Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
24. Mektup'tan Dersimiz : Dualarımızın Ehemmiyeti
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Yorgun" data-source="post: 256288" data-attributes="member: 1014333"><p><strong>Cevap: Güncel Dersimiz ;Dualarımızın Ehemmiyeti...</strong></p><p></p><p>Ve Aleyküm selam hocam... Allah (c.c.) Razı olsun güzel bir konuya değinmişsiniz.</p><p></p><p>Bende dualarım kabul olmuyormu diye kuruntuya kapılıyorum bir çok kez bazen sıkıntılar öylesine üst üste geliyorki boğulacak gibi oluyor insan, O an Rabbime sığınıyorum saatlerce yalvardığımı bilirim.</p><p></p><p>Ansızın öyle şeyler aklıma gelmeye başlıyorki dua ederken kendimi bir anda kötü birisiymiş görmeye başlıyorum ve senin gibi adamın duası niye kabul olsun diye düşüncelere kapıldığımda işte o zaman Rabbim affetsin beni ölümü dahi defalarca düşünmedim değil sanki kurtuluşmuş gibi hissediyordum. Hatta çocuklarıma dahi kaç defa veda mektubu yazdım, Rabbim beni affetsin ansızın aklımı başıma öyle bir getiriyorduki ettiğim tevbenin haddi hesabı yok beni affet Rabbim yasak ettiğin intiharı düşündüğüm için diye yalvarıyordum.</p><p></p><p>Ne zaman sizlerin arasına katıldım,bu düşüncelerimden sıyrıldım, bana vermiş olduğunuz teselliler olsun sorularıma verdiğiniz değerli yanıtlarınız olsun, dualarımda yardım istememde verdiğiniz katkılarınız benim için büyük bir nimet oldu.</p><p></p><p>Dualarımda sizler hep varsınız.Rabbime dua derim hep beni hayırlı dostlarla tanıştır Rabbim'de sizler gibi güzel Allah'ın dostlarıyla tanışmayı nasip etti şükürler olsun.</p><p></p><p>Benimde soracaklarım vardı tam denk geldi.</p><p></p><p>1-Ben bazen namazlarımdan sonra genellikle hep aynı duaları istiyorum Rabbimden aynı duaları istedğimde hatamı yapıyorum ?</p><p></p><p>2-Birde namazımı eda ediyorum,tesbihatıda bitirdikten sonra duamızı devamlı kıbleye doğrumu yapmam gerekiyor ? </p><p></p><p>3-Kıble harici bir yönde dua ediyorsam kabul olunurmu ?</p><p></p><p>4-Yolda yürürken ellerimi açmadan dua ediyorum , acaba yanlışmı yapıyorum ? Ve kabul olurmu bu şekilde dua etmem.</p><p></p><p>Rabbim sizlerden razı olsun. Rabbim cümlemizin dualarını kabul buyursun..</p><p></p><p>Selam ve dua ile</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Yorgun, post: 256288, member: 1014333"] [b]Cevap: Güncel Dersimiz ;Dualarımızın Ehemmiyeti...[/b] Ve Aleyküm selam hocam... Allah (c.c.) Razı olsun güzel bir konuya değinmişsiniz. Bende dualarım kabul olmuyormu diye kuruntuya kapılıyorum bir çok kez bazen sıkıntılar öylesine üst üste geliyorki boğulacak gibi oluyor insan, O an Rabbime sığınıyorum saatlerce yalvardığımı bilirim. Ansızın öyle şeyler aklıma gelmeye başlıyorki dua ederken kendimi bir anda kötü birisiymiş görmeye başlıyorum ve senin gibi adamın duası niye kabul olsun diye düşüncelere kapıldığımda işte o zaman Rabbim affetsin beni ölümü dahi defalarca düşünmedim değil sanki kurtuluşmuş gibi hissediyordum. Hatta çocuklarıma dahi kaç defa veda mektubu yazdım, Rabbim beni affetsin ansızın aklımı başıma öyle bir getiriyorduki ettiğim tevbenin haddi hesabı yok beni affet Rabbim yasak ettiğin intiharı düşündüğüm için diye yalvarıyordum. Ne zaman sizlerin arasına katıldım,bu düşüncelerimden sıyrıldım, bana vermiş olduğunuz teselliler olsun sorularıma verdiğiniz değerli yanıtlarınız olsun, dualarımda yardım istememde verdiğiniz katkılarınız benim için büyük bir nimet oldu. Dualarımda sizler hep varsınız.Rabbime dua derim hep beni hayırlı dostlarla tanıştır Rabbim'de sizler gibi güzel Allah'ın dostlarıyla tanışmayı nasip etti şükürler olsun. Benimde soracaklarım vardı tam denk geldi. 1-Ben bazen namazlarımdan sonra genellikle hep aynı duaları istiyorum Rabbimden aynı duaları istedğimde hatamı yapıyorum ? 2-Birde namazımı eda ediyorum,tesbihatıda bitirdikten sonra duamızı devamlı kıbleye doğrumu yapmam gerekiyor ? 3-Kıble harici bir yönde dua ediyorsam kabul olunurmu ? 4-Yolda yürürken ellerimi açmadan dua ediyorum , acaba yanlışmı yapıyorum ? Ve kabul olurmu bu şekilde dua etmem. Rabbim sizlerden razı olsun. Rabbim cümlemizin dualarını kabul buyursun.. Selam ve dua ile [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
24. Mektup'tan Dersimiz : Dualarımızın Ehemmiyeti
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…