Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Risale Açıklamalı
Açıklamalı. Ölüm sekeratı uyandırmadan evvel uyan!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ahmet.1" data-source="post: 523785" data-attributes="member: 1040028"><p><strong>Ölüm, ehl-i iman için bir terhistir.</strong></p><p></p><p><em><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px">Bir zaman yüksek bir dağ başında idim. Gafleti dağıtacak bir intibah-ı ruhî vasıtasıyla, kabir tam manasıyla, ölüm bütün çıplaklığıyla ve zeval ve fena ağlattırıcı levhalarıyla bana göründü. Herkes gibi fıtratımdaki fıtrî aşk-ı beka, birden zevale karşı isyan edip galeyana geldi. Ve muhabbet ve takdir ile pek çok alâkadar olduğum ehl-i kemalât ve meşahir-i enbiya ve evliya ve asfiyanın sönmelerine ve mahvolmalarına karşı mahiyetimdeki rikkat-i cinsiye ve şefkat-i nev'iye dahi kabre karşı tuğyan edip feveran etti. Ve altı cihete istimdadkârane baktım. Hiçbir teselli, bir meded göremedim. Çünki zaman-ı mazi tarafı bir mezar-ı ekber ve müstakbel bir karanlık ve yukarı bir dehşet ve aşağı ve sağ ve sol taraflarından elîm ve hazîn haller, hadsiz muzır şeylerin tehacümatını gördüm. Birden sırr-ı tevhid imdadıma yetişti, perdeyi açtı. Hakikat-ı halin yüzünü gösterdi. Bak, dedi. En evvel beni çok korkutan ölümün yüzüne baktım. Gördüm ki: Ölüm, ehl-i iman için bir terhistir; ecel, terhis tezkeresidir. Bir tebdil-i mekândır, bir hayat-ı bâkiyenin mukaddimesi ve kapısıdır. Zindan-ı dünyadan çıkmak ve bağistan-ı cinana bir uçmaktır. Hizmetinin ücretini almak için huzur-u Rahman'a girmeğe bir nöbettir ve dâr-ı saadete gitmeğe bir davettir diye kat'î anladığımdan, ölümü ve mevti sevmeğe başladım. </span></span></em></p><p></p><p><strong><em><p style="text-align: right"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px">Şualar</span></span></p><p></em></strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">İntibah-ı ruhî: Ruhun uyanması, ruha ait uyanış.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Zeval: Sona erme, son bulma.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Fıtrat: Yaratılış.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Fıtrî: Yaratılışa uygun.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Aşk-ı beka: Ebedî yaşama sevgisi.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Galeyan: Coşma, taşma, kaynama.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Alâkadar: İlgili.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Ehl-i kemalât: Üstün derecelere ve manevî olgunluklara ulaşmış olanlar.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Meşahir-i enbiya: Peygamberlerin meşurları(ünlüleri).</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Asfiya: Sâfiyet, kemâlât ve takvâ sahibi olan, Hz. Peygamber'in (a.s.m.) vârisi hükmünde, onun meslek ve gayelerini hayata geçirmeye ve tatbike çalışan âlim zâtlar.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Rikkat-i cinsiye: Kendi cinsinden olana acıma.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Tuğyan: Taşkın mizaçlılık.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">İstimdadkârane: Yardım istercesine.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Meded: Yardım, imdat.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Zaman-ı mazi: Geçmiş zaman.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Mezar-ı ekber: En büyük mezar.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Müstakbel: Gelecek, gelecek zaman.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Elîm: Acı veren.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Muzır: Zararlı, zarar veren.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Tehacümat: Hücum etmeler, saldırmalar.