Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
2. Bölüm 3. FASIL: Hicret Üzerine Biat Edilmesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 250107" data-attributes="member: 27"><p><span style="font-family: 'Verdana'"><strong> </strong></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><strong>Hendek Savaşı’nda Hz. Peygamber’in Bazı Kimselerden Hicret Üzere Biat Alması</strong></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> - el-Hâris b. Ziyad es-Sâidî şöyle anlatıyor: Hendek günü Hz. Peygamber’in yanına gittim. Halk kendisine hicret üzerine biat ediyordu. Ben onların bu biata davet edildiklerini zannettim ve </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> ‘Ey Allah’ın Rasûlü! Şu hicret üzerine benim de biatımı al!’ dedim. Hz. Peygamber </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em> ‘Bu kimdir?’</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> buyurdular. Bu soruya ben cevap verdim ve </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> ‘Ben Havt b. Yezid’in (ya da Yezid b. Havt’ın) amcası oğluyum’ dedim. Bunun üzerine Hz. Peygamber </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em> ‘Ben sizden hicret üzerine biat alamam. Çünkü halk sizin yanınıza hicret ediyor. Siz kendinize hicret edemezsiniz. Nefsimi kudret elinde bulunduran Allah’a yemin ederim ki, Ensar’ı sevdiği halde kendisine kavuşan herkesi Allah sever. Aksine Ensar’a buğzeden hiç kimse yoktur ki öldüğünde Allah da ona buğzetmesin</em>.[1]</span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span> <span style="font-family: 'Verdana'">- Hendek savaşından hemen önce, hendek kazmak için toplanan halk Hz. Peygamber’e hicret üzerine biat ettiler. Biat tamamlandıktan sonra Hz. Peygamber şunları söyledi: ‘Ey Ensar! Siz hicret üzerine biat etmeyiniz. Çünkü halk (Muhacirler) hicret ederek size (Medine’ye) geliyorlar. Fakat şunu biliniz ki kim Ensar’ı sevdiği halde Allah’a kavuşursa Allah da onu sever. Kim de Ensar’a buğzederek O’na ulaşırsa Allah da ona buğzeder.[2]</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">_____________________________</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> </span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen">[1] Kenz VII/134 (İmam Ahmed, Buhari Tarih’inde, İbn Ebi Hayseme, Ebu Avane, Begavi, Ebu Nuaym ve Taberani’den); İsabe I/279 (Ebu Davud’dan naklen); Heysemi X/38 (Ahmed ve Taberani’nin birçok senetlerle rivayet ettiğini söyler).</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"></span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen">[2] Heysemi X/38 (Taberani’den o da Ebu Üseyd es-Saidi’den).</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"> Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 1/235.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 250107, member: 27"] [FONT=Verdana][B] Hendek Savaşı’nda Hz. Peygamber’in Bazı Kimselerden Hicret Üzere Biat Alması[/B] - el-Hâris b. Ziyad es-Sâidî şöyle anlatıyor: Hendek günü Hz. Peygamber’in yanına gittim. Halk kendisine hicret üzerine biat ediyordu. Ben onların bu biata davet edildiklerini zannettim ve [/FONT] [FONT=Verdana] ‘Ey Allah’ın Rasûlü! Şu hicret üzerine benim de biatımı al!’ dedim. Hz. Peygamber [I] ‘Bu kimdir?’[/I][/FONT] [FONT=Verdana] buyurdular. Bu soruya ben cevap verdim ve ‘Ben Havt b. Yezid’in (ya da Yezid b. Havt’ın) amcası oğluyum’ dedim. Bunun üzerine Hz. Peygamber [I] ‘Ben sizden hicret üzerine biat alamam. Çünkü halk sizin yanınıza hicret ediyor. Siz kendinize hicret edemezsiniz. Nefsimi kudret elinde bulunduran Allah’a yemin ederim ki, Ensar’ı sevdiği halde kendisine kavuşan herkesi Allah sever. Aksine Ensar’a buğzeden hiç kimse yoktur ki öldüğünde Allah da ona buğzetmesin[/I].[1][/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]- Hendek savaşından hemen önce, hendek kazmak için toplanan halk Hz. Peygamber’e hicret üzerine biat ettiler. Biat tamamlandıktan sonra Hz. Peygamber şunları söyledi: ‘Ey Ensar! Siz hicret üzerine biat etmeyiniz. Çünkü halk (Muhacirler) hicret ederek size (Medine’ye) geliyorlar. Fakat şunu biliniz ki kim Ensar’ı sevdiği halde Allah’a kavuşursa Allah da onu sever. Kim de Ensar’a buğzederek O’na ulaşırsa Allah da ona buğzeder.[2] [COLOR=red]_____________________________[/COLOR] [/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=darkgreen][1] Kenz VII/134 (İmam Ahmed, Buhari Tarih’inde, İbn Ebi Hayseme, Ebu Avane, Begavi, Ebu Nuaym ve Taberani’den); İsabe I/279 (Ebu Davud’dan naklen); Heysemi X/38 (Ahmed ve Taberani’nin birçok senetlerle rivayet ettiğini söyler). [/COLOR][/FONT][FONT=Verdana][COLOR=darkgreen][2] Heysemi X/38 (Taberani’den o da Ebu Üseyd es-Saidi’den). Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 1/235.[/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
2. Bölüm 3. FASIL: Hicret Üzerine Biat Edilmesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…