Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Video
017. Babasının Annesi: Hazret-i Fatıma
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 406192" data-attributes="member: 27"><p style="text-align: center"><strong>Açıklayan:</strong> Muhammed emin Yıldırım</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>İyi seyirler..</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong>[video=vimeo;38349359]http://vimeo.com/38349359[/video]</p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">Dersten Cümleler: </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· Hicreti, Medine döneminin ilk günleri...</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· Ümmü Süleym'e kardeş kılınması... </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Kızım Allah babanı bu iş için göndermiştir. Sabret kızım yakın bir zamanda Allah babanın adını yeryüzünde kıldan tüyden yapılan her çadıra, taştan kerpiçten yapılan her eve ya izzet ile ya zillet ile sokacaktır." </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Allah babanın adını gece ve gündüzün hakim sürdüğü her yere ulaştıracaktır."</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Sevban, al çocuklarımı filanca ensarın evine götür. O ensari sahabiye de; bir tane aşık kemiğinden gerdanlık Fatımama versin, deniz kaplumbağasının kemiğinden yapılmış iki bilezikte torunlarıma versin. Ücreti ne kadarsa sor ben ona öderim." </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Bunlar benim Ehl-i Beyt'imdir; onların, dünya hayatının en güzel şeylerini yiyip bitirmelerini hoş görmem!" </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Yürü kızım! Git Osman b. Maz'un'a kavuş!" </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· Uhud'da...</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Kızım! Şu kılıcımı al ve onu yıka! Vallahi Uhud günü o bana çok iyi arkadaşlık etti!" </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Ey Ali! Ne güzel savaştı değil mi Asım b. Sabit, Haris b. Sımme, Ebu Dücane! Aynen senin gibi savaştılar..." </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Kızım üç gündür babanın boğazından doğru dürüst bir şey geçmedi. Üç gün sonrasında babanın yiyeceği yiyecek bu ekmekler olacak!"</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Ey Fatıma! Yoksa sen benim sevdiğimi sevmiyor musun?" </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· “Ya Fatıma, Allah’tan kork ve Allah’a karşı vazifende kusur etme! Allah’ın omuzlarına yüklediği farzları hakkıyla yerine getir. Kocana da daima sadık ve itaatkâr ol! Onun hakkını da gözet! (Yani, senin iki vazifen var: Allah’a karşı kulluk etmek ve sonra da kocana itaatte bulunmak.) Sana istediğinden daha hayırlı bir şey söyleyeyim. Yatağına girmek istediğin zaman, otuz üç defa Sübhanallah, otuz üç defa Elhamdülillah, otuz üç defa ya da otuz dört defa Allahüekber de. Bu senin için daha hayırlıdır." </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Bu tespihatı yapmaya başlayınca işlerim hafifledi, gücüm ise daha da ziyadeleşti." </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Allah'ı zikretmek insanın kalbine rahatlık verdiği gibi cesedine de güç verir."</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· “Efendimiz’in (sav) bize tavsiye ettiği o tespihleri ben bir ömür boyu hayatımdaki en sıkıntılı anlarda bile terk etmedim.”</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Bu kapıyı çalış şekli Fatıma'mın şeklidir; her halde o geldi."</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Babacığım! Meleklerin gıdası tekbir, tehlil, tahmid ve tespihtir. Peki, insanların gıdası nedir?"</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Babanı hak peygamber olarak gönderen Allah'a yemin ederim ki, bir aydan beri babanın evinde de ocak kaynamadı. Ama falanca yerden bize bir miktar keçi gelmiş. İstersen o keçilerden sana birkaç tane vereyim, istersen onları Ashab-ı Suffa'ya verip, sana ondan daha hayırlı olan bazı kelimeler öğreteyim. Hangisini istersin?" </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Cebrail bana dua ederken şu beş cümle ile dua etmemi istedi. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">Ey İlklerin İlki!</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">Ey Sonuncuların sonu!</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">Ey Kuvvet sahiplerinin en güçlüsü!</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">Ey düşkünlerin en şefkatlisi!</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">Ey merhametlilerin en merhametlisi! </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· Sen de bu kelimelerle Rabbine dua et!" </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Desene bugün senin için de, bizim içinde çok hayırlı bir gün oldu!"</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Kızım üzülme baban artık bundan sonra acı çekmeyecek!"</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Babam ilk seferinde kulağıma eğildi dedi ki: Kızım, Cebrail aleyhisselâm her sene bir kere Kur'ân-ı Kerîm'i hatmederdi, bu sene iki kere hatmetti. Ben de bundan anladım ki, benim fani âlemden göçme zamanım yaklaşmıştır!"