Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Sohbetleri
Açıklamalı - Dokuzuncu Söz dersleri - Namaz vakitlerinin hikmetleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Zuhr" data-source="post: 144301" data-attributes="member: 8625"><p><span style="font-family: 'Tahoma'">Bismillahirrahmanirrahim</span></p><p> </p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">Şüphesiz ibadetlerimizi Allah istediği, emrettiği için yaparız,</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">hikmetlerinden dolayı değil,</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">o hikmetler ibadetlerin yapılması sırasında ortaya çıkar</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">namaz kılan insan dinç olur mesela,</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">günde beş kere tüm vücudunu hareket ettirir, </span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">bu bir hikmettir ama dinç olmak için namaz kılınmaz</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">öyle olsa ibadet olmaz,</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">veya perhiz yapmak için oruç tutulmaz,</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">öyle olsa sadece aç kalınır,</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">ama Allah emrettiği için aç kalınırsa,</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">o zaman hem ibadet yapılmış</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">hem hikmete mazhar olunmuştur.</span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">Kur’an-ı Kerim’de Hz. İbrahim’ Aleyhisselam in kıssası vardır </span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">“ölüleri nasıl dirilteceksin” diye sormuştur Allah’a</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">“inanmıyor musun?” diye cevap almıştır</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">“inanıyorum Ya Rabb, ama kalbim tatmin olsun diye” der karşılık olarak</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">Cenab-ı Hak bir peygamberinin ağzından, dilinden </span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">ümmet-i Muhammed’e - aleyhisselatu vesselam</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">kıyamete kadar okuyacağı Kur’an’ı bu şekilde indirmiş</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">demek ki bize şunu bildiriyor;</span></p><p> <strong><em><span style="font-family: 'Tahoma'">insan anlamakta güçlük çektiği</span></em></strong></p><p> <strong><em><span style="font-family: 'Tahoma'">hikmetini kavrayamadığı konularda</span></em></strong></p><p> <strong><em><span style="font-family: 'Tahoma'">kalbi tatmin olsun diye soru sorabilir </span></em></strong></p><p> <em><span style="font-family: 'Tahoma'">itiraz maksadıyla değil</span></em></p><p> <em><span style="font-family: 'Tahoma'">kabul etmemek maksadıyla değil</span></em></p><p> <em><span style="font-family: 'Tahoma'">amenna inanıyorum, bu dinin esasıdır,</span></em></p><p> <em><span style="font-family: 'Tahoma'">Allah’ın emridir,</span></em></p><p> <em><span style="font-family: 'Tahoma'">uyguluyorum</span></em></p><p> <em><span style="font-family: 'Tahoma'">ama kalbim teskin olsun, </span></em></p><p> <em><span style="font-family: 'Tahoma'">içimde daha iyi yer etsin,</span></em></p><p> <em><span style="font-family: 'Tahoma'">vicdanımın daha rahat olsun diye,</span></em></p><p> <em><span style="font-family: 'Tahoma'">bi hikmeti varsa bilmek isterim</span></em></p><p> <em><span style="font-family: 'Tahoma'">bir açıklama isteyebilirim,</span></em></p><p> <em><span style="font-family: 'Tahoma'">bir hikmet olması ya da olmaması inancı değiştirmeyecek,</span></em></p><p> <em><span style="font-family: 'Tahoma'">ama varsa bir hikmet</span></em></p><p> <em><span style="font-family: 'Tahoma'">bilmek isterim</span></em></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">peygamber aleyhisselam Allah’a cc. sormuş</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">Rabbimiz de ona izah etmiş,</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">öyleyse Cenab-ı Allah bu olayı bize Kur’an da anlattığına göre</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">biz de bu kıssa dan ders alabiliriz,</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">bunun bi sakıncası yok,</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">öyleyse biz