Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Sohbetleri
Açıklamalı-13.MEKTUP-BİRİNCİ SUALİNİZ: İstirahatin nasıl? Halin nedir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="FaKiR" data-source="post: 186185" data-attributes="member: 10"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange"><em><strong>Bismillâhirrahmânirrahîm</strong></em></span></span></span></p><p></p><p> </p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: yellowgreen"><em><strong>Elhamdülillâhi rabbil âlemîn velâkibetülil müttekîn vessalêtü vessalêmü alê seyyidine Muhammedivve alê êlihi vesahbihi ecmain,alê rasulüne salevât</strong></em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 22px"><span style="color: red"><em><strong>On Üçüncü Mektup</strong></em></span></span></span></p><p></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 18px"><em><strong>2وَاِنْ مِنْ شَىْءٍ اِلاَّ يُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ1بِاسْمِهِ سُبْحَانَهُ</strong></em></span></span></p><p></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 18px"><em><strong>4وَالْمَلاَمُ عَلٰى مَنِ اتَّبَعَ الْهَوٰى3اَلسَّلاَمُ عَلٰى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدٰى</strong></em></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>1 : Her türlü noksan sıfatlardan yüce olan Allah’ın adıyla. </strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>2 : “Hiçbir şey yoktur ki, Allah’ı hamd ile tesbih etmesin.” İsrâ Sûresi, 17:44. </strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>3 : Kınama ve azarlama ise nefsin heves ve arzularına tabi olanlara olsun. </strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>4 : "Selam,doğru yola tabi olanlara olsun."Taha Suresi,20:47. </strong></em></span></span></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">AZİZ kardeşlerim</span>,</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px">Hal ve istirahatimi ve vesika için adem-i müracaatımı ve hal-i âlem siyasetine karşı lâkaytlığımı pek çok soruyorsunuz.</span></span></strong></em></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>Şu sualleriniz çok tekerrür ettiğinden, hem mânen de benden sorulduğundan, şu üç suale Yeni Said değil, belki Eski Said lisanıyla cevap vermeye mecbur oldum.</strong></em></span></span></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: red">BİRİNCİ SUALİNİZ: İstirahatin nasıl? Halin nedir?</span></span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: red">Elcevap</span>: Cenâb-ı Erhamürrâhimîne yüz bin şükrediyorum ki, </span></span></strong></em></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong> </strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>Siyaseti terk ve dünyadan tecerrüt ederek </strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>bir dağın mağarasında âhireti düşünmekte iken, </strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>ehl-i dünya zulmen beni oradan çıkarıp nefyettiler. </strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em><strong>Ben kendi memleketimden uzaktan</strong></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em><strong>siyasi hayattan uzaklasarak</strong></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em><strong>hatta dunya hayatimdan da uzaklasarak</strong></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em><strong>bir dagin magarasinda ahireti dusunmekte iken</strong></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em><strong>bir takim yoneticiler beni ordan cikartip surgune gonderdiler</strong></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong> </strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong> </strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange"><em><strong>Hâlık-ı Rahîm ve Hakîm, o nefyi bana bir rahmete çevirdi.</strong></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong><span style="color: darkorange">Emniyetsiz ve ihlâsı bozacak esbaba maruz o dağdaki inzivayı emniyetli, ihlâslı, Barla dağlarındaki halvete çevirdi</span>. </strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>Rusya’da esarette iken niyet ettim ve niyaz ettim ki, </strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>âhir ömrümde bir mağaraya çekileyim... </strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>Erhamürrâhimîn, bana Barla’yı o mağara yaptı, mağara faidesini verdi. </strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>Fakat sıkıntılı mağara zahmetini zayıf vücuduma yüklemedi. </strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong> </strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>Yalnız, Barla’da, iki üç adamda bir vehhamlık vardı. </strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>O vehhamlık sebebiyle bana eziyet verildi. </strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>Hattâ o dostlarım, güya istirahatimi düşünüyorlar. </strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>Halbuki, o vehhamlık sebebiyle, hem kalbime, hem Kur’ân’ın hizmetine zarar verdiler.</strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>Hem ehl-i dünya bütün menfilere vesika verdiği ve cânileri hapisten çıkarıp affettikleri halde, bana zulüm olarak vermediler. </strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange"><em><strong>Benim Rabb-i Rahîmim, beni Kur’ân’ın hizmetinde ziyade istihdam etmek ve Sözler namıyla envâr-ı Kur’âniyeyi bana fazla yazdırmak için, </strong></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong><span style="color: darkorange">dağdağasız bir surette beni şu gurbette bırakıp, bir büyük merhamete çevirdi.