Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
1.Mektub Dersleri:Dünyanın fâni yüzüne karşı olan aşk-ı mecazî..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="akna" data-source="post: 238580" data-attributes="member: 1004668"><p><em><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">SİZCE BEŞERİ AŞKLAR KİŞİYİ RAHMANİ AŞKA TAŞIYABİLİRMİ..YOKSA BEŞERİ AŞK HAYAMIZDA OLMASIN MI ..;</span></span></em></p><p> </p><p>inşaAllah taşıyabilir kardeş</p><p>çok yakından şahit olduğum bir örnekle izah etmeye çalışayım</p><p>öğrenciyken yurtta bir oda arkadaşım vardı</p><p>biriyle görüşüyorlardı ama nasıl bir aşk anlatamam</p><p>görüşmeye başlayalı yıllar geçmesine rağmen telefonu çaldımı eli ayağı titrerdi gözleri parlardı</p><p>tüm hayallerinde sevdiği vardı</p><p>fakat kendi ailesi sevdiğini istemiyordu onaylamıyordu</p><p>inançlıydı elhamdülillah sürekli dua ederdi</p><p>duası şöyleydi; </p><p>"Ya Rabbim cc hakkımda hayırlı olanı Sen benden daha iyi bilirsin, hayırlıysa olsun hayırlı değilse olmasın, ama ben onu çok seviyorum ne olur hayırlı değilse bile hayra çevir nasip et" derdi</p><p>yıllarca bu duayı etmiş</p><p>Rabbim cc kendine yöneleni boş çevirir mi</p><p>okul bitti evlendiler</p><p>görüşünce dediki hala onu çok seviyorum ama kalimde bir boşluk oluştu</p><p>yani şimdi evliyiz ama ben bişey için aynı şevk ve istekle kalbimi doldurmak yine aynı şekilde dua etmek istiyorum </p><p>Rabbim cc kendi sevgisini yerleştirmiş kalbine ki, bir değişim yaşadı</p><p>zaten inançlıydı elhamdülillah ama daha bir farklı oldu </p><p>Risale-i Nur okumaya başladı, şimdide hizmetle iştigal olmaya çalışıyor </p><p> </p><p>yani mecazi aşk illaki hakiki aşka inkılab edebilir</p><p>yeterki farkında olalım istemeyi bilelim</p><p> </p><p>Yusuf As ve Züleyha'nın aşkına dair geçen gün bişey dinledim ve çok etkilendim</p><p>hepiniz malum kıssayı bilirsiniz</p><p>Züleyha Mısır'ın ileri gelen kadınlarını toplar, önlerine meyve ve bıçak koyar</p><p>Hz Yusuf as içeri girdiğinde O'nu gören kadınlar ellerini keserler</p><p>hatta rivayete göre o kadar derin kesmelerine rağmen Yusuf As oradan çıkana kadar kestiklerinin farkına bile varmazlar </p><p>öyle bir güzelliğe sahipmiş</p><p>işte Hz Aişe yanındaki kadınlara bu kıssayı anlattıktan sonra diyor ki;</p><p>"Eğer ki o kadınlar benim efendimi görselerdi, o bıçağı ellerine değil kalplerine saplardı"</p><p>düşünün Efendimiz Asm'ın güzelliğini</p><p>düşünün Hz Aişe'nin Efendimiz Asm'a olan aşkını</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="akna, post: 238580, member: 1004668"] [I][FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]SİZCE BEŞERİ AŞKLAR KİŞİYİ RAHMANİ AŞKA TAŞIYABİLİRMİ..YOKSA BEŞERİ AŞK HAYAMIZDA OLMASIN MI ..;[/SIZE][/FONT][/I] inşaAllah taşıyabilir kardeş çok yakından şahit olduğum bir örnekle izah etmeye çalışayım öğrenciyken yurtta bir oda arkadaşım vardı biriyle görüşüyorlardı ama nasıl bir aşk anlatamam görüşmeye başlayalı yıllar geçmesine rağmen telefonu çaldımı eli ayağı titrerdi gözleri parlardı tüm hayallerinde sevdiği vardı fakat kendi ailesi sevdiğini istemiyordu onaylamıyordu inançlıydı elhamdülillah sürekli dua ederdi duası şöyleydi; "Ya Rabbim cc hakkımda hayırlı olanı Sen benden daha iyi bilirsin, hayırlıysa olsun hayırlı değilse olmasın, ama ben onu çok seviyorum ne olur hayırlı değilse bile hayra çevir nasip et" derdi yıllarca bu duayı etmiş Rabbim cc kendine yöneleni boş çevirir mi okul bitti evlendiler görüşünce dediki hala onu çok seviyorum ama kalimde bir boşluk oluştu yani şimdi evliyiz ama ben bişey için aynı şevk ve istekle kalbimi doldurmak yine aynı şekilde dua etmek istiyorum Rabbim cc kendi sevgisini yerleştirmiş kalbine ki, bir değişim yaşadı zaten inançlıydı elhamdülillah ama daha bir farklı oldu Risale-i Nur okumaya başladı, şimdide hizmetle iştigal olmaya çalışıyor yani mecazi aşk illaki hakiki aşka inkılab edebilir yeterki farkında olalım istemeyi bilelim Yusuf As ve Züleyha'nın aşkına dair geçen gün bişey dinledim ve çok etkilendim hepiniz malum kıssayı bilirsiniz Züleyha Mısır'ın ileri gelen kadınlarını toplar, önlerine meyve ve bıçak koyar Hz Yusuf as içeri girdiğinde O'nu gören kadınlar ellerini keserler hatta rivayete göre o kadar derin kesmelerine rağmen Yusuf As oradan çıkana kadar kestiklerinin farkına bile varmazlar öyle bir güzelliğe sahipmiş işte Hz Aişe yanındaki kadınlara bu kıssayı anlattıktan sonra diyor ki; "Eğer ki o kadınlar benim efendimi görselerdi, o bıçağı ellerine değil kalplerine saplardı" düşünün Efendimiz Asm'ın güzelliğini düşünün Hz Aişe'nin Efendimiz Asm'a olan aşkını [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
1.Mektub Dersleri:Dünyanın fâni yüzüne karşı olan aşk-ı mecazî..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…