Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
4. Bölüm - 2. FASIL: Hz. Ömer İle Diğer Sahabenin Hicret Etmeleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 253097" data-attributes="member: 27"><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'">2. FASIL: HZ. ÖMER İLE DİĞER SAHABENİN HİCRET ETMELERİ</span></strong></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><strong>Mekke’den Medine’ye İlk Hicret Edenler</strong></span> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Bera’ b. Azib şöyle anlatıyor: Rasûlullah’ın ashabından bize ilk gelen Mus’ab b. Umeyr ve İbn Ümmi Mektum’dur. Bize Kur’an okuturlardı. Sonra Ammar, Bilal ve Sa’d geldiler. Sonra Ömer b. Hattab yirmi kişiyle geldi. Sonra da Hz. Peygamber geldi. Medine ahalisinin, Peygamber’in gelmesi anındaki sevinçlerini başka hiçbir zaman görmemiştim. Hz. Peygamber daha Medine’ye gelmeden önce, ben El-Âlâ suresi ile diğer bazı kısa sureleri okumuştum.</span> <span style="font-family: 'Verdana'">[1]</span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Bera’ b. Azib şöyle anlatıyor: Muhacirlerden bize ilk gelen Benî Abduddâr’dan olan Mus’ab b. Umeyr’di. Sonra Fihr oğulları kabilesinden âmâ olan İbn Ümmi Mektum geldi. Ondan sonra da Ömer b, Hattab yirmi süvari ile geldi. Biz “Hz. Peygamber nerededir?” dedik. O da “Bizim arkamızdan geliyor” dedi. Sonra Hz. Peygamber ve Ebubekir beraber geldiler. Hz. Peygamber gelmeden önce, ben Kur’an’dan bazı kısa sureleri okumuştum.</span><span style="font-family: 'Verdana'">[2]</span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">______________________________</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen">[1] Kenzü’l-Ummal, VIII/331 (İbn Ebi Şeybe’den).</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen">[2] Bidaye, III/188 (İmam Ahmed’den) Ayrıca bunu Buhari ve Müslim de rivayet etmiştir.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 253097, member: 27"] [B][FONT=Verdana]2. FASIL: HZ. ÖMER İLE DİĞER SAHABENİN HİCRET ETMELERİ[/FONT][/B] [FONT=Verdana][B]Mekke’den Medine’ye İlk Hicret Edenler[/B][/FONT] [FONT=Verdana]- Bera’ b. Azib şöyle anlatıyor: Rasûlullah’ın ashabından bize ilk gelen Mus’ab b. Umeyr ve İbn Ümmi Mektum’dur. Bize Kur’an okuturlardı. Sonra Ammar, Bilal ve Sa’d geldiler. Sonra Ömer b. Hattab yirmi kişiyle geldi. Sonra da Hz. Peygamber geldi. Medine ahalisinin, Peygamber’in gelmesi anındaki sevinçlerini başka hiçbir zaman görmemiştim. Hz. Peygamber daha Medine’ye gelmeden önce, ben El-Âlâ suresi ile diğer bazı kısa sureleri okumuştum.[/FONT] [FONT=Verdana][1][/FONT] [FONT=Verdana]- Bera’ b. Azib şöyle anlatıyor: Muhacirlerden bize ilk gelen Benî Abduddâr’dan olan Mus’ab b. Umeyr’di. Sonra Fihr oğulları kabilesinden âmâ olan İbn Ümmi Mektum geldi. Ondan sonra da Ömer b, Hattab yirmi süvari ile geldi. Biz “Hz. Peygamber nerededir?” dedik. O da “Bizim arkamızdan geliyor” dedi. Sonra Hz. Peygamber ve Ebubekir beraber geldiler. Hz. Peygamber gelmeden önce, ben Kur’an’dan bazı kısa sureleri okumuştum.[/FONT][FONT=Verdana][2][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red]______________________________[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=darkgreen][1] Kenzü’l-Ummal, VIII/331 (İbn Ebi Şeybe’den).[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=darkgreen][2] Bidaye, III/188 (İmam Ahmed’den) Ayrıca bunu Buhari ve Müslim de rivayet etmiştir.[/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
4. Bölüm - 2. FASIL: Hz. Ömer İle Diğer Sahabenin Hicret Etmeleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…