</span></strong></em></span></span></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'">Hem ehl-i dünya, dünyalarına karışabilecek bütün nüfuzlu ve kuvvetli rüesaları ve şeyhleri kasabalarda ve şehirlerde bırakıp akrabalarıyla beraber herkesle görüşmeye izin verdikleri halde,</span></span></strong></em></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>beni zulmen tecrit etti, bir köye gönderdi.</strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: yellowgreen"><em><strong>Hiç akraba ve hemşehrilerimi, bir iki tanesi müstesna olmak üzere, yanıma gelmeye izin vermedi.</strong></em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: yellowgreen"><em><strong>Benim Hâlık-ı Rahîmim, o tecridi benim hakkımda bir azîm rahmete çevirdi</strong></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong><span style="color: darkorange">Zihnimi sâfi bırakıp, gıll ü gıştan âzâde olarak, Kur’ân-ı Hakîmin feyzini, olduğu gibi almaya vesile etti</span>.</strong></em></span></span></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'">Hem ehl-i dünya, bidayette, iki sene zarfında iki âdi mektup yazdığımı çok gördü.</span></span></strong></em></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>Hattâ şimdi bile, on veya yirmi günde veya bir ayda bir iki misafirin sırf âhiret için yanıma gelmesini hoş görmediler, bana zulmettiler. </strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>Benim Rabb-i Rahîmim ve Hâlık-ı Hakîmim, o zulmü bana merhamete çevirdi ki, doksan sene mânevî bir ömrü kazandıracak şu şuhûr-u selâsede, </strong></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>beni bir halvet-i mergubeye ve bir uzlet-i makbuleye koymaya çevirdi.</strong></em></span></span></p><p><span style="color: darkorange"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>Elhamdü lillâhi alâ külli hal; işte hal ve istirahatim böyle...</strong></em></span></span></span></p><p> </p><p style="text-align: left"><span style="color: darkorange"><strong><em><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: yellowgreen">Subhâneke lâ ilmelene illema allemtene inneke entel alîmul hakîm ve ahiru de’vehüm enilhamdülillahi rabbil âlemin el fatiha me as salawat</span></span></span></em></strong></span></p><p><span style="color: darkorange"></span></p><p> <span style="color: darkorange"></span></p><p> <span style="color: darkorange"></span></p><p> <span style="color: darkorange"></span></p><p> <span style="color: darkorange"></span></p><p style="text-align: right"><span style="color: darkorange"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: darkorange"><strong><em>21.30'da sohbet kanalında yapılan derstir.</em></strong></span></span></span></p></span></p><p style="text-align: right"><span style="color: darkorange"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><strong><em><a href="http://www.tevhid.gen.tr/sohbet.php" target="_blank"><span style="color: #003399">Muhabbet-i Bakiye</span></a></em></strong></span></span></p><p></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FaKiR, post: 186185, member: 10"] [CENTER][FONT=Arial Narrow][SIZE=4][COLOR=darkorange][I][B]Bismillâhirrahmânirrahîm[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Arial Narrow][SIZE=4][COLOR=yellowgreen][I][B]Elhamdülillâhi rabbil âlemîn velâkibetülil müttekîn vessalêtü vessalêmü alê seyyidine Muhammedivve alê êlihi vesahbihi ecmain,alê rasulüne salevât[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=6][COLOR=red][I][B]On Üçüncü Mektup[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Arial Narrow][SIZE=5][I][B]2وَاِنْ مِنْ شَىْءٍ اِلاَّ يُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ1بِاسْمِهِ سُبْحَانَهُ[/B][/I][/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Arial Narrow][SIZE=5][I][B]4وَالْمَلاَمُ عَلٰى مَنِ اتَّبَعَ الْهَوٰى3اَلسَّلاَمُ عَلٰى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدٰى[/B][/I][/SIZE][/FONT][/CENTER] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]1 : Her türlü noksan sıfatlardan yüce olan Allah’ın adıyla. [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]2 : “Hiçbir şey yoktur ki, Allah’ı hamd ile tesbih etmesin.” İsrâ Sûresi, 17:44. [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]3 : Kınama ve azarlama ise nefsin heves ve arzularına tabi olanlara olsun. [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]4 : "Selam,doğru yola tabi olanlara olsun."Taha Suresi,20:47. [/B][/I][/SIZE][/FONT] [I][B][FONT=Arial Narrow][SIZE=4][COLOR=red]AZİZ kardeşlerim[/COLOR],[/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Arial Narrow][SIZE=4]Hal ve istirahatimi ve vesika için adem-i müracaatımı ve hal-i âlem siyasetine karşı lâkaytlığımı pek çok soruyorsunuz.[/SIZE][/FONT][/B][/I] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]Şu sualleriniz çok tekerrür ettiğinden, hem mânen de benden sorulduğundan, şu üç suale Yeni Said değil, belki Eski Said lisanıyla cevap vermeye mecbur oldum.[/B][/I][/SIZE][/FONT] [I][B][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=red]BİRİNCİ SUALİNİZ: İstirahatin nasıl? Halin nedir?