Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Video
3: Hazreti Peygamber'de S.A.V. Ehl-i Beyt Sevgisi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 395514" data-attributes="member: 27"><p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>İyi seyirler..</strong></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">[video=vimeo;31891561]http://vimeo.com/31891561[/video]</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Muhammed Emin Yıldırım</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">Dersten Bazı Cümleler: </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">- “Allah ümmetimden biri için hayır dilerse, onun kalbine Ashabımın sevgisini koyar.”</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">- Neden Ehl-i Beyt Mektebi dersleri: “Hakkı ile sevip, yollarını yol; ahlaklarını ahlak, mücadelelerini mücadele edinebilmek için.”</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">- Çocuklarımız neden: “Benim babam sahabe gibi adam; benim annem Hz. Hatice gibi bir anne” diyemiyor?</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">- “Sizden önceki ümmetlerin birinde bir adam yük yüklediği yada bindiği bir sığırı dövmeye başladı. O anda sığır konuşmaya başladı ve dedi ki: “Ben bunun için, yani dayak yemek için yaratılmadım.” İnsanlar Efendimiz’in bu sözünü duyunca birbirlerine baktılar; Efendimiz sıkıntıyı anladı ve dedi ki: “Sığırın konuştuğuna inanmadınız mı? Ben buna inandım; biliyorum ki, Ebu Bekir ve Ömer’de inanırlar.” Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer o anda orada yoklardı. Ama Efendimiz (sas) onların inanacaklarını çok iyi biliyordu. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">- Allah gibi sevmek değil, Allah için sevmek… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">- Ğadir-i Hûm olayı… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">- “Allah’ım! Ali’nin dili doğruluğun tercümanı, kalbi ise hidayet nurunun membaı/ kaynağı olsun.”</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">- ‘Ya Rabbi! Senin peygamberin neye niyet ettiyse benim niyetim de odur.’</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">- “Size kendimden sonra Allah’ın kitabı ile birlikte birde Ehli Beytimi bırakıyorum. Allah’tan korkun ve Ehli Beytime sahip çıkın. Allah’tan korkun ve Ehli Beytime sahip çıkın.” </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">- “Şüphesiz ben size iki ağır ve önemli (sekaleyn) emanet bırakıyorum. Bunlar Allah’ın kitabı ve benim Ehl-i Beyt’imdir. Bu ikisi Kevser Havuzuna gelinceye kadar birbirlerinden asla ayrılmayacaklardır.”</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">- “Ben kimin mevlası yani dostu isem Ali’de onun mevlası dostudur. Allah’ım sen Ali’ye dost olana dost, düşman olana düşman ol!” </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">- Bu hadiseyi Ehl-i Sünnet dünyası muhabbetin bir izharı diye anlarken, Şia hilafetin bir vasiyeti şeklinde anlar.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">- Efendimiz’in (sas) Hz. Fatıma’ya olan muhabbeti… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">- Efendimiz’in (sas) Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin’e olan muhabbeti… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #000000">- Ehli Beyt’in hanesi, Cebrail’in dünyadaki menzilidir.</span></span> </p> <p style="text-align: center"></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 395514, member: 27"] [CENTER][B] İyi seyirler..[/B] [video=vimeo;31891561]http://vimeo.com/31891561[/video] Muhammed Emin Yıldırım [FONT=Tahoma][COLOR=#000000]Dersten Bazı Cümleler: - “Allah ümmetimden biri için hayır dilerse, onun kalbine Ashabımın sevgisini koyar.” - Neden Ehl-i Beyt Mektebi dersleri: “Hakkı ile sevip, yollarını yol; ahlaklarını ahlak, mücadelelerini mücadele edinebilmek için.” - Çocuklarımız neden: “Benim babam sahabe gibi adam; benim annem Hz. Hatice gibi bir anne” diyemiyor? - “Sizden önceki ümmetlerin birinde bir adam yük yüklediği yada bindiği bir sığırı dövmeye başladı. O anda sığır konuşmaya başladı ve dedi ki: “Ben bunun için, yani dayak yemek için yaratılmadım.” İnsanlar Efendimiz’in bu sözünü duyunca birbirlerine baktılar; Efendimiz sıkıntıyı anladı ve dedi ki: “Sığırın konuştuğuna inanmadınız mı? Ben buna inandım; biliyorum ki, Ebu Bekir ve Ömer’de inanırlar.” Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer o anda orada yoklardı. Ama Efendimiz (sas) onların inanacaklarını çok iyi biliyordu. - Allah gibi sevmek değil, Allah için sevmek… - Ğadir-i Hûm olayı… - “Allah’ım! Ali’nin dili doğruluğun tercümanı, kalbi ise hidayet nurunun membaı/ kaynağı olsun.” - ‘Ya Rabbi! Senin peygamberin neye niyet ettiyse benim niyetim de odur.’ - “Size kendimden sonra Allah’ın kitabı ile birlikte birde Ehli Beytimi bırakıyorum. Allah’tan korkun ve Ehli Beytime sahip çıkın. Allah’tan korkun ve Ehli Beytime sahip çıkın.” - “Şüphesiz ben size iki ağır ve önemli (sekaleyn) emanet bırakıyorum. Bunlar Allah’ın kitabı ve benim Ehl-i Beyt’imdir. Bu ikisi Kevser Havuzuna gelinceye kadar birbirlerinden asla ayrılmayacaklardır.” - “Ben kimin mevlası yani dostu isem Ali’de onun mevlası dostudur. Allah’ım sen Ali’ye dost olana dost, düşman olana düşman ol!” - Bu hadiseyi Ehl-i Sünnet dünyası muhabbetin bir izharı diye anlarken, Şia hilafetin bir vasiyeti şeklinde anlar. - Efendimiz’in (sas) Hz. Fatıma’ya olan muhabbeti… - Efendimiz’in (sas) Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin’e olan muhabbeti… - Ehli Beyt’in hanesi, Cebrail’in dünyadaki menzilidir.[/COLOR][/FONT] [/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Video
3: Hazreti Peygamber'de S.A.V. Ehl-i Beyt Sevgisi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…