Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
1. Bölüm 2. Fasıl - Hz. Peygamber’in Zu’l-Cevşen Dababî’yi İslâm’a Davet Etmesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 240184" data-attributes="member: 27"><p><strong>1. Bölüm 2. Fasıl - Hz. Peygamber’in Zu’l-Cevşen Dababî’yi İslâm’a Davet Etmesi</strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><strong></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><strong>Hz. Peygamber’in Zu’l-Cevşen Dababî’yi İslâm’a Davet Etmesi</strong></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'">- Zu’l-Cevşen şöyle anlatıyor: Rasûl-ü Ekrem, Bedir savaşından geldikten sonra ona el-Karha isimli kısrağın yavrusu olan bir at getirdim ve dedim ki: </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'">“Sana Karha’nın yavrusunu getirdim ki onu binek edinesin”. Rasûl-ü Ekrem </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>“Ona ihtiyacım yok! Eğer Bedir zırhlarından en seçkinini onunla değiştirmemi istiyorsan bunu yaparım”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> dedi. Dedim ki: </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'">“Bugün onu herhangi bir silahla veya herhangi bir güzel atla değiştirmek istemiyorum”. Rasûl-ü Ekrem </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'">“O halde ona ihtiyacım yok” dedi ve sonra buyurdu: </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>“Ey Zü’l-Cevşen! Niçin müslüman olmuyorsun? Bu işin ilk ehlinden olursun”.</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> Ben </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">“Hayır, müslüman olmam” dedim. Rasûl-ü Ekrem </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>“niçin”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> diye sorunca dedim ki: </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'">“Kavmini gördüm, hepsi senin aleyhindedir”. Rasûl-ü Ekrem </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>“Onların Bedir’de uğradıkları şeyler senin kulağına nasıl geldi?”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> diye sordu. Dedim ki: </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'">“Bu benim kulağıma geldi”. Rasûl-ü Ekrem </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>“O halde biz sana açıklıyoruz”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> dedi. Ben </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">“Eğer sen Kâbe’ye galib gelir, orayı mesken edinirsen o zaman ben de gelirim” dedim. Rasûl-ü Ekrem </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>“Yaşarsan onu görürsün!”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> dedi ve sonra </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>“Ey Bilal! Bu kişinin heybesini al, hurmadan ona da ver!”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> dedi. Ben Rasûlullah’ın huzurundan ayrılırken arkadaşlarına </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>“İyi bilin ki bu kişi, Beni Amir suvarilerinin en iyisidir”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> dedi. Zu’l-Cevşen anlatmaya devam eder: </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'">“Allah’a yemin olsun ki ben el-Ğur’da aile efradımın yanında iken bir suvari geldi”. </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'">“Halk ne yaptı?” diye sorduğumda dedi ki: </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">“Muhammed Kâbe’ye galib geldi ve Kâbe’yi aldı”. Kendi kendime </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">“Annem matemimi tutsun. Eğer o gün müslüman olsaydım ve Rasûlullah’tan el-Hire’yi isteseydim Rasûl-ü Ekrem bana orayı verirdi” dedim.</span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'">Bir rivayete göre Rasûl-ü Ekrem ona </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'">“Niçin müslüman olmuyorsun?” dediğinde o şunları söylemiştir: </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'">“Kavmini gördüm, seni yalanlıyordu. Seni memleketinden çıkarttılar ve seninle savaştılar. Dikkat ediyorum, bakalım ne yapacaksın? Eğer onlara galip gelirsen sana iman eder, tâbi olurum. Eğer onlar seni mağlub ederlerse sana tâbi olmam!”