Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Bediüzzaman Said Nursi
Bediüzzaman'dan Nasihatler
30 sene tahsilimde yalnız dört kelime ögrendim.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="hatve" data-source="post: 73833"><p><strong><span style="font-size: 10px"> ALLAH RAZI OLSUN. Cok guzel bir konu acmissiniz.</span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px"> Evet bu dort kelime dort kelamin her biri muthis birer mutala konusu olmakla beraber ustadimizin ben bunlari 40 senede ogrendim</span></strong></p><p> <strong><span style="font-size: 10px">demesinden bu hakikatlerin bizim bildigimiz gibi ulfetle basit gorunen manalarindan ote cok cami hakkalyakin yakalamaya ikaz hissediyoruz.</span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px">Ben burda RABBIM BiRDiR kelamina dikkati cekmek istiyorum.</span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px"> Üçüncü Kelâm: <span style="color: #a60000">رَبِّى وَاحِدٌ Rabbim birdir</span>. </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px"> <span style="font-size: 18px"> <span style="color: #620000"> Evet herkesin bütün saadetleri, bir Rabb-ı Rahîm'e olan teslimiyete bağlıdır.</span> </span> </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px"> Aksi takdirde pek çok rablere muhtaç olur. Çünki insan, câmiiyeti itibariyle bütün eşyaya ihtiyacı ve alâkası vardır. Ve her şeye karşı (hissederek veya etmeyerek) teessürü elemleri vardır. Bu ise tam cehennem gibi bir halettir. </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px"> <span style="color: #007fff"> Fakat erbab tevehhüm edilen esbab yed-i kudretine bir perde olan Rabb-ı Vâhid'e teslimiyet, firdevsî bir vaziyettir</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px"> Üçüncü Hakikat: Şu gördüğün dünyayı, bütün lezaiziyle, sefahetleriyle, safalarıyla pek ağır ve büyük bir yük gördüm. Ruhu fasid, kalbi hasta olanlardan başka kimse o ağır yükün altına giremez. </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px"> Çünki bütün kâinatla alâkadar olmaktansa ve her şeyin minnetine girmektense ve bütün esbab ve vesaite el açıp arz-ı ihtiyaç etmektense,<span style="color: #ff00ff"> bir Rabb-ı Vâhid, Semi' ve Basîr'e iltica etmek daha rahat ve daha kârlı değil midir?</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px"> Demek îmân<span style="color: #cd0000"> tevhidi</span>, tevhid teslimi, teslim tevekkülü, tevekkül saadet-i dâreyni iktiza eder</span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px"> <span style="color: #44ff00">Sırr-ı Ehadiyet, nur-u tevhid içinde inkişaf ettiği için </span> şu münâcât birdenbire geceyi, denizi ve hûtu müsahhar etmiştir.</span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px"> </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 10px"> ALLAHIM bizlere de tevhid hakikatini inkisaf ettir.imanimizi tahkiki yapip tevhid-i hakikiye vasil eyle.</span></strong><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px"> </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hatve, post: 73833"] [b][size=2] ALLAH RAZI OLSUN. Cok guzel bir konu acmissiniz. Evet bu dort kelime dort kelamin her biri muthis birer mutala konusu olmakla beraber ustadimizin ben bunlari 40 senede ogrendim demesinden bu hakikatlerin bizim bildigimiz gibi ulfetle basit gorunen manalarindan ote cok cami hakkalyakin yakalamaya ikaz hissediyoruz. Ben burda RABBIM BiRDiR kelamina dikkati cekmek istiyorum. Üçüncü Kelâm: [color=#a60000]رَبِّى وَاحِدٌ Rabbim birdir[/color]. [size=5] [color=#620000] Evet herkesin bütün saadetleri, bir Rabb-ı Rahîm'e olan teslimiyete bağlıdır.[/color] [/size] Aksi takdirde pek çok rablere muhtaç olur. Çünki insan, câmiiyeti itibariyle bütün eşyaya ihtiyacı ve alâkası vardır. Ve her şeye karşı (hissederek veya etmeyerek) teessürü elemleri vardır. Bu ise tam cehennem gibi bir halettir. [color=#007fff] Fakat erbab tevehhüm edilen esbab yed-i kudretine bir perde olan Rabb-ı Vâhid'e teslimiyet, firdevsî bir vaziyettir[/color] Üçüncü Hakikat: Şu gördüğün dünyayı, bütün lezaiziyle, sefahetleriyle, safalarıyla pek ağır ve büyük bir yük gördüm. Ruhu fasid, kalbi hasta olanlardan başka kimse o ağır yükün altına giremez. Çünki bütün kâinatla alâkadar olmaktansa ve her şeyin minnetine girmektense ve bütün esbab ve vesaite el açıp arz-ı ihtiyaç etmektense,[color=#ff00ff] bir Rabb-ı Vâhid, Semi' ve Basîr'e iltica etmek daha rahat ve daha kârlı değil midir?[/color] Demek îmân[color=#cd0000] tevhidi[/color], tevhid teslimi, teslim tevekkülü, tevekkül saadet-i dâreyni iktiza eder [color=#44ff00]Sırr-ı Ehadiyet, nur-u tevhid içinde inkişaf ettiği için [/color] şu münâcât birdenbire geceyi, denizi ve hûtu müsahhar etmiştir. ALLAHIM bizlere de tevhid hakikatini inkisaf ettir.imanimizi tahkiki yapip tevhid-i hakikiye vasil eyle.[/size][/b][size=2] [/size] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Bediüzzaman Said Nursi
Bediüzzaman'dan Nasihatler
30 sene tahsilimde yalnız dört kelime ögrendim.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…