Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Ah yüreği yaralım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="SaYa" data-source="post: 28996" data-attributes="member: 5"><p><span style="color: green"><strong>Ah yüreği yaralım, ay yüzlü gözü karam</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Ah be kara sevdam,dermansız yürek yaram</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Bülbülleri kahretti bu çaresiz hicrânım</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Nedir bu azap ya Râb dinmez çeşm-i giryan’ım</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Damarlarım çekildi sanki alındı canım</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Sen yoksun ya bir tanem ateşlerde her yanım</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Yangın yeri yüreğim tutuştu birden bire</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Bir yangın ki yanarken gökyüzü düştü yere</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Varsın sinemde kalsın ahenkleri renklerin</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Encamında tükensin ölümsüz dileklerin</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Ah yüreği yaralım,son bir defa görseydim</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Ömrümün bir yarısı kalanı da verseydim</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Simsiyah saçlarımın,beyazlar oldu yurdu</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Yağan hasret yağmuru yağdıkça seni sordu</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Yüreğimde mühürlü o gün gibi penâhım</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Doğmuyor sensiz ay can doğmuyor ki sabahım</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Dil-hûn’um gül-feşân’ım gamze yanak leb-hârım</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Bilmedin yalnız senin,hasretin intizârım</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Hırçın esen rüzgarın nefesini soldurdum</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Kulağımı yalnızca seslerinle doldurdum</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Ne sözlerin kârı var ne diner şikayetim</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Anladım dinmeyecek sendeki nihayetim</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Bana gelmesen ne gâm hep sende kalacağım</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Sende saklı gözlerim sanma ki alacağım</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Yüreğimin içinde zaman rakkası durdu</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Hatıranla beraber gözyaşları kurudu</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Artık ne bir satır var ne yazılan bir şiir</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Şiir’imi öldürdüm yüreğimde gizlidir</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Hasret kurşunlarıyla dönüp vurdum kendimi</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Yıktım yıkılmaz denen yıkılmayan bendimi</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Devrildi birer,birer kartondan çelik yapı</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Ve ayakta tek kalan seni gizleyen kapı</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Yıkıldı limanlarım ve yaktım gemileri</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Ardın sıra tükendi gözlerimin son feri</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Bildim ki dinmeyecek yandıkça bende sevda</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Artık zaman tükendi, nazlı gülüm.........................</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Ah yüreği yaralım Ay yüzlü gözü karam</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Ahh be kara sevdam dermânsız yürek yaram</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................Kaçar mısın ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Kaf dağının ardında, açan sevda çiçeği</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Yollarına dökseydim geçmişi geleceği</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................Geçer misin ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Kelime kifayetsiz kalem aczi anlatır</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Sensizliğin hicrânı, Âsûmân’ı ağlatır</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................Açar mısın ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Gül -buse’m,sevdagâhım gül-zâr’ımda yer versem</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Ey gül-efşân dil-dâr’ım ağuşuna gül sersem</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................Saçar mısın ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Ah yüreği yaralım, bakışında yansaydım</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Ömrümün bir yarısı yangınında donsaydım</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................Naçâr mısın ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Ağustos ortasında zemheri’ye vuruldum</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Kuru bir gazel gibi rüzgarlarda savruldum</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................Biçer misin ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Sürmeli gözlerinden sürmelerini çalsam</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Hatıranla beraber girdâbında yol alsam</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................İçer misin ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Sultanlara yakışan gufranlara dalmaktır</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Bi-çare-i geda’da derde dermân olmaktır</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................Seçer misin ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Hayâlin bile olsa yürüyorken Liman da</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Zamanı zincirlesek bu zamansız zamanda</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................Uçar mısın ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Ah be gözleri karam,ölümsüz kara sevdam</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Sana açtım gönlümü seninlede kapatsam</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................suçlar mısın ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Ah be gözleri karam ölümsüz yürek yaram</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Sensiz bir ömür değil bir anım bile haram</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................Dil-dâr’mısın ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Kaf