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=red]Elcevap[/COLOR]: Cenâb-ı Erhamürrâhimîne yüz bin şükrediyorum ki, [/FONT][/SIZE][/B][/I] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B] [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]Siyaseti terk ve dünyadan tecerrüt ederek [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]bir dağın mağarasında âhireti düşünmekte iken, [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]ehl-i dünya zulmen beni oradan çıkarıp nefyettiler. [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][COLOR=purple][I][B]Ben kendi memleketimden uzaktan[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][COLOR=purple][I][B]siyasi hayattan uzaklasarak[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][COLOR=purple][I][B]hatta dunya hayatimdan da uzaklasarak[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][COLOR=purple][I][B]bir dagin magarasinda ahireti dusunmekte iken[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][COLOR=purple][I][B]bir takim yoneticiler beni ordan cikartip surgune gonderdiler[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B] [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B] [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][COLOR=darkorange][I][B]Hâlık-ı Rahîm ve Hakîm, o nefyi bana bir rahmete çevirdi.[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B][COLOR=darkorange]Emniyetsiz ve ihlâsı bozacak esbaba maruz o dağdaki inzivayı emniyetli, ihlâslı, Barla dağlarındaki halvete çevirdi[/COLOR]. [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]Rusya’da esarette iken niyet ettim ve niyaz ettim ki, [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]âhir ömrümde bir mağaraya çekileyim... [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]Erhamürrâhimîn, bana Barla’yı o mağara yaptı, mağara faidesini verdi. [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]Fakat sıkıntılı mağara zahmetini zayıf vücuduma yüklemedi. [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B] [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]Yalnız, Barla’da, iki üç adamda bir vehhamlık vardı. [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]O vehhamlık sebebiyle bana eziyet verildi. [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]Hattâ o dostlarım, güya istirahatimi düşünüyorlar. [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]Halbuki, o vehhamlık sebebiyle, hem kalbime, hem Kur’ân’ın hizmetine zarar verdiler.[/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]Hem ehl-i dünya bütün menfilere vesika verdiği ve cânileri hapisten çıkarıp affettikleri halde, bana zulüm olarak vermediler. [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][COLOR=darkorange][I][B]Benim Rabb-i Rahîmim, beni Kur’ân’ın hizmetinde ziyade istihdam etmek ve Sözler namıyla envâr-ı Kur’âniyeyi bana fazla yazdırmak için, [/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B][COLOR=darkorange]dağdağasız bir surette beni şu gurbette bırakıp, bir büyük merhamete çevirdi.[/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT] [I][B][SIZE=4][FONT=Arial Narrow]Hem ehl-i dünya, dünyalarına karışabilecek bütün nüfuzlu ve kuvvetli rüesaları ve şeyhleri kasabalarda ve şehirlerde bırakıp akrabalarıyla beraber herkesle görüşmeye izin verdikleri halde,[/FONT][/SIZE][/B][/I] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]beni zulmen tecrit etti, bir köye gönderdi.[/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][COLOR=yellowgreen][I][B]Hiç akraba ve hemşehrilerimi, bir iki tanesi müstesna olmak üzere, yanıma gelmeye izin vermedi.[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][COLOR=yellowgreen][I][B]Benim Hâlık-ı Rahîmim, o tecridi benim hakkımda bir azîm rahmete çevirdi[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B][COLOR=darkorange]Zihnimi sâfi bırakıp, gıll ü gıştan âzâde olarak, Kur’ân-ı Hakîmin feyzini, olduğu gibi almaya vesile etti[/COLOR].[/B][/I][/SIZE][/FONT] [I][B][SIZE=4][FONT=Arial Narrow]Hem ehl-i dünya, bidayette, iki sene zarfında iki âdi mektup yazdığımı çok gördü.[/FONT][/SIZE][/B][/I] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]Hattâ şimdi bile, on veya yirmi günde veya bir ayda bir iki misafirin sırf âhiret için yanıma gelmesini hoş görmediler, bana zulmettiler. [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]Benim Rabb-i Rahîmim ve Hâlık-ı Hakîmim, o zulmü bana merhamete çevirdi ki, doksan sene mânevî bir ömrü kazandıracak şu şuhûr-u selâsede, [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]beni bir halvet-i mergubeye ve bir uzlet-i makbuleye koymaya çevirdi.[/B][/I][/SIZE][/FONT] [COLOR=darkorange][FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]Elhamdü lillâhi alâ külli hal; işte hal ve istirahatim böyle...[/B][/I][/SIZE][/FONT][/COLOR] [LEFT][COLOR=darkorange][B][I][FONT=Arial Narrow][SIZE=4][COLOR=yellowgreen]Subhâneke lâ ilmelene illema allemtene inneke entel alîmul hakîm ve ahiru de’vehüm enilhamdülillahi rabbil âlemin el fatiha me as salawat[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/B][/COLOR][COLOR=darkorange][/COLOR][/LEFT][COLOR=darkorange] [RIGHT][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=darkorange][B][I]21.30'da sohbet kanalında yapılan derstir.[/I][/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][B][I][URL="http://www.tevhid.gen.tr/sohbet.php"][COLOR=#003399]Muhabbet-i Bakiye[/COLOR][/URL][/I][/B][/FONT][/SIZE][/RIGHT] [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Sohbetleri
Açıklamalı-13.MEKTUP-BİRİNCİ SUALİNİZ: İstirahatin nasıl? Halin nedir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…