmış. Neden başka şerhler ve izahlar yok? Halbuki Risalelerin anlaşılmaması gibi bir sıkıntı da mevcut. hatta bu şikâyet nihayetinde sadeleştirmeyi netice verdi. Halbuki risalelerde bu konuda izin yok.

                          son yıllarda bir şerh denilmiş bundan kasıt nedir?
                          Nesil, ittihad, yeniasya, ve muhtelif yayınevleri izah ve şerh mevzuunda çalılmalar yapmaktadır. şahsi say u gayretler de öyledir. yeterli midir denilirse muhakkak yetmez. ama var olanı görmemek basiretsizlktir

                          #817598
                          Anonim

                            @Muşli 473253 wrote:

                            Selamun Aleyküm . Evet, üstadın da belirttiği gibi şerh vazifesi vardır ve inşallah Muş’tan Molla Muhammed Ali Doğan(hoca abi) bu vazifeyi Biiznillah yerine getirmiş ve getirmeye devam ediyor.tahşiye yayınlarını netten temin edebilirsiniz(tahşiye.com).üstelik Üstadın cümlelerine kesinlikle ekleme çıkarma yapmadan şerh vazifesi bunlarda mevcuttur.yani üstadın sözlerini yazıp akabinde şerhini yazıyor.herkesin okuyup faydalanması duası ile…

                            tahşiye şerh yapmaktadır. [KENDİSİNCE] AMA ÜSTAD NASIL OLACAĞINI BEİRTMİŞ. SİZLER BENDEN DAHA İYİ BİLİRSİNİZ BEN GENE DE YAZAYIM.

                            “Evet Risale-i Nur size mükemmel bir me’haz olabilir. Ve ondan erkân-ı imaniyenin her birisine, meselâ Kur’an kelâmullah olduğuna ve i’cazî nüktelerine dair müteferrik risalelerdeki parçalar toplansa veya haşre dair ayrı ayrı bürhanlar cem’edilse ve hâkeza.. mükemmel bir izah ve bir haşiye ve bir şerh olabilir. Kastamonu Lahikası ( 56 )”

                            KAFANIZA GÖRE YAPIN DEMEMİŞ.

                            #818772
                            Anonim

                              Aşağıda izah çalışmalarımızın takdimi mevcuttur..

                              #818773
                              Anonim

                                “RİSALE-I NUR’U İNSANLIĞA MAL ETME ÇABASI: İZAH ÇALIŞMALARI” YAYINDA!

                                (Ücretsiz E-Kitap)

                                “Risale-i Nur İzah Çalışmaları” hakkında etkileyici inceleme ve çözümlemelerin yapıldığı ve izah çalışmalarının fikrî alt yapısını ortaya koyan ve bu alanda geliştirilen çok boyutlu hizmet faaliyetleriyle tanıştırmak maksadıyla kaleme alınan çarpıcı bir kitap çalışmasına davet ediyoruz sizi..

                                Word ve Pdf formatında Kitabımızı İndirebileceğiniz Adres:
                                https://yadi.sk/d/cs2sRKj_czB2J Bu adresteki “Metin Kitaplar” bölümünden kitabımızı indirebilirsiniz. Ayrıca burada diğer tüm kitaplarımızın dosyalarını da bulabilirsiniz.

                                Google Books: https://books.google.com.tr/books/about?id=oi-4CgAAQBAJ&redir_esc=y
                                (Kitabın tamamı önizlenebilir ve pdf olarak indirilebilir)

                                Google Play: https://play.google.com/store/books/details?id=oi-4CgAAQBAJ
                                Kitabımız ücretsizdir, “Ücretsiz Örnek” bölümünden tamamı okunabilir. Kredi kartı bilgilerinizi kaydettirmeniz şart değildir.

                                KİTAP TAKDİMİ:

                                “Risale-i Nur İzah Çalışmaları” faaliyetlerinin temel hedefi şudur:

                                “İslam’ı çağın anlayışına en uygun ve aklî şekilde takdim eden Risale-i Nur’u toplumun her kademesine yaymak ve her çeşit tahsil seviyesindeki insanların kolay anlayabileceği, zevkli, rahat ve etkili bir şekilde eserlerle tanıştırmak ve Risale-i Nur eserlerinin içindeki Kur’ânî hakikatleri farklı, modern bir sunumla ve anlaşılabilir bir şekilde akademik kadrolara ve ‘aydın-entellektüel kesim’e takdim etmek, tanıtmak ve okunmasını sağlamak.”

