Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
31. Söz'den Dersimiz ; Mirac-ı Nebeviyeye (a.s.m.) dairdir..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ademyakup" data-source="post: 255652" data-attributes="member: 1009927"><p><strong>Cevap: Güncel derslerimiz ; Mirac-ı Nebeviyeye (a.s.m.) dairdir..</strong></p><p></p><p>* * *</p><p>Sonra Cebrail ile birlikte daha fazla yükseldik ve ikinci kat semaya geldik. Cebrail kapıyı çaldı. Birinci kat semadaki konuşmalar tekrar edildi. </p><p>Orada iki teyze oğluyla, Yahya ve İsa ile karşılaştık. Giyim, kuşam ve suretleri birbirlerine benziyordu. </p><p>Cebrail:</p><p>–Bunlar Yahya ve İsa'dır, onlara selâm ver, dedi. Ben de selâm verdim. Onlar da selâmıma mukabelede bulunduktan sonra:</p><p>–Hoş geldin salih kardeş, hoş geldin salih peygamber! dediler. </p><p></p><p>* * *</p><p>Sonra Cebrail ile üçüncü kat semaya çıktık. Kapıyı çaldı, diğer katlarda geçen konuşmalar geçti. </p><p>Üçüncü kat semâda Yusuf ile karşılaştık. Ümmetinden kendisine tâbi olanlarla birlikte bulunuyordu. Yüzü, ayın on dördündeki dolunay gibiydi. </p><p>Cebrail: </p><p>–Bu Yusuf'tur. Ona selâm ver, dedi. Ben de selâm verdim. Selâmıma mukabele etti. </p><p></p><p>* * *</p><p>Sonra Cebrail ile dördüncü kat semâya çıktık. Cebrail kapıyı çaldı, diğer katlarda yapılan konuşmalar yapıldı.</p><p>Kapı açıldı. İçeri girdiğimizde, İdris ile karşılaştık. </p><p>Cebrail:</p><p>–Bu İdris'tir, ona selâm ver, dedi. Ben de selâm verdim. O da selâmıma mukabele etti. Sonra bana:</p><p>–Salih kardeş hoş geldin, salih peygamber hoş geldin! dedi. Rabbimiz İdris Aleyhisselâm için şöyle buyurmuştur:</p><p>"Onu üstün bir makama yücelttik."(4) </p><p></p><p>* * *</p><p>Sonra Cebrail ile beşinci kat semânın kapısına geldik. Cebrail kapıyı çaldı, kapı açıldı ve içeri girdik.</p><p>Orada Harun Aleyhisselâm ile karşılaştık. </p><p>Cebrail Aleyhisselâm:</p><p>–Bu, Harun‘dur. Ona selâm ver, dedi. Ben selâm verdim. O da selamıma mukabelede bulundu ve:</p><p>–Salih kardeş hoş geldin, salih peygamber hoş geldin! dedi. Harun'un etrafında ümmetinden kendisine tâbi olan insanlar vardı. </p><p></p><p>* * *</p><p>Sonra Cebrail ile altıncı kat semâya yükseldik. O, kapıyı çaldı ve kapı açıldı.</p><p>Burada Musa ile karşılaştık. </p><p>Cebrail:</p><p>–Bu Musa'dır. Ona selâm ver, dedi. Ben selam verdim, o da selâmıma mukabelede bulundu ve:</p><p>–Salih kardeş hoş geldin, salih peygamber hoş geldin! dedi</p><p>Musa çok kıllı idi. Üzerinde iki gömlek olsa, kılları onlardan dışarı çıkardı.</p><p></p><p>* * *</p><p>Sonra Cebrail ile yedinci kat semâya yükseldik. O, kapıyı çaldı ve kapı açıldı.</p><p>İçeri girince, İbrahim ile karşılaştık.</p><p>Cebrail:</p><p>–Bu, atan İbrahim'dir. Ona se-lâm ver! dedi. Ben selâm verdim. O da selâmıma mukabele etti. </p><p>Sonra:</p><p>–Salih oğlum hoş geldin, salih peygamber hoş geldin! dedi. </p><p>İbrahim sırtını Beyt–i Ma'mur'a dayamıştı. Orada bana:</p><p>–İşte senin yerin ve ümmetinin yeri burasıdır, denildi."