Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
3 Hikaye 3 Ders
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="topraktoprak" data-source="post: 186529" data-attributes="member: 11795"><p style="text-align: center"><span style="color: sienna"><em><span style="font-size: 15px"><u><span style="font-family: 'Times New Roman'">1.Hikâye</span></u> </span></em></span></p><p><span style="color: sienna"><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kavak Ağacı ile Kabak</span> </span></em></span></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ulu bir kavak ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş. Bahar ilerledikçe bitki kavak ağacına sarılarak yükselmeye başlamış. Yağmurların ve güneşin etkisiyle müthiş bir hızla büyümüş ve neredeyse kavak ağacı ile aynı boya gelmiş. Bir gün dayanamayıp sormuş kavağa:</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Sen kaç ayda bu hale geldin ağaç?</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-On yılda, demiş kavak.</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-On yılda mı? Diye gülmüş ve çiçeklerini sallamış kabak.</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Ben neredeyse iki ayda seninle aynı boya geldim bak!</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Doğru, demiş kavak.</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Günler günleri kovalamış ve sonbaharın ilk rüzgârları başladığında kabak üşümeye sonra yapraklarını düşürmeye, soğuklar arttıkça da aşağıya doğru inmeye başlamış. Sormuş endişeyle kavağa:</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Neler oluyor bana ağaç?</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Ölüyorsun, demiş kavak.</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Niçin?</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Benim on yılda geldiğim yere, iki ayda gelmeye çalıştığın için.</span> </span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">1.Ders: </span>Çalışmadan emek harcamadan gelinen nokta başarı sayılmaz. Kolay kazanılan, kolay kaybedilir. Her işte alın teri ve emek şarttır. </span></span></em></p><p> </p><p></p><p style="text-align: center"><span style="color: sienna"><em><span style="font-size: 15px"><u><span style="font-family: 'Times New Roman'">2. Hikâye</span></u> </span></em></span></p><p></p><p> </p><p><span style="color: sienna"><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">En iyi Buğday</span> </span></em></span></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Her yıl yapılan 'en iyi buğday' yarışmasını yine aynı çiftçi kazanmıştı. Çiftçiye bu işin sırrı soruldu. Çiftçi:</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Benim sırrımın cevabı, kendi buğday tohumlarımı komşularımla paylaşmakta yatıyor, dedi.</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Elinizdeki kaliteli tohumları rakiplerinizle mi paylaşıyorsunuz? Ama neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz? diye sorulduğunda,</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Neden olmasın, dedi çiftçi. </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Bilmediğiniz bir şey var; rüzgâr olgunlaşmakta olan buğdaydan poleni alır ve tarladan tarlaya taşır. Bu nedenle, komşularımın kötü buğday yetiştirmesi demek, benim ürünümün kalitesinin de düşük olması demektir. Eğer en iyi buğdayı yetiştirmek istiyorsam, komşularımın da iyi buğdaylar yetiştirmesine yardımcı olmam gerekiyor.</span> </span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">2. Ders:</span> Sevgi ve paylaşmak en yakınınızdan başlar. Sonra yayılarak devam eder. Kin, cimrilik, nefret kimsenin hoşlanacağı davranışlar değildir. </span></span></em></p><p> </p><p> </p><p></p><p style="text-align: center"><span style="color: sienna"><em><span style="font-size: 15px"><u><span style="font-family: 'Times New Roman'">3. Hikâye</span></u> </span></em></span></p><p></p><p> </p><p><span style="color: sienna"><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Geleceğini biliyordum…</span> </span></em></span></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Savaşın en kanlı günlerinden biriydi. Asker, en iyi arkadaşının az ilerde kanlar içinde yere düştüğünü gördü. İnsanın başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar. Tam siperden dışarı doğru bir hamle yapacağı sırada, başka bir arkadaşı onu omzundan tutarak tekrar içeri çekti,</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Delirdin mi sen? Gitmeye değer mi? Baksana delik deşik olmuş. Büyük bir ihtimalle ölmüştür. Artık onun için yapabileceğin bir şey yok. Boşuna kendi hayatını tehlikeye atma.