80 lerde Çocuk Olmak..

ebrar172

Talebe
yahu benim gözlerim mi doldu ne...
bunların istisnasız hepsi ama hepsi benim çocukluğum demek...
ve ben iyi ki o vakitlerin çocuğuymuşum dedirtti yeniden...
herşey henüz bunca matlaşmamışken...
leblebi tozu iyi ki burnuma kaçmış hem her seferinde...iyi ki adile teyzeyle uykuya dalmışım...harçlıklarımı biriktirip en renkli misketleri almışım...

saat eti kemik geçiyor demişim iyi ki...onca hatıra defterinde satırlar bırakmışım...bilmeden iz bıramakmış zamana...
beyaz dantel yakalıklar takmışım ve şimdi el emeği ne demek anlamışım...
her pazar sabahın köründe kalkıp o çocuk sabrıyla pazar konserinin bitmesini beklemişim...farkında olmadan sabretmeyi öğrenmişim...

sokağa çıkıp geri gelmek kavramını unuturmuşum...yüzüm gözüm kir pas elim kolum yara bereymiş ya...olsun ne kadar mutluymuşum...
yağmur yağsın diye dua edermişim...yağsın ki çivi oynayalım Allah'ım diye edilen dua ne kadar halisaneymiş...ve onca kirliyken çocuk aslında en çok temiz olanmış...

iyi ki vadisiz ama bol sokaklıymış çocukluğum...iyi ki 80 lerde çocukmuşum...yaşlanmak böyle olunca güzelmiş...
her düştüğümde yeniden başlamak için ne çok şey birikmiş ; biriktirmişim
şükürler olsun...

_vatan_

Well-known member
eskileri özelmenize saygım sonsuz ama bu vidyo bana bir şey farettirdi
yahu forumda amma yaşlı varmış he :) ben boston imalathanesi kurayım baya satış yaparım burada

_saygılar seksenli yıllarda çocuk olanlara _

Merih

Well-known member
Bizimkiler dizisi vardı hiç unutmam cafer vardı kapıcı bisiklet kullanırken ne tarafa dönecekse kolunu o tarafa kaldırır sinyal verirdi :))) Birde Yalan rüzgarı var tabi çocukluğumun katili desem tabiri caizse deyim yerindedir Babannem ve annemin kaçırmadan izlediği tek dizi Ordaki Viktorya bütün çocukluğumu katletti benim :)))) Eksikler var Video da BMX Beldesen Pinokyo kontra pedal bisikletler Futbolcu kartları :) Altın folyo içinde çikolatalar Turbo sakızlar Tombi Süper baba Erkan yolaçla Evet Hayır gibi daha uzar gider bu liste ama maalesef ki günümüz çocukları bunlardan tamamen uzak internet cafe ve play station başlarında vakit geçiriyorlar onların birbirilerine ilerde anlatacakları böyle hatıraları olmıyacak.

_vatan_

Well-known member
Süper baba çok sevrdim merih abi ya çok güzel bir diziydi hakikaten bide müziği vardı

Bana bir masal anlat baba,
icinde bütün oyunlarim,
kurt'la kuzu olsun seker'le bal.

Baba bir masla anlat bana,
icinde deniz ve baliklar yagmur'la kar olsun,
günes'le ay.

Anlatirken tut elimi uykuya dalip gitsem bile birakip gitme sakin beni

Bana bir masal anlat baba icinde tüm sevdiklerim,
icinde istanbul olsun.
Bana bir masal anlat baba icinde bütün oyunlarim,
kurt'la kuzu olsun,
seker'le bal.

Baba bir masal anlat bana icinde denizle balıklar yağmurla kar olsun,
güneşle ay.

eskiden dizilerde çok kalifiyeydi yahu

_vatan_

Well-known member
durun bakalım bunun sonu 2010 da çocuk olmaya kadar gidecekmi 2000 lerde çocuk olmak yakında çıkarda 2010 da çocuk olmak onu bekliyorum ben.oda şöyle olur herhalde eğer hala masaüstü bilgisayardan kurtulamadıysan ve hala cartonnetwork daki çizgifilimleri hatırlıyosan falan diye.....:)