</p><p>Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem konuşmasının bu noktasında şu âyet–i kerimeyi okur:</p><p>"İnsanların İbrahim'e en yakın olanı, ona uyanlar, şu peygamber ve ona iman edenlerdir. Allah müminlerin dostudur."(5)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ademyakup, post: 255652, member: 1009927"] [b]Cevap: Güncel derslerimiz ; Mirac-ı Nebeviyeye (a.s.m.) dairdir..[/b] * * * Sonra Cebrail ile birlikte daha fazla yükseldik ve ikinci kat semaya geldik. Cebrail kapıyı çaldı. Birinci kat semadaki konuşmalar tekrar edildi. Orada iki teyze oğluyla, Yahya ve İsa ile karşılaştık. Giyim, kuşam ve suretleri birbirlerine benziyordu. Cebrail: –Bunlar Yahya ve İsa'dır, onlara selâm ver, dedi. Ben de selâm verdim. Onlar da selâmıma mukabelede bulunduktan sonra: –Hoş geldin salih kardeş, hoş geldin salih peygamber! dediler. * * * Sonra Cebrail ile üçüncü kat semaya çıktık. Kapıyı çaldı, diğer katlarda geçen konuşmalar geçti. Üçüncü kat semâda Yusuf ile karşılaştık. Ümmetinden kendisine tâbi olanlarla birlikte bulunuyordu. Yüzü, ayın on dördündeki dolunay gibiydi. Cebrail: –Bu Yusuf'tur. Ona selâm ver, dedi. Ben de selâm verdim. Selâmıma mukabele etti. * * * Sonra Cebrail ile dördüncü kat semâya çıktık. Cebrail kapıyı çaldı, diğer katlarda yapılan konuşmalar yapıldı. Kapı açıldı. İçeri girdiğimizde, İdris ile karşılaştık. Cebrail: –Bu İdris'tir, ona selâm ver, dedi. Ben de selâm verdim. O da selâmıma mukabele etti. Sonra bana: –Salih kardeş hoş geldin, salih peygamber hoş geldin! dedi. Rabbimiz İdris Aleyhisselâm için şöyle buyurmuştur: "Onu üstün bir makama yücelttik."(4) * * * Sonra Cebrail ile beşinci kat semânın kapısına geldik. Cebrail kapıyı çaldı, kapı açıldı ve içeri girdik. Orada Harun Aleyhisselâm ile karşılaştık. Cebrail Aleyhisselâm: –Bu, Harun‘dur. Ona selâm ver, dedi. Ben selâm verdim. O da selamıma mukabelede bulundu ve: –Salih kardeş hoş geldin, salih peygamber hoş geldin! dedi. Harun'un etrafında ümmetinden kendisine tâbi olan insanlar vardı. * * * Sonra Cebrail ile altıncı kat semâya yükseldik. O, kapıyı çaldı ve kapı açıldı. Burada Musa ile karşılaştık. Cebrail: –Bu Musa'dır. Ona selâm ver, dedi. Ben selam verdim, o da selâmıma mukabelede bulundu ve: –Salih kardeş hoş geldin, salih peygamber hoş geldin! dedi Musa çok kıllı idi. Üzerinde iki gömlek olsa, kılları onlardan dışarı çıkardı. * * * Sonra Cebrail ile yedinci kat semâya yükseldik. O, kapıyı çaldı ve kapı açıldı. İçeri girince, İbrahim ile karşılaştık. Cebrail: –Bu, atan İbrahim'dir. Ona se-lâm ver! dedi. Ben selâm verdim. O da selâmıma mukabele etti. Sonra: –Salih oğlum hoş geldin, salih peygamber hoş geldin! dedi. İbrahim sırtını Beyt–i Ma'mur'a dayamıştı. Orada bana: –İşte senin yerin ve ümmetinin yeri burasıdır, denildi." Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem konuşmasının bu noktasında şu âyet–i kerimeyi okur: "İnsanların İbrahim'e en yakın olanı, ona uyanlar, şu peygamber ve ona iman edenlerdir. Allah müminlerin dostudur."(5) [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
31. Söz'den Dersimiz ; Mirac-ı Nebeviyeye (a.s.m.) dairdir..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…