Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
4. Bölüm - 5. FASIL: Ca'fer B. Ebî Talib İle Bazı Ashabın Önce Habeşistan'a Sonra da Medine'ye...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 253466" data-attributes="member: 27"><p><strong>4. Bölüm - 5. FASIL: Ca'fer B. Ebî Talib İle Bazı Ashabın Önce Habeşistan'a Sonra da Medine'ye...</strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><strong>5. FASIL: CA’FER B. EBÎ TALİB İLE BAZI ASHABIN ÖNCE HABEŞİTAN’A SONRA DA MEDİNE’YE HİCRET ETMELERİ</strong></span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><strong> Hz. Peygamber’in Ashabına Habeşistan’a Hicret İznini Vermesi ve Hâtıb’la Cafer’in Habeşistan’a Hicret Etmeleri</strong></span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> - Muhammed b. Hâtıb şöyle anlatıyor: Hz. Peygamber ashabına </span> <span style="font-family: 'Verdana'"><em>“Rüyamda hurmalık bir yer gördüm. Oraya gidiniz”</em> buyurdu. Böylece Hatib ve Cafer b. Ebî Talib deniz yoluyla çıkıp Habeşistan’a gittiler. Ben denizde, geminin içinde doğup dünyaya geldim.</span><span style="font-family: 'Verdana'">[1]</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> - Cafer Hz. Peygamber’e </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">“Ey Allah’ın Rasûlü! Bana izin ver. Ben bir memlekete gideyim ki, hiç kimseden korkmadan orada Allah’a kulluk yapayım” deyince Hz. Peygamber ona Habeşistan’a hicret etmek için izin verdi. Bunun üzerine çıkıp Necâşi’ye gitti.</span> <span style="font-family: 'Verdana'">[2]</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">___________________________</span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"> </span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen"> [1] Mecma’, VI/27 (İmam Ahmed ve Tabarani’den).</span></span><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen">[2] Heysemi, VI/29 (Bezzar ve Tabarani’den).</span></span><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkgreen">Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 1/334.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 253466, member: 27"] [b]4. Bölüm - 5. FASIL: Ca'fer B. Ebî Talib İle Bazı Ashabın Önce Habeşistan'a Sonra da Medine'ye...[/b] [FONT=Verdana] [B]5. FASIL: CA’FER B. EBÎ TALİB İLE BAZI ASHABIN ÖNCE HABEŞİTAN’A SONRA DA MEDİNE’YE HİCRET ETMELERİ[/B][/FONT] [FONT=Verdana] [B] Hz. Peygamber’in Ashabına Habeşistan’a Hicret İznini Vermesi ve Hâtıb’la Cafer’in Habeşistan’a Hicret Etmeleri[/B][/FONT] [FONT=Verdana] - Muhammed b. Hâtıb şöyle anlatıyor: Hz. Peygamber ashabına [/FONT] [FONT=Verdana][I]“Rüyamda hurmalık bir yer gördüm. Oraya gidiniz”[/I] buyurdu. Böylece Hatib ve Cafer b. Ebî Talib deniz yoluyla çıkıp Habeşistan’a gittiler. Ben denizde, geminin içinde doğup dünyaya geldim.[/FONT][FONT=Verdana][1] [/FONT] [FONT=Verdana] - Cafer Hz. Peygamber’e “Ey Allah’ın Rasûlü! Bana izin ver. Ben bir memlekete gideyim ki, hiç kimseden korkmadan orada Allah’a kulluk yapayım” deyince Hz. Peygamber ona Habeşistan’a hicret etmek için izin verdi. Bunun üzerine çıkıp Necâşi’ye gitti.[/FONT] [FONT=Verdana][2] [/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red]___________________________[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana][COLOR=darkgreen] [/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=darkgreen] [1] Mecma’, VI/27 (İmam Ahmed ve Tabarani’den).[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana][COLOR=darkgreen][2] Heysemi, VI/29 (Bezzar ve Tabarani’den).[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=darkgreen]Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 1/334.[/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
4. Bölüm - 5. FASIL: Ca'fer B. Ebî Talib İle Bazı Ashabın Önce Habeşistan'a Sonra da Medine'ye...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…