</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Fakat asker onu dinlemedi ve kendisini siperden dışarıya attı. İnanılması güç bir mucize gerçekleşti, asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı. Onu sırtına aldı ve koşa koşa geri döndü. Birlikte siperin içine yuvarlandılar. Fakat cesur asker yaralı arkadaşını kurtaramamıştı. Siperdeki diğer arkadaşı;</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Sana değmez demiştim. Hayatını boşu boşuna tehlikeye attın.</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Değdi, dedi, gözleri dolarak, -değdi…</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Nasıl değdi? Bu adam ölmüş görmüyor musun?</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Yine de değdi. Çünkü yanına ulaştığımda henüz sağdı. Onun son sözlerini duymak, dünyalara bedeldi benim içim.</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ve hıçkırarak arkadaşının son sözlerini tekrarladı:</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Geleceğini biliyordum… Geleceğini biliyordum…</span> </span></span></em></p><p> </p><p> </p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">3. Ders:</span> Güven vermek önemlidir. Güven duymak önemlidir. Duyulan güveni boşa çıkarmamak daha da önemlidir. </span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">'Her sabah Afrika'da bir ceylan uyanır. En hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa öldürülecektir.</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Her sabah Afrika'da bir aslan uyanır. En hızlı ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa aç kalacaktır.</span> </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Aslan veya ceylan olmanız fark etmez. Güneş doğduğunda koşmaya başlasanız iyi olur.'</span> </span></span></em></p><p> </p><p></p><p style="text-align: right"><span style="color: sienna"><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Afrika Atasözü</span> </span></em></span></p><p></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><span style="color: sienna"><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Çok çalışmak, emek harcamak, güven vermek, sevmek ve paylaşmak hayatın anlamlı olmasını sağlar. Her sabah uyandığımızda bir de böyle bakalım dünyaya. Unutmayın hayat uzun bir öyküye benzer. Ancak öykünün uzun olması değil, iyi olması önemlidir.</span> </span></em></span></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hep sevgiyle kalın…</span></span></span></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="topraktoprak, post: 186529, member: 11795"] [CENTER][COLOR=sienna][I][SIZE=4][U][FONT=Times New Roman]1.Hikâye[/FONT][/U] [/SIZE][/I][/COLOR][/CENTER] [COLOR=sienna][I][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Kavak Ağacı ile Kabak[/FONT] [/SIZE][/I][/COLOR] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]Ulu bir kavak ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş. Bahar ilerledikçe bitki kavak ağacına sarılarak yükselmeye başlamış. Yağmurların ve güneşin etkisiyle müthiş bir hızla büyümüş ve neredeyse kavak ağacı ile aynı boya gelmiş. Bir gün dayanamayıp sormuş kavağa:[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-Sen kaç ayda bu hale geldin ağaç?[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-On yılda, demiş kavak.[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-On yılda mı? Diye gülmüş ve çiçeklerini sallamış kabak.[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-Ben neredeyse iki ayda seninle aynı boya geldim bak![/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-Doğru, demiş kavak.[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]Günler günleri kovalamış ve sonbaharın ilk rüzgârları başladığında kabak üşümeye sonra yapraklarını düşürmeye, soğuklar arttıkça da aşağıya doğru inmeye başlamış. Sormuş endişeyle kavağa:[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-Neler oluyor bana ağaç?[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-Ölüyorsun, demiş kavak.[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-Niçin?[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-Benim on yılda geldiğim yere, iki ayda gelmeye çalıştığın için.