Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
4. Bölüm 11. FASIL: Vâsıle B. El-Eskâ'nın Hicret Etmesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 253689" data-attributes="member: 27"><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><strong>11. FASIL: VÂSILE b. el-ESKÂ’NIN HİCRET ETMESİ</strong></span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> - Vâsıle b. el-Eskâ şöyle anlatıyor: Müslüman olmak niyetiyle Medine’ye doğru yola çıktım. Oraya ulaştığımda Hz. Peygamber’i mescidde namaz kıldırırken buldum. Ben de son safa girerek onlarla birlikte namaz kıldım. Namazdan sonra Hz. Peygamber yanıma gelerek bana niçin geldiğimi sordu. Ben de </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> “Müslüman olmak için geldim” dedim. Bunun üzerine Hz. Peygamber </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em> “Bu senin için daha hayırlıdır”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> buyurdular. Sonra da <em>“Hicret eder misin?”</em> diye sordular. Buna da </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> “Evet!” diye cevap verdim. Hz. Peygamber bu kez </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em> “Bâtî’nin hicretini mi yoksa Bâdî’nin hicretini mi yapmak istersin?”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> diye sordular. Ben </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> “Hangisi daha hayırlıdır?” dedim. </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em> “Bâtî’nin hicreti daha hayırlıdır”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> buyurdular ve eklediler: <em>“Bâtî’nin hicreti, Allah’ın Rasûlü’nün yanında kalmandır. Bâdî’nin hicreti ise iman ettikten sonra eski yerine, yani evine dönmendir” </em>Sonra Hz. Peygamber devamla şunları buyurdular: <em>“Bollukta ve darlıkta, keyifli ve keyifsiz zamanlarında daima itaat edip her türlü zorluğa göğüs gereceğine söz veriyor musun?” </em>Ben de </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> “Evet!” dedim. Daha sonra Hz. Peygamber elini uzattı. Ben de elimi uzattım. Bu saydıklarından hiç bir istisna yapmadığımı gören Hz. Peygamber </span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em> “Yapabileceğin kadarını kabul et”</em></span> <span style="font-family: 'Verdana'"> buyurdular. Ben de </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> “Yapabildiğim kadarıyla” dedim. Böylece ellerimi tutarak benden biat almış oldu.</span> <span style="font-family: 'Verdana'">[1]</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">____________________________ </span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"></span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"> [1] Kenz VIII/333 (İbn Cerir, Halid b. Velid ve Vasıle b. el-Eska’dan).</span></span><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen">Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 1/352.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 253689, member: 27"] [FONT=Verdana] [B]11. FASIL: VÂSILE b. el-ESKÂ’NIN HİCRET ETMESİ[/B][/FONT] [FONT=Verdana] - Vâsıle b. el-Eskâ şöyle anlatıyor: Müslüman olmak niyetiyle Medine’ye doğru yola çıktım. Oraya ulaştığımda Hz. Peygamber’i mescidde namaz kıldırırken buldum. Ben de son safa girerek onlarla birlikte namaz kıldım. Namazdan sonra Hz. Peygamber yanıma gelerek bana niçin geldiğimi sordu. Ben de [/FONT] [FONT=Verdana] “Müslüman olmak için geldim” dedim. Bunun üzerine Hz. Peygamber [/FONT] [FONT=Verdana] [I] “Bu senin için daha hayırlıdır”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] buyurdular. Sonra da [I]“Hicret eder misin?”[/I] diye sordular. Buna da “Evet!” diye cevap verdim. Hz. Peygamber bu kez [/FONT] [FONT=Verdana] [I] “Bâtî’nin hicretini mi yoksa Bâdî’nin hicretini mi yapmak istersin?”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] diye sordular. Ben “Hangisi daha hayırlıdır?” dedim. [/FONT] [FONT=Verdana] [I] “Bâtî’nin hicreti daha hayırlıdır”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] buyurdular ve eklediler: [I]“Bâtî’nin hicreti, Allah’ın Rasûlü’nün yanında kalmandır. Bâdî’nin hicreti ise iman ettikten sonra eski yerine, yani evine dönmendir” [/I]Sonra Hz. Peygamber devamla şunları buyurdular: [I]“Bollukta ve darlıkta, keyifli ve keyifsiz zamanlarında daima itaat edip her türlü zorluğa göğüs gereceğine söz veriyor musun?” [/I]Ben de “Evet!” dedim. Daha sonra Hz. Peygamber elini uzattı. Ben de elimi uzattım. Bu saydıklarından hiç bir istisna yapmadığımı gören Hz. Peygamber [/FONT] [FONT=Verdana] [I] “Yapabileceğin kadarını kabul et”[/I][/FONT] [FONT=Verdana] buyurdular. Ben de “Yapabildiğim kadarıyla” dedim. Böylece ellerimi tutarak benden biat almış oldu.[/FONT] [FONT=Verdana][1] [/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red]____________________________ [/COLOR][/FONT][FONT=Verdana][COLOR=darkgreen] [/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=darkgreen] [1] Kenz VIII/333 (İbn Cerir, Halid b. Velid ve Vasıle b. el-Eska’dan).[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=darkgreen]Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 1/352.[/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
4. Bölüm 11. FASIL: Vâsıle B. El-Eskâ'nın Hicret Etmesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…