Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
5 ilimiz Avrupa kültür haritasına girdi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ali Said" data-source="post: 130224" data-attributes="member: 8283"><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Avrupa Komisyonunca desteklenen ve British Council tarafından yürütülen projenin hayata geçirileceği 5 kent, Mardin, Çanakkale, Trabzon, Konya ve İstanbul olarak belirlendi.</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Sözkonusu 5 kentten vali ve belediye başkanlarının da katıldığı törende konuşan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB müzakere sürecinde üç önemli ayağın bulunduğunu belirterek, bunları reformlar, müzakereler ve sivil toplum diyaloğu olarak sıraladı.</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Sivil toplum diyaloğunun önemine işaret ederek, kültür ve sanatın bu diyaloğun en önemli parçaları olduğunu kaydeden Bağış, sanatta ve kültürde gelişmiş ülkelerin demokrasilerinin de güçlü olmasının bir tesadüf olmadığını söyledi.</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Türkiye'nin de kendi kültür ve sanatında her geçen gün daha da ilerlediğini ifade eden Bağış, "Artık Türkiye 50 yıl önceki gibi darbeler sonrası başbakanların idam edildiği veya 30 yıl önceki gibi Kafka'nın, Dostoyevski'nin kitaplarının komünizm propagandası iddiasıyla toplatıldığı ya da 10 yıl önceki gibi belediye başkanlarının şiir okuduğu için hapsedildiği bir ülke değil. Bugün aynı şehir İstanbul, Avrupa'nın ifade özgürlüğünün en önemli platformu kabul edilen kültür ve sanat alanında başkenti, aynı belediye başkanı da bugün Türkiye'nin lideri" diye konuştu.</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Bağış, Türkiye'nin AB sürecinde daha atması gereken çok önemli adımların, kararlılıkla hayata geçirmesi gereken reformların olduğunu belirterek, "Türkiye'ye yakışır bir anayasaya kavuşmak durumunda. Türkiye'ye yakışır reform kanunlarını meclisten hep beraber iktidarı ve muhalefetiyle geçirmek durumunda" ifadesini kullandı.</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Türkiye'nin eninde sonunda AB müzakerelerinde başarıya kavuşacağına ve AB'nin saygın bir üyesi olacağına yürekten inandığını kaydeden Bağış, "Bu süreçte bizi pes ettirmek isteyen, gerek içerideki gerek dışarıdaki direnç odakları ellerinden geleni yapacaklardır ama biz sabırla, dostlarımızın desteğiyle bu süreci aşacağız" diye konuştu.</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Sözlerini Türk kültürüne has bir söyleyişle tamamlamak istediğini ifade eden Bağış, "Türkiye'deki en büyük mimari yapıtlardan biri Edirne'deki Selimiye'dir. Bizde derler ki, Selimiye'yi yıkmak için bir çekiç yeter, ama bir Selimiye yapmak için hem bir Selim gerekir, hem de bir Sinan gerekir. Türkiye'nin AB sürecinde de İngiltere ve Miliband gibi dostlarının sayesinde biz daha çok büyük eserleri hep beraber dikeceğiz" şeklinde konuştu.</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><strong>-MILIBAND-</strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband da, "Benim Kentin" projesinin açılışını yapmaktan duyduğu heyecan ve mutluluğu dile getirerek konuşmasına başladı.</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Miliband, projenin, Türkiye'nin AB'de çok iyi tanınmayan bazı şehirlerini tanıtmak için önemli bir adım olduğunu ifade etti.</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Türkiye'nin AB'ye tam üye olarak katılımı sürecinde, zihniyetlerin ve fikir yapılarının değiştirilmesinin çok önemli bir unsur olduğunu dile getiren Miliband, bunu yapmanın en iyi yolunun kültür ve sanatı kullanmak olduğunu kaydetti.</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Miliband, halklar ve kültürler arasında temas sağlanamazsa siyasette de başarılı olunamayacağını belirterek, "Bu proje, Türkiye'nin AB ile gittikçe güçlenen bağlarının bir sinyali, öncüsü" dedi.</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird de, "projenin, modern ve çağdaş Türkiye'nin dinamik ve çok kültürlü yönünü AB'ye tanıtmak açısından büyük önem taşıdığını" söyledi.