Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
3. Bölüm - 24. FASIL: Allah'a Davet Yolunda Şİddetli Soğuğa Katlanmak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 252745" data-attributes="member: 27"><p><span style="font-family: 'Verdana'"><strong> </strong></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><strong>24. FASIL: ALLAH’A DAVET YOLUNDA ŞİDDETLİ SOĞUĞA KATLANMAK</strong></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><strong> Bir Savaşta Soğuğun Şiddetinden Ashabın Çukur Kazarak İçine Girmeleri</strong></span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> - Ebu Reyhame şöyle anlatıyor: Bir gazvede Peygamber’le beraberdik. Bir gece yüksek bir yere vardık. Şiddetli bir soğuğa yakalandık. Hatta baktım ki kişilerin bazısı bir çukur eşiyor, içine giriyor ve zırhını üzerine örtüyordu. Hz. Peygamber bunu gördüğü zaman </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em> “Bu gece bizi koruyacak, nöbet tutacak kim vardır? Ona, faziletine nail olacak bir dua yapacağım!”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> buyurdu. Ensardan bir kişi kalkarak </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> “Ben ya Rasûlellah!” dedi. Hz. Peygamber </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em> “Sen kimsin?”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> dedi. O adam </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">“Ben filanım” dedi. Bunun üzerine Rasûlullah </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>“Yaklaş!”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> dedi. Sahabi peygambere yaklaştı. Peygamber onun elbisesinin bir yerinden tuttuktan sonra dua etmeye başladı. Rasûlullah’ın duasını işittiğimde </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> “Ben de nöbet tutacağım ya Rasûlellah!” dedim. Bana </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em> “Sen kimsin?”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> diye sordu. </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> “Ben Ebu Reyhane’yim” dedim. Hz. Peygamber bana da dua etti. Fakat arkadaşıma ettiği dua kadar değildi. Sonra Hz. Peygamber </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em> “Allah yolunda uykusuz kalan bir gözü cehennem ateşi yakmaz”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> buyurdu.</span><span style="font-family: 'Verdana'">[1]</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">______________________________</span></span><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"> [1] İsabe, II/156 (İmam Ahmed, Nesai ve Tabarani’den); Beyhaki, IX/149.</span></span><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen">Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 1/314.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 252745, member: 27"] [FONT=Verdana][B] 24. FASIL: ALLAH’A DAVET YOLUNDA ŞİDDETLİ SOĞUĞA KATLANMAK[/B] [B] Bir Savaşta Soğuğun Şiddetinden Ashabın Çukur Kazarak İçine Girmeleri[/B][/FONT] [FONT=Verdana] - Ebu Reyhame şöyle anlatıyor: Bir gazvede Peygamber’le beraberdik. Bir gece yüksek bir yere vardık. Şiddetli bir soğuğa yakalandık. Hatta baktım ki kişilerin bazısı bir çukur eşiyor, içine giriyor ve zırhını üzerine örtüyordu. Hz. Peygamber bunu gördüğü zaman [/FONT] [FONT=Verdana] [I] “Bu gece bizi koruyacak, nöbet tutacak kim vardır? Ona, faziletine nail olacak bir dua yapacağım!”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] buyurdu. Ensardan bir kişi kalkarak “Ben ya Rasûlellah!” dedi. Hz. Peygamber [/FONT] [FONT=Verdana] [I] “Sen kimsin?”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] dedi. O adam “Ben filanım” dedi. Bunun üzerine Rasûlullah [/FONT] [FONT=Verdana] [I]“Yaklaş!”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] dedi. Sahabi peygambere yaklaştı. Peygamber onun elbisesinin bir yerinden tuttuktan sonra dua etmeye başladı. Rasûlullah’ın duasını işittiğimde “Ben de nöbet tutacağım ya Rasûlellah!” dedim. Bana [/FONT] [FONT=Verdana] [I] “Sen kimsin?”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] diye sordu. “Ben Ebu Reyhane’yim” dedim. Hz. Peygamber bana da dua etti. Fakat arkadaşıma ettiği dua kadar değildi. Sonra Hz. Peygamber [/FONT] [FONT=Verdana] [I] “Allah yolunda uykusuz kalan bir gözü cehennem ateşi yakmaz”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] buyurdu.[/FONT][FONT=Verdana][1] [/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red] ______________________________[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=darkgreen] [1] İsabe, II/156 (İmam Ahmed, Nesai ve Tabarani’den); Beyhaki, IX/149.[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=darkgreen]Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 1/314.[/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
3. Bölüm - 24. FASIL: Allah'a Davet Yolunda Şİddetli Soğuğa Katlanmak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…