vesile-i icabe-i duadır: Duânın kabul olması veya cevap verilmesine vesile olması.
nedenine gelecek olursak benim hardale tanesi kadar olan zihnimden geçen şu ki ; Hz.Yunus ibni Metta hazretleri sonuç oalrak dua etmiş. Ve duası da kabul olunmuştur.* bizde kabul olmuş bir dua üzerinden duamızın kabulu için Hz.Yunus ibni Metta hazretleriN duasını bir vesile bir aracı olarak kullanabiliriz. Bu bir ikincisi benim alanım olan ....
*Şöyleki burada modern metin incelemelerinde art gönderimsel ilişki olarak adlandırılan bir teknik mükemmel olarak kullanılmıştır. Yani önce konu söylenir açıklama sonra metin içerisine serpiştirilmiştir." vesile-i icabe-i dua " tabiri 1. Lema içerisinde genel olarak serpiştirilmiştir.
Şu an sınavlarım olduğu için konuyu derinlemesine inceleme imkanım olmayacak ve fazla bir şey yazamayacağım ama inşallah şu finallerden yakayı bir kurtarırsam değinieceğim.
İkinci husus neden annesinin isminin anılma nedenini bilmiyorum ama ince belkide bir çıkarsama ve kavramlar arası ilişki kuracak olursak, Şefkat anneler üzerinde en ziyadesi ile tecelli eder Allah cc hz Yunus İbni Metta ya şefkat ile davranmış onu karanlık ve zor durumdan kurtarmıştır. ...
Yanlışım olabilir inşallah eksik görülen veya yanlış olan şeyleri silebilirsiiniz...
Abiler hakkınızı helal ediniz sınavım var
tam yazamadım ama ip ucu olmuştur inşallah sizlere....