</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><strong>-''BENİM KENTİM'' PROJESİ-</strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Türkiye ile Avrupa arasındaki diyaloğun sanat ve kültür aracılığıyla güçlendirilmesinin hedeflendiği ''Benim Kentim-My City'' isimli proje, Avrupa Komisyonu tarafından ''Sivil Toplum Diyaloğu: Kültür Köprüleri'' programı kapsamında destekleniyor.</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">British Council tarafından yürütülen projeye, Anadolu Kültür, Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi de yerel ortak olarak katılıyor.<strong><span style="color: Purple"> Proje kapsamında, alanlarında tanınmış 5 Avrupalı sanatçı, uluslararası komite tarafından seçilen Mardin, İstanbul, Çanakkale, Trabzon ve Konya'da kamusal alanda sanat projeleri gerçekleştirmek üzere davet edilecek.</span></strong></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Uluslararası proje komisyonunca belirlenecek Avrupalı sanatçılar, bu yıl Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Uluslararası İstanbul Bienali sırasında açıklanacak. Önümüzdeki 2 yıl proje kentlerinde düzenlenecek bir dizi etkinlik aracılığıyla sanatçıların özellikle şehirlerdeki gençlerle iletişim içinde olmaları sağlanacak. Böylece Avrupalı sanatçılara, şehirlerin kültürel zenginliklerini gençlerden öğrenme ve bu zenginliği tüm dünyaya tanıtma fırsatı sağlanacak.</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">''Benim Kentim'' isimli proje, ayrıca aynı zamanda Türkiye'den 5 sanatçıya da birikimlerini Avrupa ülkelerinde misafir sanatçı programı kapsamında sergileme şansı sunacak.</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Sanatçıların ''Benim Kentim'' proje ekibi ve kentlerin yerel yönetimleri ile geliştirecekleri projeler 2010 yılında halka açılacak. </span></span></p><p> <span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Proje, yalnızca görkemli sanat yapıtları üretmeyi değil, kent sakinlerini ve her kentteki farklı uzman alanlardan grupları ( kamu danışmanlığı, miras, bellek ve tarih, inşa edilmiş çevre, parklar ve kamusal alanlar ile sosyal iletişim) işin içine katan geniş çaplı bir programı içeriyor. </span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ali Said, post: 130224, member: 8283"] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]Avrupa Komisyonunca desteklenen ve British Council tarafından yürütülen projenin hayata geçirileceği 5 kent, Mardin, Çanakkale, Trabzon, Konya ve İstanbul olarak belirlendi.[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]Sözkonusu 5 kentten vali ve belediye başkanlarının da katıldığı törende konuşan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB müzakere sürecinde üç önemli ayağın bulunduğunu belirterek, bunları reformlar, müzakereler ve sivil toplum diyaloğu olarak sıraladı.[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]Sivil toplum diyaloğunun önemine işaret ederek, kültür ve sanatın bu diyaloğun en önemli parçaları olduğunu kaydeden Bağış, sanatta ve kültürde gelişmiş ülkelerin demokrasilerinin de güçlü olmasının bir tesadüf olmadığını söyledi.[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]Türkiye'nin de kendi kültür ve sanatında her geçen gün daha da ilerlediğini ifade eden Bağış, "Artık Türkiye 50 yıl önceki gibi darbeler sonrası başbakanların idam edildiği veya 30 yıl önceki gibi Kafka'nın, Dostoyevski'nin kitaplarının komünizm propagandası iddiasıyla toplatıldığı ya da 10 yıl önceki gibi belediye başkanlarının şiir okuduğu için hapsedildiği bir ülke değil. Bugün aynı şehir İstanbul, Avrupa'nın ifade özgürlüğünün en önemli platformu kabul edilen kültür ve sanat alanında başkenti, aynı belediye başkanı da bugün Türkiye'nin lideri" diye konuştu.[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]Bağış, Türkiye'nin AB sürecinde daha atması gereken çok önemli adımların, kararlılıkla hayata geçirmesi gereken reformların olduğunu belirterek, "Türkiye'ye yakışır bir anayasaya kavuşmak durumunda. Türkiye'ye yakışır reform kanunlarını meclisten hep beraber iktidarı ve muhalefetiyle geçirmek durumunda" ifadesini kullandı.