                                Aşağıda sıraladığımız çok önemli sorular hakkında ciddî cevapların verildiği, çarpıcı tespitlerin yapıldığı kitap çalışmamızda Risale-i Nur’u ve içindeki Kur’ânî hakikatleri insanlığa mal etmek için neler yapılabileceği hakkında detaylı incelemeler yapılıyor, çözüm önerileri geliştiriliyor ve hayata geçirilmiş somut çalışmalar tanıtılıyor.

                                Bu çalışmaların ana başlıkları şöyle:

                                Risale-i Nur İzah Metinleri kitap çalışmaları, Görsel Destekli ve İzahlı Risale-i Nur Eğitim Programı ve Görsel/İnteraktif Kitap Çalışmaları, Keşif Yolculukları Video Kanalı, Akademik Eğitim Faaliyetleri.

                                İşte sorduğumuz bazı sorular ve ele aldığımız konular:

                                *Kur’ân’ın izahına ne gerek var? Kur’ân kendi kendine yeterli bir kitap değil midir?

                                *Peki Risale-i Nur’un izahına ne gerek var ve ne gibi bir faydası olur?

                                * Bir müslüman olarak Kur’ân’a, Kur’ân’ı izah ve tefsir eden Risale-i Nur gibi islamî kitaplara ve âlimlere ölçülü bakış açımız nasıl olmalı?

                                *1400 senelik bir islâmî ilim birikimi çerçevesinde sahip olmamız gerekli hür fikirli ve aklı esas alan bir ilim üretim kültürünün nasıl ve ne şekilde bir parçası olabiliriz?

                                *Kur’an medeniyeti nasıl bir anlayışla inşa edilebilir?

                                *İslam medeniyetinin bilim felsefesi yeniden nasıl işler hale getirilebilir?

                                *Bir Risale-i Nur talebesinin yazılı bir metin kaleme almasına sağlıklı bir yaklaşımla bakmak nasıl olmalıdır?

                                *Mutaassıp bir zihniyetin temel taşları hangi zeminde inşa olur? Hayalî bir Bediüzzaman nasıl sevilir?

                                *Bir Kur’ân ve Risale-i Nur talebesinin “islamî ilim üretimi” konularında tavrı nasıl olmalıdır?

                                *Yazılı izah metinlerinin sözlü anlatımlara kıyasla üstün ve verimli yönü nedir?

                                *Yüksek kıymeti haiz bir ilmî eserin gerçek manada anlaşılması ve insanlığa mal edilmesi nasıl gerçekleşir?

                                *Yenilik adına her türlü yeniliğe karşı çıkmak kabul edilebilir mi?

                                Özellikle Risale-i Nur’a gönül vermiş düzenli okuyucularına, çalışmamızı hararetle tavsiye ve takdim ediyoruz.

                                Bu hizmetin ortaya bir ihsan-ı ilahi olarak ortaya çıkan her bir parçasını Risale-i nur’a gönül veren insanların sahip çıkması için her platformda paylaşıyoruz. Nur talebelerinin kendi has mallarıdır. Benim değildir. Bunları insanlara ulaştıracak olan herkesten önce nurun talebeleridir. Yaklaşık 60 Gb civarında olan Risale-i Nur Çalışmalarımızla ilgili tüm dosyalar Yandex adresimizde herkesin kullanımına açık olarak yüklenmiştir. Seminer video, metin ve sunumları, E-Kitap dosyaları hep burada var. Nur’un gür ve yüksek sesini duyurmak için tamamını her bir nur talebesi kendi malı gibi kullanabilir.