müslümanlar;</span></p><p> <strong><em><span style="font-family: 'Tahoma'">ben söylendiği gibi günde beş vakit namaz kılmayı aynen kabul ediyorum </span></em></strong></p><p> <strong><em><span style="font-family: 'Tahoma'">ve kılıyorum da</span></em></strong></p><p> <strong><em><span style="font-family: 'Tahoma'">ama bunun bir hikmeti varsa</span></em></strong></p><p> <strong><em><span style="font-family: 'Tahoma'">bilmek isterim</span></em></strong></p><p> <strong><em><span style="font-family: 'Tahoma'">yoksa da yoktur, </span></em></strong></p><p> <strong><em><span style="font-family: 'Tahoma'">ama varsa bilmek isterim diyebiliriz;</span></em></strong></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">işte üstadımız 9.söz de bu konuya değinmiş,</span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'">ve izah etmiştir;</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Zuhr, post: 144301, member: 8625"] [FONT=Tahoma]Bismillahirrahmanirrahim[/FONT] [FONT=Tahoma]Şüphesiz ibadetlerimizi Allah istediği, emrettiği için yaparız,[/FONT] [FONT=Tahoma]hikmetlerinden dolayı değil,[/FONT] [FONT=Tahoma]o hikmetler ibadetlerin yapılması sırasında ortaya çıkar[/FONT] [FONT=Tahoma]namaz kılan insan dinç olur mesela,[/FONT] [FONT=Tahoma]günde beş kere tüm vücudunu hareket ettirir, [/FONT] [FONT=Tahoma]bu bir hikmettir ama dinç olmak için namaz kılınmaz[/FONT] [FONT=Tahoma]öyle olsa ibadet olmaz,[/FONT] [FONT=Tahoma]veya perhiz yapmak için oruç tutulmaz,[/FONT] [FONT=Tahoma]öyle olsa sadece aç kalınır,[/FONT] [FONT=Tahoma]ama Allah emrettiği için aç kalınırsa,[/FONT] [FONT=Tahoma]o zaman hem ibadet yapılmış[/FONT] [FONT=Tahoma]hem hikmete mazhar olunmuştur.[/FONT] [FONT=Tahoma]Kur’an-ı Kerim’de Hz. İbrahim’ Aleyhisselam in kıssası vardır [/FONT] [FONT=Tahoma]“ölüleri nasıl dirilteceksin” diye sormuştur Allah’a[/FONT] [FONT=Tahoma]“inanmıyor musun?” diye cevap almıştır[/FONT] [FONT=Tahoma]“inanıyorum Ya Rabb, ama kalbim tatmin olsun diye” der karşılık olarak[/FONT] [FONT=Tahoma] Cenab-ı Hak bir peygamberinin ağzından, dilinden [/FONT] [FONT=Tahoma]ümmet-i Muhammed’e - aleyhisselatu vesselam[/FONT] [FONT=Tahoma]kıyamete kadar okuyacağı Kur’an’ı bu şekilde indirmiş[/FONT] [FONT=Tahoma]demek ki bize şunu bildiriyor;[/FONT] [B][I][FONT=Tahoma]insan anlamakta güçlük çektiği[/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Tahoma]hikmetini kavrayamadığı konularda[/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Tahoma]kalbi tatmin olsun diye soru sorabilir [/FONT][/I][/B] [I][FONT=Tahoma]itiraz maksadıyla değil[/FONT][/I] [I][FONT=Tahoma]kabul etmemek maksadıyla değil[/FONT][/I] [I][FONT=Tahoma]amenna inanıyorum, bu dinin esasıdır,[/FONT][/I] [I][FONT=Tahoma]Allah’ın emridir,[/FONT][/I] [I][FONT=Tahoma]uyguluyorum[/FONT][/I] [I][FONT=Tahoma]ama kalbim teskin olsun, [/FONT][/I] [I][FONT=Tahoma]içimde daha iyi yer etsin,[/FONT][/I] [I][FONT=Tahoma]vicdanımın daha rahat olsun diye,[/FONT][/I] [I][FONT=Tahoma]bi hikmeti varsa bilmek isterim[/FONT][/I] [I][FONT=Tahoma]bir açıklama isteyebilirim,[/FONT][/I] [I][FONT=Tahoma]bir hikmet olması ya da olmaması inancı değiştirmeyecek,[/FONT][/I] [I][FONT=Tahoma]ama varsa bir hikmet[/FONT][/I] [I][FONT=Tahoma]bilmek isterim[/FONT][/I] [FONT=Tahoma]peygamber aleyhisselam Allah’a cc. sormuş[/FONT] [FONT=Tahoma]Rabbimiz de ona izah etmiş,[/FONT] [FONT=Tahoma]öyleyse Cenab-ı Allah bu olayı bize Kur’an da anlattığına göre[/FONT] [FONT=Tahoma]biz de bu kıssa dan ders alabiliriz,[/FONT] [FONT=Tahoma]bunun bi sakıncası yok,[/FONT] [FONT=Tahoma]öyleyse biz müslümanlar;[/FONT] [B][I][FONT=Tahoma]ben söylendiği gibi günde beş vakit namaz kılmayı aynen kabul ediyorum [/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Tahoma]ve kılıyorum da[/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Tahoma]ama bunun bir hikmeti varsa[/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Tahoma]bilmek isterim[/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Tahoma]yoksa da yoktur, [/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Tahoma]ama varsa bilmek isterim diyebiliriz;[/FONT][/I][/B] [FONT=Tahoma]işte üstadımız 9.söz de bu konuya değinmiş,[/FONT] [FONT=Tahoma]ve izah etmiştir;[/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Sohbetleri
Açıklamalı - Dokuzuncu Söz dersleri - Namaz vakitlerinin hikmetleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…