Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Sizin Köşeniz
Adını Siz Koyun...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 252556" data-attributes="member: 27"><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Anne babayı kırmamak, onlara itaat etmek, hürmet göstermek, dine temas etmeyecek şekildedir. Dini yaşayışa engel teşkil eden durumlarda dinlememek fakat saygıyı da eksik etmemek gerektir. Yani kavga ederek değil mümkün mertebe kendi yolunuzza giderek buna karşılık verebilirsini.z İlk müslümanlardan birinin annesi sen dininden dönmedikçe ben tek lokma yemeyeceğim diye tehdit etmiş oğlunu. O sahabi bu durumda annesini değil, dinini tercih etmiştir. Hizmetten koparmada ise ne amaçla bunu yaptığına bakılmalı. Mesela tarikat ve cemaatler üzeirndeki yanlış zanlardan ailelerin endişeleri olabiliyor. Bu noktaların izahı onlara güven vermiyorsa ve zarar görebileceğinizi düşündüklerinden bu yola başvuruyorlarsa sabırla anlatmak ve beklemek gerekebilir. Böyle olmadığını ikna edene kadar duayla, lisan-ı hal ile o süreç atlatılabilir. </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Eğer dine muhaliflik sebebiyle böyle bir haktan bahsediliyorsa Allahın hakkı üstündür. Bu noktada itaat gerekmiyor bildiğim kadarıyla. Yalnız itaat etmemek onları kırmak, onlara kötü davranmak anlamına gelmez. Müsbet davranmak ve taviz de vermemek gerekiyor. Ebu Talibin Efendimize "kavmim bana baskı yapıyor nolur bu davandan vazgeçsen" dediği zaman " bir elime ayı diğer elime güneşi verseniz ben bu davamdan vazgeçmem" diye karşılık verdiği kararlı tavrı göstermek gerekir.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 252556, member: 27"] [FONT=Verdana] Anne babayı kırmamak, onlara itaat etmek, hürmet göstermek, dine temas etmeyecek şekildedir. Dini yaşayışa engel teşkil eden durumlarda dinlememek fakat saygıyı da eksik etmemek gerektir. Yani kavga ederek değil mümkün mertebe kendi yolunuzza giderek buna karşılık verebilirsini.z İlk müslümanlardan birinin annesi sen dininden dönmedikçe ben tek lokma yemeyeceğim diye tehdit etmiş oğlunu. O sahabi bu durumda annesini değil, dinini tercih etmiştir. Hizmetten koparmada ise ne amaçla bunu yaptığına bakılmalı. Mesela tarikat ve cemaatler üzeirndeki yanlış zanlardan ailelerin endişeleri olabiliyor. Bu noktaların izahı onlara güven vermiyorsa ve zarar görebileceğinizi düşündüklerinden bu yola başvuruyorlarsa sabırla anlatmak ve beklemek gerekebilir. Böyle olmadığını ikna edene kadar duayla, lisan-ı hal ile o süreç atlatılabilir. Eğer dine muhaliflik sebebiyle böyle bir haktan bahsediliyorsa Allahın hakkı üstündür. Bu noktada itaat gerekmiyor bildiğim kadarıyla. Yalnız itaat etmemek onları kırmak, onlara kötü davranmak anlamına gelmez. Müsbet davranmak ve taviz de vermemek gerekiyor. Ebu Talibin Efendimize "kavmim bana baskı yapıyor nolur bu davandan vazgeçsen" dediği zaman " bir elime ayı diğer elime güneşi verseniz ben bu davamdan vazgeçmem" diye karşılık verdiği kararlı tavrı göstermek gerekir.[/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Sizin Köşeniz
Adını Siz Koyun...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…