[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]Türkiye'nin eninde sonunda AB müzakerelerinde başarıya kavuşacağına ve AB'nin saygın bir üyesi olacağına yürekten inandığını kaydeden Bağış, "Bu süreçte bizi pes ettirmek isteyen, gerek içerideki gerek dışarıdaki direnç odakları ellerinden geleni yapacaklardır ama biz sabırla, dostlarımızın desteğiyle bu süreci aşacağız" diye konuştu.[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]Sözlerini Türk kültürüne has bir söyleyişle tamamlamak istediğini ifade eden Bağış, "Türkiye'deki en büyük mimari yapıtlardan biri Edirne'deki Selimiye'dir. Bizde derler ki, Selimiye'yi yıkmak için bir çekiç yeter, ama bir Selimiye yapmak için hem bir Selim gerekir, hem de bir Sinan gerekir. Türkiye'nin AB sürecinde de İngiltere ve Miliband gibi dostlarının sayesinde biz daha çok büyük eserleri hep beraber dikeceğiz" şeklinde konuştu.[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=#000080][B]-MILIBAND-[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband da, "Benim Kentin" projesinin açılışını yapmaktan duyduğu heyecan ve mutluluğu dile getirerek konuşmasına başladı.[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]Miliband, projenin, Türkiye'nin AB'de çok iyi tanınmayan bazı şehirlerini tanıtmak için önemli bir adım olduğunu ifade etti.[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]Türkiye'nin AB'ye tam üye olarak katılımı sürecinde, zihniyetlerin ve fikir yapılarının değiştirilmesinin çok önemli bir unsur olduğunu dile getiren Miliband, bunu yapmanın en iyi yolunun kültür ve sanatı kullanmak olduğunu kaydetti.[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]Miliband, halklar ve kültürler arasında temas sağlanamazsa siyasette de başarılı olunamayacağını belirterek, "Bu proje, Türkiye'nin AB ile gittikçe güçlenen bağlarının bir sinyali, öncüsü" dedi.[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird de, "projenin, modern ve çağdaş Türkiye'nin dinamik ve çok kültürlü yönünü AB'ye tanıtmak açısından büyük önem taşıdığını" söyledi.[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=#000080][B]-''BENİM KENTİM'' PROJESİ-[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]Türkiye ile Avrupa arasındaki diyaloğun sanat ve kültür aracılığıyla güçlendirilmesinin hedeflendiği ''Benim Kentim-My City'' isimli proje, Avrupa Komisyonu tarafından ''Sivil Toplum Diyaloğu: Kültür Köprüleri'' programı kapsamında destekleniyor.[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]British Council tarafından yürütülen projeye, Anadolu Kültür, Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi de yerel ortak olarak katılıyor.[B][COLOR=Purple] Proje kapsamında, alanlarında tanınmış 5 Avrupalı sanatçı, uluslararası komite tarafından seçilen Mardin, İstanbul, Çanakkale, Trabzon ve Konya'da kamusal alanda sanat projeleri gerçekleştirmek üzere davet edilecek.[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]Uluslararası proje komisyonunca belirlenecek Avrupalı sanatçılar, bu yıl Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Uluslararası İstanbul Bienali sırasında açıklanacak. Önümüzdeki 2 yıl proje kentlerinde düzenlenecek bir dizi etkinlik aracılığıyla sanatçıların özellikle şehirlerdeki gençlerle iletişim içinde olmaları sağlanacak. Böylece Avrupalı sanatçılara, şehirlerin kültürel zenginliklerini gençlerden öğrenme ve bu zenginliği tüm dünyaya tanıtma fırsatı sağlanacak.[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]''Benim Kentim'' isimli proje, ayrıca aynı zamanda Türkiye'den 5 sanatçıya da birikimlerini Avrupa ülkelerinde misafir sanatçı programı kapsamında sergileme şansı sunacak.[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]Sanatçıların ''Benim Kentim'' proje ekibi ve kentlerin yerel yönetimleri ile geliştirecekleri projeler 2010 yılında halka açılacak. [/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]Proje, yalnızca görkemli sanat yapıtları üretmeyi değil, kent sakinlerini ve her kentteki farklı uzman alanlardan grupları ( kamu danışmanlığı, miras, bellek ve tarih, inşa edilmiş çevre, parklar ve kamusal alanlar ile sosyal iletişim) işin içine katan geniş çaplı bir programı içeriyor. [/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
5 ilimiz Avrupa kültür haritasına girdi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…