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Sırr-ı tevhid: Allah'ın(cc) bir olması ve ortağı bulunmamasındaki gizli gerçek.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Ehl-i iman: İman edenler, inananlar.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Tebdil-i mekân: Mekan değiştirme.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Hayat-ı bâkiye: Ölümsüz ve sonsuz hayat.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Mukaddimesi: Başlangıcı.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Zindan-ı dünya: Dünya zindanı.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Bağistan-ı cinan: Cennet bahçeleri.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Huzur-u Rahman: Rahmân'ın huzuru, Allah'ın(cc) katı.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #008000">Dâr-ı saadet: Mutluluk yeri.</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ahmet.1, post: 523785, member: 1040028"] [b]Ölüm, ehl-i iman için bir terhistir.[/b] [I][FONT=Arial][SIZE=3]Bir zaman yüksek bir dağ başında idim. Gafleti dağıtacak bir intibah-ı ruhî vasıtasıyla, kabir tam manasıyla, ölüm bütün çıplaklığıyla ve zeval ve fena ağlattırıcı levhalarıyla bana göründü. Herkes gibi fıtratımdaki fıtrî aşk-ı beka, birden zevale karşı isyan edip galeyana geldi. Ve muhabbet ve takdir ile pek çok alâkadar olduğum ehl-i kemalât ve meşahir-i enbiya ve evliya ve asfiyanın sönmelerine ve mahvolmalarına karşı mahiyetimdeki rikkat-i cinsiye ve şefkat-i nev'iye dahi kabre karşı tuğyan edip feveran etti. Ve altı cihete istimdadkârane baktım. Hiçbir teselli, bir meded göremedim. Çünki zaman-ı mazi tarafı bir mezar-ı ekber ve müstakbel bir karanlık ve yukarı bir dehşet ve aşağı ve sağ ve sol taraflarından elîm ve hazîn haller, hadsiz muzır şeylerin tehacümatını gördüm. Birden sırr-ı tevhid imdadıma yetişti, perdeyi açtı. Hakikat-ı halin yüzünü gösterdi. Bak, dedi. En evvel beni çok korkutan ölümün yüzüne baktım. Gördüm ki: Ölüm, ehl-i iman için bir terhistir; ecel, terhis tezkeresidir. Bir tebdil-i mekândır, bir hayat-ı bâkiyenin mukaddimesi ve kapısıdır. Zindan-ı dünyadan çıkmak ve bağistan-ı cinana bir uçmaktır. Hizmetinin ücretini almak için huzur-u Rahman'a girmeğe bir nöbettir ve dâr-ı saadete gitmeğe bir davettir diye kat'î anladığımdan, ölümü ve mevti sevmeğe başladım. [/SIZE][/FONT][/I] [B][I][RIGHT][FONT=Arial][SIZE=4]Şualar[/SIZE][/FONT][/RIGHT][/I][/B] [FONT=Arial][SIZE=2][COLOR="#008000"]İntibah-ı ruhî: Ruhun uyanması, ruha ait uyanış. Zeval: Sona erme, son bulma. Fıtrat: Yaratılış. Fıtrî: Yaratılışa uygun. Aşk-ı beka: Ebedî yaşama sevgisi. Galeyan: Coşma, taşma, kaynama. Alâkadar: İlgili. Ehl-i kemalât: Üstün derecelere ve manevî olgunluklara ulaşmış olanlar. Meşahir-i enbiya: Peygamberlerin meşurları(ünlüleri). Asfiya: Sâfiyet, kemâlât ve takvâ sahibi olan, Hz. Peygamber'in (a.s.m.) vârisi hükmünde, onun meslek ve gayelerini hayata geçirmeye ve tatbike çalışan âlim zâtlar. Rikkat-i cinsiye: Kendi cinsinden olana acıma. Tuğyan: Taşkın mizaçlılık. İstimdadkârane: Yardım istercesine. Meded: Yardım, imdat. Zaman-ı mazi: Geçmiş zaman. Mezar-ı ekber: En büyük mezar. Müstakbel: Gelecek, gelecek zaman. Elîm: Acı veren. Muzır: Zararlı, zarar veren. Tehacümat: Hücum etmeler, saldırmalar. Sırr-ı tevhid: Allah'ın(cc) bir olması ve ortağı bulunmamasındaki gizli gerçek. Ehl-i iman: İman edenler, inananlar. Tebdil-i mekân: Mekan değiştirme. Hayat-ı bâkiye: Ölümsüz ve sonsuz hayat. Mukaddimesi: Başlangıcı. Zindan-ı dünya: Dünya zindanı. Bağistan-ı cinan: Cennet bahçeleri. Huzur-u Rahman: Rahmân'ın huzuru, Allah'ın(cc) katı. Dâr-ı saadet: Mutluluk yeri.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Risale Açıklamalı
Açıklamalı. Ölüm sekeratı uyandırmadan evvel uyan!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…