Ağlamak Güzeldir.!!!!

teblið

Vefasýz
Gecenin bir yarısı elimde islami bir derginin sayfaları arasında geziniyordum..Aslında niyet okumak mı hayır !!Aslında yorgun ruhum bir şifa kapısı arıyordu sessiz sessiz;

Hayat işte her köşe başı bir vesileyle hareket ettirir insanı Hayra doğru;Ve küçük bir parmak hareketiyle sayfalar çeviriken bir anda aradığım bir güzellik görmüştüm..;

Sayfanın köşesinde okuduğum bir hadis tamda aradığım güzelliği çıkarmıştı karşıma;

Hani derlerya kul neyi isterse Cenabı Hakk onu verirmiş .Aslında daha öncede okumuştum bu kudsi hadisi ama nedense bu sefer bana daha tatlı daha etkili gelmişti ruhumun ihtiyacına binaen ..

hadis şöyleydi

Abdullah İbnu Mes’ud (RA) anlatıyor:
“Resülullah Aleyhissalatu Vesselam buyurdular ki

:Sinek başı kadar olsa Allah (c.c) korkusuyla yaş döken ve bu yaş yanak yumrusuna kadar akan hiç bir mümin kul yoktur ki Allah (c.c) onu ebedi )ateşe haram etmesin !!!!

işte aradığım güzelliği bulmuştu;Tetikte bekleyen gözlerim ..Ağlamak ağlamak ağlamak!!

Ağlamaktan gözleriniz mi görmeyecek? Varsın görmesin!!!

Gülmekten kalplerimiz kararacağına, bırakalım gözlerimiz kör olsun ağlamaktan.

Ağlayıp da rahmet pınarlarına dönsün göz pınarlarımız. Kim bilir belki de Allah o gözlerden cennet ehline ab-ı kevser içirir.

Ve der ki; “benim için ağlayan gözler cennetin rahmet çeşmeleridir. Ben o gözlerden cennet ehline vuslat şarabı içiririm”

Evet, ağlamak çağrıdır sevgiliye, sessizce rahmetle... Ağlamak kesip yüreğini kanını feda etmektir sevgili uğruna. Ağlamak, anlamaktır sevgilinin sırrını.

Gözyaşı cennettir. Dil ile susmak ama göz ile konuşmaktır ağlamak.

Gözlerin dilidir gözyaşı. Ve Allah(c.c) çok iyi bilir gözyaşının dilini.

Bu yüzden misafir olur ağlayan kalbe.

İşte bundandır ağlayıp rahatlamamız.

Gözyaşı rahmete çağrıdır. Allah’ın rahmet çağrısına rahmetle cevap vermektir ağlamak.

Gözyaşı, rahmet geldin diye, yıkamaktır yolları nefsaniyetten.

Cennetten esintidir gözyaşı.

Ağlamak gerek;Hemde hiç engelemeden ;çünkü

Bindörtyüz yıllık hasretin varisiyiz bizler.

ve istedimki Rahmani sevdalarımız için ağlamakla ilgili güzellikler sergilensin bu sayfada;ve size göre ağlamak neyi ifade eder?

NİSANUR

Well-known member
Ağlamak güzeldir...Rahmettir..

Öyle ağlayalım ki cehennem ateşinin odunu sönsün. Unutmayalım ki Allah için dökülen her damla cehennem ateşini söndürür resülün ifadesiyle. Ve su nasıl delerse taşı gözyaşı da taşlaşmış kalpler yumuşatır. Ve deler, O boşluğu muhabbet ve iman doldurur.

Ağlamak güzeldir hatta gülmekten daha güzel. Zevali lezzet elem verdiği için güldükten sonra elem olabilir. Ama ağlarken hem elem vardır hem lezzet. Garip bir duygudur haz duyarsın bu karışık haletten ama Allah için ağlıyorsak tabi…
Ağlamak güzeldir. Hatta ağlamaklı olmak dahi güzeldir. Ağlayamıyorsanız bari ağlamaklı olun diyen resul ağlamaklı halin dahi Allah’a yakınlaştırdığını bildiği için söylemiş. Ve günlerce ağlamayan göz pınarlarınıza bakın sulu olmaz.