</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Kızım, Ehl-i Beytimden bana ilk kavuşacak sensin! Bana ilk gelecek olan sensin!" buyurunca, bu sefer de babama ilk kavuşacak olan ben olduğu için gülmeğe başladım. Sonra da bana: "Sen bütün dünya hanımlarının hanımefendisi sen olacaksın!"</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· Babanın vefat haberine ağlayan kız Babasının kızı, kendisinin babasına kavuşmasının haberine sevinen kız babasının annesidir. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">"Ey Rabbine kendisinden daha yakını bulunmayan babam!.. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"> Ey Makamı Firdevs cennetlerinde olan babam! </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"> Ey Rabbinin davetine icabet eden babam!... </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"> Ey vefatı bize Cebrail'ce haber verilen babam!..."</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">· "Üzerime öyle musibetler döküldü ki, şayet onlar gündüzlerin üzerine dökülseydi, kararır da gece olurdu."</span></span></p> <p style="text-align: center"></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 406192, member: 27"] [CENTER][B]Açıklayan:[/B] Muhammed emin Yıldırım [B]İyi seyirler.. [/B][video=vimeo;38349359]http://vimeo.com/38349359[/video] [FONT=Tahoma][COLOR=#000000] Dersten Cümleler: · Hicreti, Medine döneminin ilk günleri... · Ümmü Süleym'e kardeş kılınması... · "Kızım Allah babanı bu iş için göndermiştir. Sabret kızım yakın bir zamanda Allah babanın adını yeryüzünde kıldan tüyden yapılan her çadıra, taştan kerpiçten yapılan her eve ya izzet ile ya zillet ile sokacaktır." · "Allah babanın adını gece ve gündüzün hakim sürdüğü her yere ulaştıracaktır." · "Sevban, al çocuklarımı filanca ensarın evine götür. O ensari sahabiye de; bir tane aşık kemiğinden gerdanlık Fatımama versin, deniz kaplumbağasının kemiğinden yapılmış iki bilezikte torunlarıma versin. Ücreti ne kadarsa sor ben ona öderim." · "Bunlar benim Ehl-i Beyt'imdir; onların, dünya hayatının en güzel şeylerini yiyip bitirmelerini hoş görmem!" · "Yürü kızım! Git Osman b. Maz'un'a kavuş!" · Uhud'da... · "Kızım! Şu kılıcımı al ve onu yıka! Vallahi Uhud günü o bana çok iyi arkadaşlık etti!" · "Ey Ali! Ne güzel savaştı değil mi Asım b. Sabit, Haris b. Sımme, Ebu Dücane! Aynen senin gibi savaştılar..." · "Kızım üç gündür babanın boğazından doğru dürüst bir şey geçmedi. Üç gün sonrasında babanın yiyeceği yiyecek bu ekmekler olacak!" · "Ey Fatıma! Yoksa sen benim sevdiğimi sevmiyor musun?" · “Ya Fatıma, Allah’tan kork ve Allah’a karşı vazifende kusur etme! Allah’ın omuzlarına yüklediği farzları hakkıyla yerine getir. Kocana da daima sadık ve itaatkâr ol! Onun hakkını da gözet! (Yani, senin iki vazifen var: Allah’a karşı kulluk etmek ve sonra da kocana itaatte bulunmak.) Sana istediğinden daha hayırlı bir şey söyleyeyim. Yatağına girmek istediğin zaman, otuz üç defa Sübhanallah, otuz üç defa Elhamdülillah, otuz üç defa ya da otuz dört defa Allahüekber de. Bu senin için daha hayırlıdır." · "Bu tespihatı yapmaya başlayınca işlerim hafifledi, gücüm ise daha da ziyadeleşti." · "Allah'ı zikretmek insanın kalbine rahatlık verdiği gibi cesedine de güç verir." · “Efendimiz’in (sav) bize tavsiye ettiği o tespihleri ben bir ömür boyu hayatımdaki en sıkıntılı anlarda bile terk etmedim.” · "Bu kapıyı çalış şekli Fatıma'mın şeklidir; her halde o geldi." · "Babacığım! Meleklerin gıdası tekbir, tehlil, tahmid ve tespihtir. Peki, insanların gıdası nedir?" · "Babanı hak peygamber olarak gönderen Allah'a yemin ederim ki, bir aydan beri babanın evinde de ocak kaynamadı. Ama falanca yerden bize bir miktar keçi gelmiş. İstersen o keçilerden sana birkaç tane vereyim, istersen onları Ashab-ı Suffa'ya verip, sana ondan daha hayırlı olan bazı kelimeler öğreteyim. Hangisini istersin?" · "Cebrail bana dua ederken şu beş cümle ile dua etmemi istedi. Ey İlklerin İlki! Ey Sonuncuların sonu! Ey Kuvvet sahiplerinin en güçlüsü! Ey düşkünlerin en şefkatlisi! Ey merhametlilerin en merhametlisi! · Sen de bu kelimelerle Rabbine dua et!" · "Desene bugün senin için de, bizim içinde çok hayırlı bir gün oldu!" · "Kızım üzülme baban artık bundan sonra acı çekmeyecek!" · "Babam ilk seferinde kulağıma eğildi dedi ki: Kızım, Cebrail aleyhisselâm her sene bir kere Kur'ân-ı Kerîm'i hatmederdi, bu sene iki kere hatmetti. Ben de bundan anladım ki, benim fani âlemden göçme zamanım yaklaşmıştır!" · "Kızım, Ehl-i Beytimden bana ilk kavuşacak sensin! Bana ilk gelecek olan sensin!" buyurunca, bu sefer de babama ilk kavuşacak olan ben olduğu için gülmeğe başladım. Sonra da bana: "Sen bütün dünya hanımlarının hanımefendisi sen olacaksın!" · Babanın vefat haberine ağlayan kız Babasının kızı, kendisinin babasına kavuşmasının haberine sevinen kız babasının annesidir. "Ey Rabbine kendisinden daha yakını bulunmayan babam!.. Ey Makamı Firdevs cennetlerinde olan babam! Ey Rabbinin davetine icabet eden babam!... Ey vefatı bize Cebrail'ce haber verilen babam!..." · "Üzerime öyle musibetler döküldü ki, şayet onlar gündüzlerin üzerine dökülseydi, kararır da gece olurdu."[/COLOR][/FONT] [/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Video
017. Babasının Annesi: Hazret-i Fatıma
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…