Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
3. Bölüm - 1. FASIL: Hz. Peygamber'in Allah'a Davet Yolunda Çekmiş Olduğu Eziyetlere Katlanması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 251159" data-attributes="member: 27"><p><strong>Cevap: 3. Bölüm - 1. FASIL: Hz. Peygamber'in Allah'a Davet Yolunda Çekmiş Olduğu Eziyetlere Katlanma</strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><strong> </strong></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><strong>Hristiyan Olan Addas’ın Müslüman Olması ve Hz. Peygamber’in Hak Peygamber Olduğuna Şahitlik Etmesi</strong></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> - Rabia’nın oğulları Peygamber’in maruz kaldığı felaketi gördüklerinde ona acıdılar. Addas isminde Hristiyan bir köleleri vardı. Ona, </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> “Şu üzümlerden bir salkım al. Bir tabağa koy ve şu kişiye götür” dediler. Addas da bunu yaptı. Rasûlullah’ın önüne tabağı koydu ve Rasûlullah’a </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> “ye” dedi. Hz. Peygamber elini üzüm salkımına uzatırken </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em> “bismillah”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> dedi. Addas, Rasûlullah’ın yüzüne bakarak </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> “Allah’a yemin ederim ki, bu kelimeyi bu memleketin halkı söylemiyor!” deyince Hz. Peygamber </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em> “Sen hangi memlekettensin ya Addas? Senin dinin nedir?”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> diye sordu. Addas </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> “Ben hristiyanım ve Ninova şehrindenim” deyince Rasûlullah </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em> “Salih kişi, Yunus b. Metta’nın şehrinden mi?”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> diye sorunca, Addas </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> “Sen Yunus b. Metta’nın kim olduğunu nerden biliyorsun” dedi. Hz. Peygamber </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em> “O benim kardeşimdir. Peygamberdir. Ben de peygamberim”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> dedi. Bu söz karşısında Addas, Rasûlullah’ın üzerine kapanıp başını, ellerini ve ayaklarını öptü. Bunu gören Utbe ve Şeybe </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> “Biz iyi etmedik. Vallahi Muhammed onu da yoldan çıkardı” dediler. Addas yanlarına dönünce </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> “Ey Addas! Niçin onun başını, ellerini ve ayaklarını öpüyordun?” diye sordular. Addas </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> “Ey benim iki efendim! Yeryüzünde bu kişiden daha hayırlısı yoktur. Bana öyle bir şeyi haber verdi ki, bunu ancak bir peygamber bilir!” dedi. Onlar, Addas’a </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> “Ey Addas! Azab olasıca! Bu seni dininden caydırmasın? Çünkü senin dinin onun dininden daha hayırlıdır” dediler.</span><span style="font-family: 'Verdana'">[1]</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> - Hz. Âişe şöyle anlatıyor: Babam bana </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> “Ben ve Hz. Peygamber mağaraya sığınırken bizi görmeliydin. Hz. Peygamber’in ayaklarından kanlar akıyordu. Benim ayaklarım ise kaskatı birer taş gibi olmuştu” dedi. Çünkü Hz. Peygamber yalın ayak gezmeye alışmamıştı.</span><span style="font-family: 'Verdana'">[2]</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">______________________________</span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"> [1]</span></span><span style="font-family: 'Verdana'"> </span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"> Bidaye, VI/135 (İbn İshak’tan); Süleyman et-Teymi, es-Sire adlı kitabında, Addas’ın, Hz. Peygamber’e “Şehadet ederim ki, sen Allah’ın kulu ve Rasulü’sün” dediğini kaydeder. İsabe, II/466.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen">[2]</span></span><span style="font-family: 'Verdana'"> </span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"> Kenzü’l-Ummal, VIII/329 (İbn Merduveyh’den)</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"> Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 1/268.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 251159, member: 27"] [b]Cevap: 3. Bölüm - 1. FASIL: Hz. Peygamber'in Allah'a Davet Yolunda Çekmiş Olduğu Eziyetlere Katlanma[/b] [FONT=Verdana][B] Hristiyan Olan Addas’ın Müslüman Olması ve Hz. Peygamber’in Hak Peygamber Olduğuna Şahitlik Etmesi[/B] - Rabia’nın oğulları Peygamber’in maruz kaldığı felaketi gördüklerinde ona acıdılar. Addas isminde Hristiyan bir köleleri vardı. Ona, “Şu üzümlerden bir salkım al. Bir tabağa koy ve şu kişiye götür” dediler. Addas da bunu yaptı. Rasûlullah’ın önüne tabağı koydu ve Rasûlullah’a “ye” dedi. Hz. Peygamber elini üzüm salkımına uzatırken [I] “bismillah”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] dedi. Addas, Rasûlullah’ın yüzüne bakarak “Allah’a yemin ederim ki, bu kelimeyi bu memleketin halkı söylemiyor!” deyince Hz. Peygamber [I] “Sen hangi memlekettensin ya Addas? Senin dinin nedir?”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] diye sordu. Addas “Ben hristiyanım ve Ninova şehrindenim” deyince Rasûlullah [I] “Salih kişi, Yunus b. Metta’nın şehrinden mi?”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] diye sorunca, Addas “Sen Yunus b. Metta’nın kim olduğunu nerden biliyorsun” dedi. Hz. Peygamber [I] “O benim kardeşimdir. Peygamberdir. Ben de peygamberim”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] dedi. Bu söz karşısında Addas, Rasûlullah’ın üzerine kapanıp başını, ellerini ve ayaklarını öptü. Bunu gören Utbe ve Şeybe “Biz iyi etmedik. Vallahi Muhammed onu da yoldan çıkardı” dediler. Addas yanlarına dönünce “Ey Addas! Niçin onun başını, ellerini ve ayaklarını öpüyordun?” diye sordular. Addas “Ey benim iki efendim! Yeryüzünde bu kişiden daha hayırlısı yoktur. Bana öyle bir şeyi haber verdi ki, bunu ancak bir peygamber bilir!” dedi. Onlar, Addas’a “Ey Addas! Azab olasıca! Bu seni dininden caydırmasın? Çünkü senin dinin onun dininden daha hayırlıdır” dediler.[/FONT][FONT=Verdana][1] - Hz. Âişe şöyle anlatıyor: Babam bana “Ben ve Hz. Peygamber mağaraya sığınırken bizi görmeliydin. Hz. Peygamber’in ayaklarından kanlar akıyordu. Benim ayaklarım ise kaskatı birer taş gibi olmuştu” dedi. Çünkü Hz. Peygamber yalın ayak gezmeye alışmamıştı.[/FONT][FONT=Verdana][2] [/FONT][FONT=Verdana][COLOR=red]______________________________[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana][COLOR=darkgreen] [1][/COLOR][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana][COLOR=darkgreen] Bidaye, VI/135 (İbn İshak’tan); Süleyman et-Teymi, es-Sire adlı kitabında, Addas’ın, Hz. Peygamber’e “Şehadet ederim ki, sen Allah’ın kulu ve Rasulü’sün” dediğini kaydeder. İsabe, II/466. [2][/COLOR][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana][COLOR=darkgreen] Kenzü’l-Ummal, VIII/329 (İbn Merduveyh’den) Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 1/268.[/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
3. Bölüm - 1. FASIL: Hz. Peygamber'in Allah'a Davet Yolunda Çekmiş Olduğu Eziyetlere Katlanması
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…