Aksine suyu çekilmiş kuyu gibi kurudur kendimden bilirim. Çok ağlayanında gözleri kurur. Ama Allah çok ağlayıp ta gözü kuru edenlerden etsin. Ağlamayıp ta kuru olanlardan değil…
Ağlamak güzeldir Allah rızası için çektiğin çileyse sana gözyaşı döktüren his, o histen daha ulvi his var mıdır? Çile çekmekte güzeldir. ınsana Allah için gözyaşı döktürecek hissi veren çile de güzeldir. Kâinatta aslında her şey güzeldir ya bizzat ya neticesi itibarıyla…

Ağlamayı da tebessümü de ihmal etmeyerek nebi gibi olmayı hayatımızın gayesi addederek uğraşmayı nasip eyle ya Rabbim! Ve Allah’a muti kul resule layık ümmet ve Kuran’a hizmetçi ve nura talebe olmayı nasip eyle ya Rabbi! Fiili ve kavli duayı eksik etmeden çalışmayı senin yolunda çalışmayı nasip et ya Rabbi!
Ağlamak güzeldir dedim de hala inanmadın mı? Güzel olmasaydı ağlamak Sellere boğdurur muydu? Rabbi resulünü…

NİSANUR

Well-known member
Güllere benzettiğimiz bayanlar
Sadece sizlere mi yakışır ağlamak
Sen erkeksin ağlamamalısın
Erkekliğin şanına yakışmaz dediler
Bazen tenhalarda,bazen zindan gecelerde
Dostum,düşmanım görmeden gizli gizli ağladım

Uzattım elimi bir güle dikenleni yüreğime battı
Canımın yanmasından için için ağlarken gözlerim güldü

Anamın kucağında çocuksu ruhumla ağlamak istedim
Bedenim sen koskocam adamsın ağlanmak yakışmaz dediler

Babam öldüğünde başım dik gözlerinde yaş olmalıydı
Çünki doğduğumdan beri erkekler ağlamaz dediler

Kim demiş erkekler ağlamaz
Ağlıyorum erkekler ağlamaz deseler de
Pişmanım için çin ağladığım günlere
Mutluluktan,hüzünden,bir filim izlerken
Duygulanıpta doya doya ağlamak istiyorum

Gönül bahçemde gül açtığında
Gönül bahçemde ki gül solduğunda
Dostum düşmanım sırtımdan vurduğunda
Herşeyi kırıp döküp dizlerimin üstüne yığıldığım
Deliye dönmüşcesine haykırarak ağlamak istiyorum

Erkekler ağlamaz demişler
Kim demiş erkekler ağlamaz
işte bakın ağlıyorum..

daha önce benimde açtığım (Ağlamak güzeldir)konusun da abdullah abinin eklelediği bir şiirdi onuda hatırlamamıza vesile oldunuz....allah razı olsun paylaşımlarınızdan dolayı....

Yorgun

Well-known member
Hep derlerya ERKEKLER AĞLAMAZ!!!diye;

Nedenki gerçekten ağlamazmı erkekler???

Ağlamıyorum diyen erkek yalan söyler, ben çok soğukkanlıyım normal de ama bir çok kimse bilmez benim ne kadar ağladığımı hele son 3 yıldır sanırım döktüğüm gözyaşımı bir ben bir Rabbim biliyor.

Erkekler belkide bayanlardan daha çok ağlıyor köşe bucak gizli yerlerde..

N.E

Member
Ağlamıyorum diyen erkek yalan söyler, ben çok soğukkanlıyım normal de ama bir çok kimse bilmez benim ne kadar ağladığımı hele son 3 yıldır sanırım döktüğüm gözyaşımı bir ben bir Rabbim biliyor.

Erkekler belkide bayanlardan daha çok ağlıyor köşe bucak gizli yerlerde..

Bence de, cok dogru, yani benim babam mesela ulu orta hic aglamaz, ama gizli aglar...

ayvazoðlugýda

Active member
ağlarken gülebilmek o öyle bir duygu ki sevgiyle olurdu herhalde sevgiyle olur yaniki....bunu başaranlara ne mutlu yurdum güzel ülkem türkiyeye selamlar saygılar..

ayvazoðlugýda

Active member
ağlamak güzeldir arkadaş
Ağlamayan gözden huşu duymayan kalpten Allaha sığınırım
tamam ama benimde çevremde gördüğüm bazı çok çok sert mizaçlı hiç gülmeyen ağlamayan abiler adamlar var yaniki ağlamayan insanlarda var çok ciddi hayatın ciddiyetini iyice anlamış kavramış insanlar da var yani yahu....mesela hüzünlü birşey olunca taş gibi gözleri kilitleniyor.....onların.....

teblið

Vefasýz
URL]

Ağla, doya doya ağla rahatlarsın. İşitmedin mi Mevlana’dan: kuru yerden ot bitmez, varlık su ile kaim; gözyaşı imanın kuvvetlenmesinin, gönlün yıkanmasının, hataların affedilmesinin sebebidir.
Ağladıkça kulluğun ortaya çıkar, ağladıkça gerçek sevgili zuhur eder. Ağla, çekinme…