</span> <span style="font-family: 'Verdana'">[1]</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">__________________________</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen">[1]</span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"> Tabarani, Heysemi, VI/162. (Bu hadisi İmam Ahmed ve oğlu rivayet etmiş ve fakat metnin tamamını zikretmemişlerdir. Ebu Davud da bu hadisin bir kısmını zikretmiştir).</span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen">Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 1/63.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 240184, member: 27"] [b]1. Bölüm 2. Fasıl - Hz. Peygamber’in Zu’l-Cevşen Dababî’yi İslâm’a Davet Etmesi[/b] [FONT=Verdana][B] Hz. Peygamber’in Zu’l-Cevşen Dababî’yi İslâm’a Davet Etmesi[/B] - Zu’l-Cevşen şöyle anlatıyor: Rasûl-ü Ekrem, Bedir savaşından geldikten sonra ona el-Karha isimli kısrağın yavrusu olan bir at getirdim ve dedim ki: [/FONT] [FONT=Verdana] “Sana Karha’nın yavrusunu getirdim ki onu binek edinesin”. Rasûl-ü Ekrem [/FONT] [FONT=Verdana] [I]“Ona ihtiyacım yok! Eğer Bedir zırhlarından en seçkinini onunla değiştirmemi istiyorsan bunu yaparım”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] dedi. Dedim ki: “Bugün onu herhangi bir silahla veya herhangi bir güzel atla değiştirmek istemiyorum”. Rasûl-ü Ekrem [/FONT] [FONT=Verdana] “O halde ona ihtiyacım yok” dedi ve sonra buyurdu: [/FONT] [FONT=Verdana] [I]“Ey Zü’l-Cevşen! Niçin müslüman olmuyorsun? Bu işin ilk ehlinden olursun”.[/I][/FONT] [FONT=Verdana] Ben “Hayır, müslüman olmam” dedim. Rasûl-ü Ekrem [/FONT] [FONT=Verdana] [I]“niçin”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] diye sorunca dedim ki: “Kavmini gördüm, hepsi senin aleyhindedir”. Rasûl-ü Ekrem [/FONT] [FONT=Verdana] [I]“Onların Bedir’de uğradıkları şeyler senin kulağına nasıl geldi?”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] diye sordu. Dedim ki: “Bu benim kulağıma geldi”. Rasûl-ü Ekrem [/FONT] [FONT=Verdana] [I]“O halde biz sana açıklıyoruz”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] dedi. Ben “Eğer sen Kâbe’ye galib gelir, orayı mesken edinirsen o zaman ben de gelirim” dedim. Rasûl-ü Ekrem [/FONT] [FONT=Verdana] [I]“Yaşarsan onu görürsün!”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] dedi ve sonra [I]“Ey Bilal! Bu kişinin heybesini al, hurmadan ona da ver!”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] dedi. Ben Rasûlullah’ın huzurundan ayrılırken arkadaşlarına [I]“İyi bilin ki bu kişi, Beni Amir suvarilerinin en iyisidir”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] dedi. Zu’l-Cevşen anlatmaya devam eder: “Allah’a yemin olsun ki ben el-Ğur’da aile efradımın yanında iken bir suvari geldi”. [/FONT] [FONT=Verdana] “Halk ne yaptı?” diye sorduğumda dedi ki: [/FONT] [FONT=Verdana] “Muhammed Kâbe’ye galib geldi ve Kâbe’yi aldı”. Kendi kendime [/FONT] [FONT=Verdana] “Annem matemimi tutsun. Eğer o gün müslüman olsaydım ve Rasûlullah’tan el-Hire’yi isteseydim Rasûl-ü Ekrem bana orayı verirdi” dedim.[/FONT] [FONT=Verdana] Bir rivayete göre Rasûl-ü Ekrem ona [/FONT] [FONT=Verdana] “Niçin müslüman olmuyorsun?” dediğinde o şunları söylemiştir: [/FONT] [FONT=Verdana] “Kavmini gördüm, seni yalanlıyordu. Seni memleketinden çıkarttılar ve seninle savaştılar. Dikkat ediyorum, bakalım ne yapacaksın? Eğer onlara galip gelirsen sana iman eder, tâbi olurum. Eğer onlar seni mağlub ederlerse sana tâbi olmam!”[/FONT] [FONT=Verdana][1] [/FONT] [FONT=Verdana] [COLOR=red]__________________________[/COLOR] [COLOR=darkgreen] [1][/COLOR][/FONT][FONT=Verdana][COLOR=darkgreen] Tabarani, Heysemi, VI/162. (Bu hadisi İmam Ahmed ve oğlu rivayet etmiş ve fakat metnin tamamını zikretmemişlerdir. Ebu Davud da bu hadisin bir kısmını zikretmiştir).[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana][COLOR=darkgreen]Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 1/63.[/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
1. Bölüm 2. Fasıl - Hz. Peygamber’in Zu’l-Cevşen Dababî’yi İslâm’a Davet Etmesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…