Ah çekmekmi? Esteğfirullah varken

Bisimllahirrahmanirrahim
her gün ayni gitmez. Her gün benzemez biribirine. Kimi gün büyük bi sevinç doğar içinde. Kimi gün bir aci serpilir büyür yüreğinde...
Hasret çekenlere sorduğunda bir "ah " duyarsin. Aslinda bir çok şey ifade eder "ah" bazen öylebir "ah" tirki geçmişte yapiğin günahlari pişmanlikla bildirecek tek hecedir derinden bir "ah" çekmek. Bazen anne özlemidir yada baba... Belki eski bir dost ama özlemdir işte... Bazen ana vatana duyulan bir "ah" tir . şöyleki bursa'ya değil istanbul'a değil ankara'ya çorum'a mardin'e değil kars'a değil londray'a hiç değil hepsinden değerli hepsinden hakki "cennete" duyulan koca bir özlemi belirten "ah"tir...
Ama düşünmek ilaçmidir yoksa izdaribi tazelemkmi bir "ah" mi? Yoksa bütün pişmanliklarini belirten adete rabbine yalvardiğini birdaha yapmamaya azmettiğini gösreten "esteğfirullah" mi? Daha kiymetli? Düşünürken sevap etmek her akila cazip gelir değilmi?
O halde geçmişte hirsizlikmi, zinami, yalnmi, dolanmi, ana babaya asi mi? Her ne olursa olsun "ah " niye yaptim "ah" yapmasaydim diye kafaya takip mecnun olma seviyesine gelmektense yürekte bir "esteğfirullah" çekmek ve peşindende zikir ile meşgul olmak elbette en karli işlerdendir.
Her an rabbimizi hatirlayarak,rabbimizin rizasini her işimizde gözeterek yaşamak hakiki zikirdir. O halde bundan sonra günah işlememeye karar almak dilimizile olduğu gibi kalbimiz ilede allahimizi(celle celalühü) zikretmeliyiz unutmamaliki rabbimizi her an zikretmek demek her anda her saniyede her harekette onun rizasi için çalişmak ile olur
rabbim başta bu zikir halini bana ve size nasib eylesin
selam bütün mümünlerin üzerine olsun...