                                * RİSALE-İ NUR ÇALIŞMALARIMIZIN TÜMÜNÜ BİR ARADA BULABİLECEĞİNİZ ADRES: yadi.sk/d/09r41tL9ecYUA
                                (Bu adreste seminer video, metin ve sunumları, E-Kitap dosyaları gibi içerikler bulunuyor)

                                KONU FİHRİSTİ

                                * Risale-i Nur’u İlan ve Takdim Etmek, Tanıtmak ve Okunmasını Sağlamak

                                * Risale-i Nur İzah Çalışmalarının Nedeni ve Nasılı

                                * Risale-i Nur İzah Çalışmalarında Gerçekçi ve İhtiyaca Hitap Eden, Alternatif Bir Model

                                * Risale-i Nur’u İnsanlığa Mal Etme Çabası: İzah Çalışmaları

                                * Risale-i Nur Hizmetinde Sorumluluk Alanımız

                                * Risale-i Nur’un Dilinin Anlaşılabilirliği ve İzah Çalışmalarının Gerekliliği

                                * “Kur’ân, Risale-i Nur ve Risale-i Nur İzahı”nın İslamî İlim Noktasındaki Yerleri

                                * Risale-i Nur’un Sadeleştirilmesini Neden Uygun Bir Yöntem Olarak
                                Görmüyoruz ve Neden Risale-i Nur Çalışmalarımızda Tercih Etmedik?

                                * Olağanüstü Bir Hazinenin Keşif Yolculuğu: Risale-i Nur İzah Metinleri (Kitap Projemizin ve Eğitim Programımızın Takdimi)

                                * Görsel Destekli ve İzahlı Risale-i Nur Eğitim Programı (Keşif Yolculukları)

                                * Risale-i Nur İzah Metinleri Kitap Çalışmalarımız

                                * Görsel/İnteraktif Kitap Çalışmalarımız

                                * Neden Görsel/İnteraktif Kitap?

                                * Görsel/İnteraktif Kitaptan Örnek Sayfalar

                                * Keşif Yolculukları Video Kanalımız

                                * Seminer Metinleri, Sunumları ve Videoları

                                * Kitap çalışmamız Üzerine Bina Edilen Diğer Risale-i Nur Çalışmalarımız

                                * “Ben Ne Yapabilirim? Nasıl Katkıda Bulunabilirim?” Diyenler İçin

                                * Kitap Yazarının İletişim Adresleri

                                MAİL, FACEBOOK VE VİDEO KANALIMIZIN ADRESLERİ:

                                Herhangi bir konuda bize ulaşma istek ve ihtiyacınız olursa, edizsozuer@gmail.com mail adresimize mesaj gönderebilirsiniz.

                                Çalışmalarımızın yayınlandığı ve eğitim programlarımızın duyurularının yapıldığı adresimiz: https://www.facebook.com/pages/Ediz-Sözüer-resmi-sayfa/1428147924084559?ref=hl Google veya Facebook’da arama bölümüne “Ediz Sözüer-resmi sayfa” yazarak ulaşabilirsiniz.

                                Hakikat arayışında çok ciddî bir kaynak olma mahiyetini taşıyan ve hem kendiniz için bu kitapta yazılı olan hakikatleri, sözlü ve görsel bir şekilde izleyerek daha iyi anlama imkânı sunan, hem de etrafınızdaki insanları bu hakikatlerden haberdar etmek için, elinizde kuvvetli bir hizmet aracı olan YouTube video kanalımızın adresi: http://www.youtube.com/c/EdizSözüer (youtube.com internet adresinin arama bölümüne “Ediz Sözüer” yazmanız yeterli)

                                * RİSALE-İ NUR ÇALIŞMALARIMIZIN TÜMÜNÜ BİR ARADA BULABİLECEĞİNİZ ADRES: yadi.sk/d/09r41tL9ecYUA
                                (Bu adreste seminer video, metin ve sunumları, E-Kitap dosyaları gibi içerikler bulunuyor)

                                #818845
                                Anonim

                                  @lostideas 520748 wrote:

                                  ‘aydın-entellektüel kesim’e takdim etmek, tanıtmak ve okunmasını sağlamak.”

                                  Bana bu kısmı izah eder misiniz ? Bi insan hem aydın entellektüel kesimden olacak ve hem de bizim gibi, orjinalinden okuyarak anlayabilen âmilerin ihtiyaç duymadığı izaha ihtiyaç duyacak. Bana çok tezat geldi. Okuyup anlayan proflar doçentler çifçtiler üniversite öğrencileri işçisi emeklisi kısacası her sınıftan insan annesinin karnında mı öğrendi. Şahsen bi prof olsam ve Risale-i Nurun bir dersinde orta dereceli bi mektep okumuş kişinin açıp o kitabı hem okuyup hem de izah ettiğini gördükten sonra şu yukarıda sizin yazdığınız alıntı yaptığım kısmı kendime hakaret sayarım…

                                15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 15)
                                • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.