[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]1.Ders: [/FONT]Çalışmadan emek harcamadan gelinen nokta başarı sayılmaz. Kolay kazanılan, kolay kaybedilir. Her işte alın teri ve emek şarttır. [/COLOR][/SIZE][/I] [CENTER][COLOR=sienna][I][SIZE=4][U][FONT=Times New Roman]2. Hikâye[/FONT][/U] [/SIZE][/I][/COLOR][/CENTER] [COLOR=sienna][I][SIZE=4][FONT=Times New Roman]En iyi Buğday[/FONT] [/SIZE][/I][/COLOR] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]Her yıl yapılan 'en iyi buğday' yarışmasını yine aynı çiftçi kazanmıştı. Çiftçiye bu işin sırrı soruldu. Çiftçi:[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-Benim sırrımın cevabı, kendi buğday tohumlarımı komşularımla paylaşmakta yatıyor, dedi.[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-Elinizdeki kaliteli tohumları rakiplerinizle mi paylaşıyorsunuz? Ama neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz? diye sorulduğunda,[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-Neden olmasın, dedi çiftçi. [/FONT][/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-Bilmediğiniz bir şey var; rüzgâr olgunlaşmakta olan buğdaydan poleni alır ve tarladan tarlaya taşır. Bu nedenle, komşularımın kötü buğday yetiştirmesi demek, benim ürünümün kalitesinin de düşük olması demektir. Eğer en iyi buğdayı yetiştirmek istiyorsam, komşularımın da iyi buğdaylar yetiştirmesine yardımcı olmam gerekiyor.[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]2. Ders:[/FONT] Sevgi ve paylaşmak en yakınınızdan başlar. Sonra yayılarak devam eder. Kin, cimrilik, nefret kimsenin hoşlanacağı davranışlar değildir. [/COLOR][/SIZE][/I] [CENTER][COLOR=sienna][I][SIZE=4][U][FONT=Times New Roman]3. Hikâye[/FONT][/U] [/SIZE][/I][/COLOR][/CENTER] [COLOR=sienna][I][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Geleceğini biliyordum…[/FONT] [/SIZE][/I][/COLOR] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]Savaşın en kanlı günlerinden biriydi. Asker, en iyi arkadaşının az ilerde kanlar içinde yere düştüğünü gördü. İnsanın başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar. Tam siperden dışarı doğru bir hamle yapacağı sırada, başka bir arkadaşı onu omzundan tutarak tekrar içeri çekti,[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-Delirdin mi sen? Gitmeye değer mi? Baksana delik deşik olmuş. Büyük bir ihtimalle ölmüştür. Artık onun için yapabileceğin bir şey yok. Boşuna kendi hayatını tehlikeye atma.[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]Fakat asker onu dinlemedi ve kendisini siperden dışarıya attı. İnanılması güç bir mucize gerçekleşti, asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı. Onu sırtına aldı ve koşa koşa geri döndü. Birlikte siperin içine yuvarlandılar. Fakat cesur asker yaralı arkadaşını kurtaramamıştı. Siperdeki diğer arkadaşı;[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-Sana değmez demiştim. Hayatını boşu boşuna tehlikeye attın.[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-Değdi, dedi, gözleri dolarak, -değdi…[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-Nasıl değdi? Bu adam ölmüş görmüyor musun?[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-Yine de değdi. Çünkü yanına ulaştığımda henüz sağdı. Onun son sözlerini duymak, dünyalara bedeldi benim içim.[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]Ve hıçkırarak arkadaşının son sözlerini tekrarladı:[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]-Geleceğini biliyordum… Geleceğini biliyordum…[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]3. Ders:[/FONT] Güven vermek önemlidir. Güven duymak önemlidir. Duyulan güveni boşa çıkarmamak daha da önemlidir. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]'Her sabah Afrika'da bir ceylan uyanır. En hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa öldürülecektir.[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]Her sabah Afrika'da bir aslan uyanır. En hızlı ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa aç kalacaktır.[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]Aslan veya ceylan olmanız fark etmez. Güneş doğduğunda koşmaya başlasanız iyi olur.'[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [RIGHT][COLOR=sienna][I][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Afrika Atasözü[/FONT] [/SIZE][/I][/COLOR][/RIGHT] [COLOR=sienna][I][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Çok çalışmak, emek harcamak, güven vermek, sevmek ve paylaşmak hayatın anlamlı olmasını sağlar. Her sabah uyandığımızda bir de böyle bakalım dünyaya. Unutmayın hayat uzun bir öyküye benzer. Ancak öykünün uzun olması değil, iyi olması önemlidir.[/FONT] [/SIZE][/I][/COLOR] [I][SIZE=4][COLOR=sienna][FONT=Times New Roman]Hep sevgiyle kalın…[/FONT][/COLOR][/SIZE][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
3 Hikaye 3 Ders
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…