Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
6. Bölüm - 31. FASIL: Allah Rızası İçin Savaşmak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 257991" data-attributes="member: 27"><p><span style="font-family: 'verdana'"><strong></strong></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><strong>Useyrim’in Kıssası</strong></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"> </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">- Ebu Hureyre, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">“Hiç namaz kılmadan cennete giren bir kişiyi bana haber verir misiniz?” diye soruyor. </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">“Biz tanımıyoruz kimdir?” denilince de, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">“O, Benî Abdul Eşhel’den Useyrim’dir” diye cevap veriyordu. Ben Mahmud b. Esed’e, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">“Bu Useyrim kimdir ve durumu nedir?” diye sordum. Bana, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">“Useyrim İslâm’a yaklaşmıyordu. Uhud günü olunca, Allah ona hidayet verdi de Müslüman oldu. Sonra kılıcını alarak düşmanın ortasına girinceye kadar gitti. Büyük kahramanlık gösterdi, sonra yaralanıp düştü. Abdul Eşhel’den bazı kimseler Uhud meydanında yaralı ve ölülerini ararken Useyrim’e rastladılar ve </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">“Bu, Useyrim’dir. Acaba savaşa niçin gelmiştir? Biz ondan ayrılırken o İslâm’a inanmıyordu” dediler ve Useyrim’e, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">“Seni buraya getiren nedir, ey Amr? Kavminin gayreti için mi geldin, yoksa İslâm’a rağbet ettiğin için mi?” dediler. Useyrim, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">“Ben Allah’a ve Resûlüne iman ettim. Müslüman oldum, sonra kılıcımı alarak Resülullah ile beraber Uhud’a geldim, savâştım. İşte bana bu yaralar dokununcaya kadar da savaşa devam ettim” dedi.</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Böylece Useyrim onların ellerinde vefat etti. Bunu Hz. Peygamber’e haber verdiler. Hz. Peygamber, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">“Kesinlikle o, cennet ehlindendir” dedi.[1]</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">- Amr b. Ukyeş (Useyrim)’in cahiliyyede tefecilikten dolayı bazı kimselerde alacağı vardı. Onları almadan Müslüman olmak istemiyordu. Uhud savaşı sırasında, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">“Benim amca oğullarım nerededir?” diye sordu. Ona, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">“Uhud’dadır!” dediler.</span></p><p> <span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">“Uhud’da mıdırlar?” diyerek, atına bindi. Sonra onlara doğru yola çıktı. Müslümanlar onu görünce, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">“Ey Amr! Bizden uzaklaş!” dediler. O da, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">“Ben iman ettim” dedi. Sonra savaştı ve yaralandı. Aile efradına getirilirken yaralı olarak vefat etti. Sa’d b. Muaz kardeşi Seleme’ye, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">“Bu, kavminin gâyreti için miydi, yoksa Allah ve Resûlü için öfkelendiğinden mi harbe katıldı” diye sordu. Seleme, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">“Vallahi kardeşim Müslüman oldu ve Allah için savaştı” diye cevap verdi. Sa’d ona; </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">“O cennete girdi, halbuki hiç namaz kılmamıştı” dedi.[2]</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #ff0000"></span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #ff0000">___________________________________ </span><span style="color: #006400"> </span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #006400"></span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #006400">[1] Bidaye, IV/37 (İbn İshak’dan); Kenzü’l-Ummal, İmam Ahmed de benzerini rivayet etmiştir.</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #006400">[2] İsabe, II/526 (Ebu Davud ve Hakim’den).</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #006400">Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 1/484</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #006400"></span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 257991, member: 27"] [FONT=verdana][B] Useyrim’in Kıssası[/B] - Ebu Hureyre, “Hiç namaz kılmadan cennete giren bir kişiyi bana haber verir misiniz?” diye soruyor. “Biz tanımıyoruz kimdir?” denilince de, “O, Benî Abdul Eşhel’den Useyrim’dir” diye cevap veriyordu. Ben Mahmud b. Esed’e, “Bu Useyrim kimdir ve durumu nedir?” diye sordum. Bana, “Useyrim İslâm’a yaklaşmıyordu. Uhud günü olunca, Allah ona hidayet verdi de Müslüman oldu. Sonra kılıcını alarak düşmanın ortasına girinceye kadar gitti. Büyük kahramanlık gösterdi, sonra yaralanıp düştü. Abdul Eşhel’den bazı kimseler Uhud meydanında yaralı ve ölülerini ararken Useyrim’e rastladılar ve “Bu, Useyrim’dir. Acaba savaşa niçin gelmiştir? Biz ondan ayrılırken o İslâm’a inanmıyordu” dediler ve Useyrim’e, “Seni buraya getiren nedir, ey Amr? Kavminin gayreti için mi geldin, yoksa İslâm’a rağbet ettiğin için mi?” dediler. Useyrim, “Ben Allah’a ve Resûlüne iman ettim. Müslüman oldum, sonra kılıcımı alarak Resülullah ile beraber Uhud’a geldim, savâştım. İşte bana bu yaralar dokununcaya kadar da savaşa devam ettim” dedi. Böylece Useyrim onların ellerinde vefat etti. Bunu Hz. Peygamber’e haber verdiler. Hz. Peygamber, “Kesinlikle o, cennet ehlindendir” dedi.[1] - Amr b. Ukyeş (Useyrim)’in cahiliyyede tefecilikten dolayı bazı kimselerde alacağı vardı. Onları almadan Müslüman olmak istemiyordu. Uhud savaşı sırasında, “Benim amca oğullarım nerededir?” diye sordu. Ona, “Uhud’dadır!” dediler. “Uhud’da mıdırlar?” diyerek, atına bindi. Sonra onlara doğru yola çıktı. Müslümanlar onu görünce, “Ey Amr! Bizden uzaklaş!” dediler. O da, “Ben iman ettim” dedi. Sonra savaştı ve yaralandı. Aile efradına getirilirken yaralı olarak vefat etti. Sa’d b. Muaz kardeşi Seleme’ye, “Bu, kavminin gâyreti için miydi, yoksa Allah ve Resûlü için öfkelendiğinden mi harbe katıldı” diye sordu. Seleme, “Vallahi kardeşim Müslüman oldu ve Allah için savaştı” diye cevap verdi. Sa’d ona; “O cennete girdi, halbuki hiç namaz kılmamıştı” dedi.[2] [COLOR=#ff0000] ___________________________________ [/COLOR][COLOR=#006400] [1] Bidaye, IV/37 (İbn İshak’dan); Kenzü’l-Ummal, İmam Ahmed de benzerini rivayet etmiştir. [2] İsabe, II/526 (Ebu Davud ve Hakim’den). Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 1/484 [/COLOR] [/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
6. Bölüm - 31. FASIL: Allah Rızası İçin Savaşmak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…