Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
2. Bölüm 7. FASIL: Dinlemek ve İtaat Etmek Hususlarında Hz. Peygamber'e Biat Edilmesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 250368" data-attributes="member: 27"><p><strong>Cevap: 2. Bölüm 7. FASIL: Dinlemek ve İtaat Etmek Hususlarında Hz. Peygamber'e Biat Edilmesi</strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><strong> </strong></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><strong>Cerir b. Abdullah’ın Dinlemek, İtaat Etmek ve Müslümanlara Nasihat Üzerine Biat Yapması</strong></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> - Cerir (r.a.) şöyle anlatıyor: Hz. Peygamber’e kendisini dinlemek ve ona itaat edip, müslümanlara nasihat etmek üzere biat ettim. Hz. Peygamber’e gidip şöyle demiştim: </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> ‘Sana, hoşuma giden ve gitmeyen konularda seni dinlemek ve itaat etmek üzere biat ediyorum’. Hz. Peygamber de bana şöyle sordu: </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em> ‘Buna güç yetirebilecek misin? Sen bundan vazgeç de gücünün yetebileceği hususlarda biat et!’</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> Bunun üzerine ben de </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> ‘Gücüm yettiği kadarıyla’ ibaresini kullanarak tüm müslümanlara nasihatta bulunmak üzere Hz. Peygamber’e biat ettim.[1]</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span> <span style="font-family: 'Verdana'">- Cerir b. Abdullah Hz. Peygamber’e kendisini dinlemek, ona itaat etmek ve her müslümana nasihat etmek üzere biat etmişti. Bu zat birşey sattığında veya aldığında karşısındakine ‘Bizim için senden almış olduğumuz sana verdiğimizden daha sevimlidir. İstersen ver, istemiyorsan da verme!’ derdi.[2]</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">__________________________</span><span style="color: darkgreen"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"> [1]</span></span><span style="color: darkgreen"> </span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"> Kenz I/82 (İbn Cerir’den).</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen">[2]</span></span><span style="color: darkgreen"> </span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"> Terğib III/237 (Ebu Davud ve Nesai’den naklen. Onlar da Cerir b. Abdullah’tan).</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"> Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 1/242-243.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 250368, member: 27"] [b]Cevap: 2. Bölüm 7. FASIL: Dinlemek ve İtaat Etmek Hususlarında Hz. Peygamber'e Biat Edilmesi[/b] [FONT=Verdana][B] Cerir b. Abdullah’ın Dinlemek, İtaat Etmek ve Müslümanlara Nasihat Üzerine Biat Yapması[/B] - Cerir (r.a.) şöyle anlatıyor: Hz. Peygamber’e kendisini dinlemek ve ona itaat edip, müslümanlara nasihat etmek üzere biat ettim. Hz. Peygamber’e gidip şöyle demiştim: ‘Sana, hoşuma giden ve gitmeyen konularda seni dinlemek ve itaat etmek üzere biat ediyorum’. Hz. Peygamber de bana şöyle sordu: [I] ‘Buna güç yetirebilecek misin? Sen bundan vazgeç de gücünün yetebileceği hususlarda biat et!’[/I][/FONT] [FONT=Verdana] Bunun üzerine ben de ‘Gücüm yettiği kadarıyla’ ibaresini kullanarak tüm müslümanlara nasihatta bulunmak üzere Hz. Peygamber’e biat ettim.[1] [/FONT] [FONT=Verdana]- Cerir b. Abdullah Hz. Peygamber’e kendisini dinlemek, ona itaat etmek ve her müslümana nasihat etmek üzere biat etmişti. Bu zat birşey sattığında veya aldığında karşısındakine ‘Bizim için senden almış olduğumuz sana verdiğimizden daha sevimlidir. İstersen ver, istemiyorsan da verme!’ derdi.[2] [COLOR=red]__________________________[/COLOR][COLOR=darkgreen] [1][/COLOR][/FONT][COLOR=darkgreen] [/COLOR][FONT=Verdana][COLOR=darkgreen] Kenz I/82 (İbn Cerir’den). [2][/COLOR][/FONT][COLOR=darkgreen] [/COLOR][FONT=Verdana][COLOR=darkgreen] Terğib III/237 (Ebu Davud ve Nesai’den naklen. Onlar da Cerir b. Abdullah’tan). Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 1/242-243.[/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
2. Bölüm 7. FASIL: Dinlemek ve İtaat Etmek Hususlarında Hz. Peygamber'e Biat Edilmesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…