dağının ardından ümitleri getirsem</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Geçmişi geleceği gözlerinde bitirsem</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................Gülzâr mısın ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Gönlümü deva diye yüreğinde bilseydim</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Ölümü öldürüpte gözlerinde gülseydim</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................Bizâr mısın ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Yazdığın mektupları kaderime bağladım</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Sen yoksun ya bir tanem Âsûmân’dım ağladım</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................Gezer misin ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Ağustos ortasında zemheri neden ruhum</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Sana değen yellerin yelinde kahrolurum</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................Nazar mısın ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Sürmeli gözlerimin sürmeleride sensin</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Bırak yalnız sokaklar yalnızlıkta tükensin</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................Bozar mısın ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Sen dil-şiken’misin ki gufran sana uzansın</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Sana behrâm’ım dedim sen can içinde cansın</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................Yazar mısın ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Hayâlleri atlatıp gerçeklerde buluşsak</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Bir lokmayı bir ömür beraberce bölüşsek</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................Üzer misin ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Gül yüzlüm gözü karam ölümsüz kara sevdam</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Gözlerimi yalnızca gözlerinde kapatsam</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>.............................................Kızar mısın ?</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Makberî - Ahmet AKKOYUN</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SaYa, post: 28996, member: 5"] [COLOR=green][B]Ah yüreği yaralım, ay yüzlü gözü karam Ah be kara sevdam,dermansız yürek yaram Bülbülleri kahretti bu çaresiz hicrânım Nedir bu azap ya Râb dinmez çeşm-i giryan’ım Damarlarım çekildi sanki alındı canım Sen yoksun ya bir tanem ateşlerde her yanım Yangın yeri yüreğim tutuştu birden bire Bir yangın ki yanarken gökyüzü düştü yere Varsın sinemde kalsın ahenkleri renklerin Encamında tükensin ölümsüz dileklerin Ah yüreği yaralım,son bir defa görseydim Ömrümün bir yarısı kalanı da verseydim Simsiyah saçlarımın,beyazlar oldu yurdu Yağan hasret yağmuru yağdıkça seni sordu Yüreğimde mühürlü o gün gibi penâhım Doğmuyor sensiz ay can doğmuyor ki sabahım Dil-hûn’um gül-feşân’ım gamze yanak leb-hârım Bilmedin yalnız senin,hasretin intizârım Hırçın esen rüzgarın nefesini soldurdum Kulağımı yalnızca seslerinle doldurdum Ne sözlerin kârı var ne diner şikayetim Anladım dinmeyecek sendeki nihayetim Bana gelmesen ne gâm hep sende kalacağım Sende saklı gözlerim sanma ki alacağım Yüreğimin içinde zaman rakkası durdu Hatıranla beraber gözyaşları kurudu Artık ne bir satır var ne yazılan bir şiir Şiir’imi öldürdüm yüreğimde gizlidir Hasret kurşunlarıyla dönüp vurdum kendimi Yıktım yıkılmaz denen yıkılmayan bendimi Devrildi birer,birer kartondan çelik yapı Ve ayakta tek kalan seni gizleyen kapı Yıkıldı limanlarım ve yaktım gemileri Ardın sıra tükendi gözlerimin son feri Bildim ki dinmeyecek yandıkça bende sevda Artık zaman tükendi, nazlı gülüm......................... Ah yüreği yaralım Ay yüzlü gözü karam Ahh be kara sevdam dermânsız yürek yaram .............................................Kaçar mısın ? Kaf dağının ardında, açan sevda çiçeği Yollarına dökseydim geçmişi geleceği .............................................Geçer misin ? Kelime kifayetsiz kalem aczi anlatır Sensizliğin hicrânı, Âsûmân’ı ağlatır .............................................Açar mısın ? Gül -buse’m,sevdagâhım gül-zâr’ımda yer versem Ey gül-efşân dil-dâr’ım ağuşuna gül sersem .............................................Saçar mısın ? Ah yüreği yaralım, bakışında yansaydım Ömrümün bir yarısı yangınında donsaydım .............................................Naçâr mısın ? Ağustos ortasında zemheri’ye vuruldum Kuru bir gazel gibi rüzgarlarda savruldum .............................................Biçer misin ? Sürmeli gözlerinden sürmelerini çalsam Hatıranla beraber girdâbında yol alsam .............................................İçer misin ? Sultanlara yakışan gufranlara dalmaktır Bi-çare-i geda’da derde dermân olmaktır .............................................Seçer misin ? Hayâlin bile olsa yürüyorken Liman da Zamanı zincirlesek bu zamansız zamanda .............................................Uçar mısın ? Ah be gözleri karam,ölümsüz kara sevdam Sana açtım gönlümü seninlede kapatsam .............................................suçlar mısın ? Ah be gözleri karam ölümsüz yürek yaram Sensiz bir ömür değil bir anım bile haram .............................................Dil-dâr’mısın ? Kaf dağının ardından ümitleri getirsem Geçmişi geleceği gözlerinde bitirsem .............................................Gülzâr mısın ? Gönlümü deva diye yüreğinde bilseydim Ölümü öldürüpte gözlerinde gülseydim .............................................Bizâr mısın ? Yazdığın mektupları kaderime bağladım Sen yoksun ya bir tanem Âsûmân’dım ağladım .............................................Gezer misin ? Ağustos ortasında zemheri neden ruhum Sana değen yellerin yelinde kahrolurum .............................................Nazar mısın ? Sürmeli gözlerimin sürmeleride sensin Bırak yalnız sokaklar yalnızlıkta tükensin .............................................Bozar mısın ? Sen dil-şiken’misin ki gufran sana uzansın Sana behrâm’ım dedim sen can içinde cansın .............................................Yazar mısın ? Hayâlleri atlatıp gerçeklerde buluşsak Bir lokmayı bir ömür beraberce bölüşsek .............................................Üzer misin ? Gül yüzlüm gözü karam ölümsüz kara sevdam Gözlerimi yalnızca gözlerinde kapatsam .............................................Kızar mısın ? Makberî - Ahmet AKKOYUN[/B][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Ah yüreği yaralım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…